Хората пишат тройка на Борисов

Българите не се интересували от изборите, смятат социолози
30 юни 2011 16:52,
554
Хората пишат тройка на Борисов
Снимка: БТА

Обществените оценки към правителството клонят към "среден 3". Сред хората битува масовото усещане, че ГЕРБ не се справя с управлението. Това мнение беше изразено от политолози и социолози на дискусия за политическата ситуация в страната преди изборите.

Общественото настроение преди изборите е настроение на апатия и умора, обществената незаинтересованост расте всеки ден, единодушни са политологът доц. Антоний Тодоров и социологът Живко Георгиев.

Според Тодоров са очевидни слабостта на политическите партии и конфликтът на техните местни организации помежду им, и с партийните им централи.

Партиите имат проблем с мобилизирането на собствените си привърженици, посочи Тодоров и добави, че симпатизантите стават все по-нелоялни, предаде БТА.

Ако има ефект от съживяването на икономиката, то той няма да съвпадне с тези избори, което не е в интерес на кандидатите за местна власт, отбеляза Тодоров.

Според него нелоялността на кметовете към партиите, които са ги излъчили, се засилва и е свързана с икономическата криза.

Масовото усещане на несигурност и задълбочаващата се икономическа криза пораждали недоверието към управлението на Борисов, смятат експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
4
 
11
 
! Отговори
до кучетата преди 12 години
аз на такъв гледач на овчарски киучета и двойка не мога да му дам, а вие кучета?
483
11
 
15
 
! Отговори
SOCIUM преди 12 години
Бързо проучване във форума:Ясно е,че ако не управлява ГЕРБ,ще е БСП в някаква комбинация.Който иска правителство на БСП да даде оценка тук (+)Който НЕ иска правителство на БСП да деде оценка (-)
482
4
 
9
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Винаги гласувам за НОВОТО,старите се доказаха, и да не се надяват на ...нищо!
481
0
 
8
 
! Отговори
мнителен преди 12 години
Това,че населението няма спестявания е лъжа,за която първи надушиха телефонните измамници.На всяко позвъняване им сервират като минимум 5 бона.
480
15
 
11
 
! Отговори
РАД преди 12 години
Не съм фен на Бойко и правителството,но като чета тука стигам до няколко извода:1.Голяма част от хората имат къса памет.Забравиха заменките,консултантските договори на Доган за милиони,ударно изхарченият бюджетен излишък от 4 млрд.за 9 месеца (справка на БНБ),спрените еврофондове и пр.2.Най-добри сме в плюенето,но не и в предлагането на алтернативи.Я да помислим кое е по-малкото зло: правителство на малцинството на ГЕРБ с коректив СДС,ДСБ или правителство на БСП+ДПС+независими ?За оценката-ОК
479
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази седмица бяха тържествено открити "Месеците на корупционни практики, лобистки политики и далавери". Мероприятието се извършва с любезната подкрепа на Бойко Борисов и медийното сътрудничество на "Доган медиа груп". Месеците ще продължат до новите парламентарни избори.
478
6
 
5
 
! Отговори
Ранърса преди 12 години
Да ама боко си пише 6++++++++++++++++++++++++++++
477
11
 
20
 
! Отговори
чичи преди 12 години
Оценки се дават за нещо или работа,която е свършена.А любителското правителство на ГЕРБ до сега за две години няма свършена работа налице.Така,че според мен оценката е НУЛО-ЗЕРО!!!!
476
8
 
22
 
! Отговори
мими преди 12 години
за лобиското правителство чиста 2
475
3
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Ето ви една задачка за 4-ти клас.- В една държава 67% от населението няма спестявания, а 23% има дори дългове... Колко процента са останалите граждани на тази държава, които от нова година до сега са "спестили" в банките нови над 17 милиарда лева...???Подсказка: - В същата държава 3% от населението прсвоява 67% от доходите...Задачка за "напреднали".Ако в една държава 3% от населението си присвоява 67% от доходите и плаща 10% общ доход и само 5% девидент (ако изобщо ги плати), а в същата държава има праг за здравно и социално осигуряване от 2200 лева, то колко процента от доходите на гражданите в тази държава изобщо не се облагат "социално"... и колко милиарда ще е "дефицита" за пенсии и здраве в бюджета на тази държава...???П.П.При отговор на първата задачка ще пиша оценка 3(три), при отговор на втората 5(пет), защото 6(шест) е само за Премиера..., ако отговори публично и правилно...!!!
474
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз лично давам оценка 5 и 1/2 на Борисов. От както са на власт виждам редица подобрения в сравнение с всяко едно предно крадливо правителство. Наистина може би трябва да фокусират повече усилия върху най-бедните и в интеграцията на ромите. Ако направят тези две неща ще им дам пълно шест.
473
10
 
6
 
! Отговори
ШУШИ преди 12 години
БОЙКО,БОЙКО!!!! ГОТИН ПИЧ Е, АМА ЗАКЪСА ЯКО ЗА ЖЕНИ! ЕЛА БОКО, ЕЛА МИ!
472
7
 
7
 
! Отговори
мими преди 12 години
не го подценявай тоз тазманийски дявол той е способен да оцелява във всяка една ситуация,а това е много ценно качество има вроден инстинкт и още др. положителни качества,то да се управлява неще само диплома ами и вродени инстикти и качества
471
3
 
18
 
! Отговори
мими преди 12 години
Абе аз бате ви Бойко отдавна съм го преценила,ама много хора не го разбират това,много даже ми е ясен......
470
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 12 години
какв потенциал?това е пародия.
469
30
 
13
 
! Отговори
мими преди 12 години
Осъзнайте,че сега е момента в който да излезем от кризата за мен Бойко е точния човек макар да се опъва,той си мисли че тъй ще му мине номера защото неговото управление е нож с две остриета и трябва да го подкрепим за да спрем,този кръговрат,ако се имате за умни и грамотни ще разберете за какво ви говоря.
468
3
 
27
 
! Отговори
ДО МИМИ преди 12 години
Уважаема МИМИ, много ти е дълъг периода на доказване - човек или може или не може. Човек, който го може си му личи от първия ден.
467
28
 
5
 
! Отговори
МИМИ преди 12 години
Аз предлагам повече за партии и религии да не се караме,а да подкрепим Бойко Борисов и той да си впрегне потенциала който има,за да ни изведе от този батак.Но трябва да се осъзнае,че това не става за 2-6г,а бавно и постепено,но при добро желание от народа и от негова страна е възможно.Защото всички партии независимо коя е тя са замесени от едно тесто.Това,че си избрал БСП,СДС,ГЕРБ и т.н. нищо не променя,просто това е кръговрат и осъзнайте го най-накрая,че аман от неграмотници
466
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълен провал за управлението на ГЕРБ и за това слагам оценка 1!Основанията ми да сложа единица са - ходят в командировки и харчат народни пари на хаос, показват се пред екраните на телевизора и се мъчат да измислят какво да ни лъжат, стремят се да изпълняват заповедите от вънка, режат ежедневно ленти на поразия и т.н. Все пак това е труд и за това - ЕДИНИЦААААА
465
6
 
29
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
Най-после да видя малко по-различно социологическо проучване.Може би това е вярната позиция.Това правителство ни "разказа играта"И досега всички агенции говореха за над 45%одобрение.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe