Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището

Евродепутатката призовава за мерки, гарантиращи сигурността на багажите
Обновена: 7 юли 2011 15:15 | 7 юли 2011 15:15,
125
Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището
Антония Първанова. Снимка: Булфото

На територията на летище София действа организирана престъпна група.

Това заявява евродепутатката Антония Първанова в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов.

В него тя призова МВР шефа да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците.

В началото на седмицата Първанова отправи искане пред Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на летище София. Като причина за мярката тогава тя посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липса на вещи.

"Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на летище София действа организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори", пише Първанова на Цветанов.

Тя заявява, че са отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД.

По думите й за справяне с престъпните практика на летище София настояват множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи.

Още по темата
Те обръщали внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байърли, и апелирали за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

По-рано днес пък заместник-министърът на транспорта Камен Кичев определи постъпката на евродепутатката Антония Първанова като „крайно небългарска, грозна и непатриотична.

Той уточни пред bTV, че летище София е едно от летищата с най-добра статистика на посегателство към багажите.

Към момента имало 10 жалби, което означавало на 10 000 багажа – 2 жалби. А европейският стандарт, който е поносим от всички превозвачи, е между 3 и 5 багажа на 1000", заяви още заместник-министърът на транспорта.

Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба, след като са й откраднали часовник, документи и вещи на майка й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
14
 
! Отговори
??? преди 12 години
typa ovca
41
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 12 години
Другарката Първанова остаря и започна на прави мръсотий.Като не става за леглата на европейските старци ,то следва мръсотия.То от мутри и к.р.и сме я докарали до това дередже в България.Бъдете жива и здрава др.Първанова./То някой ден всичко се връща./
40
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 12 години
Що не си пазиш багажа, бе патицо!? Малко като пообикалят Света и се самозабравят.. Ми, в България си, ***! Какво очакваш като такива като теб докараха страната до дъното:(
39
6
 
4
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
да да небългарска била постъпката... дайте да се разберем по български нали... и да не се наказваме, пъ утре пак на работа - лява ръка десен джоб. докато не заработят едни правилца все ще пищят тук и там. то си е чист рекет с протекции.
38
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Защо не написа първо на Цветанов - за да се провери, а после до Европейския парламент, но май тя иска да е в светлините на прожекторите на всяка цена
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прилича на настъпана змия тая.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко акъл трябва да имаш за да носиш часовник, документи и други ценни неща в чекирания багаж!!!
35
1
 
10
 
! Отговори
xara преди 12 години
Az jiveq v 4yjbina i kogato si govorim pomejdy si moje da se pluem kolkoto si iskame,no nikoga nqma da pluq Bulgariq pred 4yjdencite,6toto me boli za neq.Taq e otvratitelna !
34
3
 
19
 
! Отговори
Затворник Казичане преди 12 години
Тони, ако ти липсва секс- можеш да разчиташ на мен и на момчетата от ротата, но не така моето момиче- не излагай народа който те храни.
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега ще се заредят да плюят хора, които не са излизали от село през живота си, камо ли да са виждали летище...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ В КОМБИНА С ПРЪМОВИЦА ОКАЛЯХА БЪЛГАРИЯ С ИЗБОРА НА РУМЯНА ЖЕЛЕВА СПРЕТНАХА И ТАКЪВ РЕЗИЛ -ПРОСТА БИЛА -ВСЕ ПАК Е УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ,КОЛКОТО И ДА Е ПРОСТА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТА ,ЩЯХА ЛИ ДА Я ВЗЕМАТ В НЕМСКИ УНИВЕРСИТЕТ ?ПРЪМОВИЦА БЕШЕ БЯСНА НА ББ ЧЕ ОТКАЗА НА БАРОЗУ ДА Я ПРЕДЛОЖИ И ИЗПОЛЗВА ТАЗИ *** ДА СВЪРШИ МЪРСОТИЯТА ЗАЕДНО С НЯКОЛКО БЪЛГАРОФОБИНИЕ ПОМНИМ ТАЗИ ТОЧКА НА ПРЪМОВИЦА ЩЕ СПРЕ МНОГО ХОРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Летял съм над 40 пъти от нашето летище и нокога не съм имал проблеми. Най-кофти отношение към багажа има в Италия, предния път си получих раницата с разкъсан преден джоб, а целия несесер с козметиката липсваше..
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типичен поглед и изражение на комунист-пълен с омраза, злоба, презрение, да има начин да те удави в капка вода! Ужас!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е голяма кокошка, която нищо не разбира! Първо багажите не се обслужват от летището, а от наземните оператори, които на летище София са трима!Второ изобщо не е сигурно, че кражбата е станала в България, защото когато човек лети минава минимум през две летища (ако не се прекачва).Трето, краде се на всички летища по света и не случайно на почти всяко голямо летище има машина за опаковане с целофан на багажа и превозвачите винаги обръщат внимание ценностите да се носят в ръчния багаж!
28
6
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Ами много просто, тука в БГ номерата им минават, има кой да им обръща внимание и да им уйдисва на акъла, а в чужбина персонала на летището ще им тегли по една ***-майна на изпроводяк.
27
6
 
21
 
! Отговори
Първанов преди 12 години
Другарко Първанова,ти си СРАМ за човещкия вид !Първо нападна Р. Желева(твоя съгражданка),сега оцапа и родината си....Ти за кого работиш?Как гледаш бългърин в очите,как спиш и разбира се,сърби ли те отзад люто???
26
20
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
От цялата работа разбрах,че ви е гот да ви крадът.Бравас мушкайти са тогази с ваще от ГРОБ.Те ша ва дооправят тъй,че глдът ще ви е най-малкият проблем.
25
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тая не мога да я гледам - тя е олицетворения на най-лошите български качества - завист, злоба и предателство
24
17
 
9
 
! Отговори
333 преди 12 години
Господа Вие които плюете тази госпожа не погледнете,че Тиквата всеки божи ден плюе държавата ни в американското посолство.Боко е пич за тази си постъпка но с окончание(ка)
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази ако иска да и обърнат внимание, по-добре да се снима с карамфил в дупето.:)) На тези тъпотии за рейтинг няма кой да и се върже.