Операция след операция претърпяват оцелелите пътници

Екип от специалисти решават терапията на жената в кома
Обновена: 16 юни 2011 19:10 | 16 юни 2011 19:10,
26
Операция след операция претърпяват оцелелите пътници
Снимка: БТА

Ужасът за част от оцелелите пътници при жестоката катастрофа на автомагистрала „Тракия” край Пловдив продължава.

В четвъртък следобед бяха оперирани двама от пострадалите пътници след тежкия инцидент.

18-годишен младеж от Бургас и 21-годишен старозагорец са били подложени на дълбока хирургическа обработка на раните.

Операциите се наложили заради забитите в телата на пътниците стъкла и полученото замърсяване.

„Към този момент състоянието им е добро, но е необходимо допълнително лечение на други травми от катастрофата.”, съобщи за Dnes.bg директорът на лечебното заведение доц. Карен Джамбазов.

Той поясни, че интервенциите са били успешни.  

Стабилно е състоянието и на останалите шестима пациенти, настанени в другите клиники на болницата. Те също се възстановяват след операции.

Още по темата
 Очаква се в петък екип от специалисти да реши по какъв начин да продължи лечението на 46-годишната бургазлийка, която е с тежка черепно-мозъчна травма.

„Състоянието на жената остава критично, тя продължава да е в кома на апаратно дишане.”, каза пред Dnes.bg началникът на клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия д-р Чавдар Стефанов.

Ситуацията с лечението на пострадалата е сложно, по тази причина следващите стъпки в терапията ще се обсъждат от специалисти по неврохурургия, очна и лицево-челюстна хирургия.

От полицията и прокуратурата в Пловдив отказват официални коментари на този етап от разследването на трагичния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Isuzu преди 12 години
Нe само немските инженери. Това се тества от всички инженери.
25
0
 
1
 
! Отговори
mercedes преди 12 години
немските инженери тестват авомобилите в завой при преднна грьмнала гума сьс симулация колите не мьрдат.та камо ли да говориме на прав участьк.
24
3
 
4
 
! Отговори
ДО 19 преди 12 години
Е, появихте се, най-сетне. И как така му отрязаха пръстите, без той да се съгласи? Хайде стига вицове! И върви да плюеш другаде, ***!
23
0
 
6
 
! Отговори
Zakona преди 12 години
Bog da prosti horata i dano ne se sluchvat poveche takiva neshta. Mir na praha im
22
0
 
2
 
! Отговори
Do 8 ot Zakona преди 12 години
Ne se pravi che mnogo znaesh kak e v Europa. Sushtata gadost. 100euro i minavash. No ne karat avtobusi na 20god.,razbira se.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...на пострадалите бедите дано свършат до изписването от болницата, но....на дали с това мъките им ще свършат.......погубени 8 живота и разбито здравето на останалите и близките им.....
20
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябвa да се вземат мерки за да се избегнат , никому , ненужните , скалпели , човешкото месо не става за рязане и изяждане .
19
4
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Я по-кротко! Има и некадърници и добри лекари.Останалото е късмет,на кого ще попаднеш .Аз лично се моля никога да не попадам в болница, откакто по погрешка отрязаха на мъжа ми пръстите. А иначе лекарите като са кадърни си е чудесно.
18
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо ми липсват тук дежурните плюещи по лекарите. Къде сте, ***? Сега на кого мислите, че се молят тези хора, на *** като вас ли? Днес.бг, вземете мерки!
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стойте си в офисите и не се бъркайте в транспорта като не разбирате
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти явно изобщо не си в час , обаче вички са компетентни , ела направи днес 2 курса до Бургас и тогава ще те питам , отстрани всеки да дава мнения е лесно
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лили повечето собственици на транспортни фирми дори не знаят как работи двигател, повечето от тях са бивши партийни секретари на някой ДАП..
14
2
 
3
 
! Отговори
Лилито преди 12 години
Може, аз не разбирам. По нова тв. в предаването на Милен Цветков имаше двама собственици на транспортни фирми, забравих имената, те обасниха това, което написах.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИли, бъркаш, автобуса е закупен през 2005 или 2006 та от Балкан-Стар! На автобусите им се обновява салона - седалки, климатици ТВ, ***, кафе автомат. Те нямат шаси, конструкцията им се нарича "самоносеща"! Шаси при автобусите не се употребява от 40 години (като изключим няколко турски или соц. недоразумения)
12
2
 
18
 
! Отговори
Лилито преди 12 години
Доколкото разбрах, автобуса е обновяван в Турция. Тоест на старо шаси е надградено така наречено купе, което е доста по-тежко , отколкото шасито е можело да издържи. Направили са от старо уж по-модерно, но резултата е налице за голямо съжаление. Дано собственика понесе цялата отговорност , затова че си е спестил парите за нов автобус, като от два стари е направил един и така е застрашил живота на толкова много хора! Бог да прости починалите и да помага на ранените и близките на лекарите също!
11
3
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Трябва да са заедно в пандиза, той много добре знае какво кара - не е от вчера във фирмата! Луфтовете по разбито окачване се усещат докато тръгнеш, износените гуми се виждат още преди да тръгнеш... впрочем спукана задна гума на автобуса не води до такива последици - все пак е с двойни гуми за да изгуби управление трябва да гръмнат и двете - това става при претоварени камиони, но не и при автобус - освен ако не нацели някое желязо или дъска с пирони по асвалта
10
1
 
6
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Обвинен не значи осъден! Дори и дело може да няма - всичко зависи от автотехническите експертизи
9
9
 
2
 
! Отговори
aaaa преди 12 години
sega i doktorite li se prerabotihaaaaa......zor gueeeem,a
8
5
 
28
 
! Отговори
до № 2 преди 12 години
не усещате ли, че само си пишете глупости. помислете де. всички сме собственици на возила. как минавате на преглед. да не би като в Герамания и Швеция. той ли трябва да гние, или тези които му разрешават да експлоатира такъв автобус.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqma kak pros narod da jivee kato umen ........haide priznaite go