Гаф: БНТ пусна пряко НС преди ефирът да е одобрен

Процедурна грешка позволи на зрителите да видят речта на Янев
Обновена: 26 юли 2011 22:44 | 26 юли 2011 22:25,
82
Гаф: БНТ пусна пряко НС преди ефирът да е одобрен
Снимка: архив Булфото

Точно в 19,15 часа БНТ започна прякото си излъчване от Народното събрание преди то да бъде одобрено от депутатите, каквато е процедурата за излъчване на заседанията в парламента.

Това позволи на зрителите на националната телевизия да чуят финалните реплики на лидера на РЗС Яне Янев.

"Виждам странно втренчени погледи, които гледат към премиера и вицепремиера като към богове. Това само показва, че вие сте загубили доверието на избирателя и се крепите на платени депутати", завърши той с патос.

Още по темата

Оказа се, че процедурна грешка е подвела Националната телевизия, защото чак след края на речта на Янев, председателят на парламента Цецка Цачева пусна за прегласуване предложението за излъчване в ефир на извънредното заседание на парламента.

Последва формално гласуване и Цачева обяви, че Националната телевизия и БНТ могат да започнат излъчването на сигнала от НС.

След това вотът бе отхвърлен с гласовете на 143 депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-големият гаф е, че БНТ излъчва новини на турски език.
51
3
 
12
 
! Отговори
DANTE преди 12 години
НЕГРАМОТНИ *** (ЖУРНАЛИСТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ, ТОВА ПРИЗВАНИЕ НЕ Е ЗА ВАС, ТВЪРДЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ), НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И БНТ НЕ СА ЛИ ЕДНО И СЪЩО??? ГОЛЕМИ НЕЩАСТНИЦИ СТЕ!!!!! ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ, АМА ЗА ВАС НАИСТИНА НЕЗНАМ
50
11
 
23
 
! Отговори
Яне Янев е от ДС! преди 12 години
Цитат от монитор:Рупорът на Октопода загуби делото за клевета срещу шефа на вътрешната комисия в предишния парламент Минчо Спасов. Софийският градски съд е обявил ексдепутата за невинен по обвиненията на Яне Янев, че го е оклеветил с твърденията си за връзка между него и Държавна сигурност, научи Монитор. С решението си от 2010 година съдът на практика е признал за истина разкритията на Спасов.Янето се похвали година по-рано, че магистратите са отсъдили в негова полза. Спасов обжалвал обаче пред по-горната инстанция. Впоследствие магистратите от Софийският градски съд постановили окончателно, че бившият депутат е невинен, което Янето обаче спестил на обществеността. Нещо повече, след като решил спора в полза на Спасов, съдът задължил шефа на РЗС да плати всички разноски по процеса в размер на 900 лв. Като гаранция, че той ще изплати сумата, бившият депутат от НДСВ, който е юрист по образование, извадил изпълнителна заповед, въз основа на която била запорирана заплатата на Янев в парламентаИменно от депутатското му възнаграждение се отчислявали разходите по делото, разказа Спасов.До провалилия се иск на Янев се стигна след авторска статия и телевизионно интервю на бившия жълт депутат, в които той обяви, че лидерът на РЗС е бил обвързан с Държавна сигурност. Освен това Спасов съобщи, че докато Алексей Петров е бил съветник в ДАНС, Янев е поддържал нерегламентирани контакти с агенцията. По този начин аверът на Трактора оповестявал секретни документи от спецслужбите.Само преди броени дни пък стана ясно, че в най-скоро време ДАНС ще изпрати в прокуратурата резултатите от проверката си на подписката на Янев за свикване на референдум за промяна в Конституцията. За попълването й Янето и хората му са използвали в абсолютно нарушение на законите информационните масиви на свързаната с Трактора застрахователна компания Лев инс, установи проверката. Освен това една трета от подписите излязоха недействителни, а над 16 000 от уж подкрепилите я граждани се оказаха покойници, гласят резултатите от доклада на ГРАО. Очаква се веднага след като резултатите от разследването на ДАНС бъдат изпратени в прокуратурата, оттам да поискат имунитета на Янев, за да бъде разследван за фалшификации. До проверката на ДАНС се стигна, след като парламентарната шефка Цецка Цачева получи диск с видеоклип, на който се виждало как активисти на Янето попълват сами данните в подписката на РЗС.
49
2
 
17
 
! Отговори
Tochniq преди 12 години
Vsqkakvi otrepki, tyrtei i nekadyrnici se borqt za vlastta v politikata....da smu4at narodna para...bez edna kapka pot da proleqt!!! Za tova sme na toq hal....i ei takiva kato toq na snimkata si klatqt gazovete iz deputatskite kresla i mercedesi, a naroda im plashta ejednevno debelite masrafi!!! Shepa dyrjava, cql stadion s politici.....4akaite da se opravim! Na BG i trebvat dve do tri partii MAX!!! Trebva da se reducira parlamenta ina4e s tiq razhodi deputatski nishto dobro ne ni 4aka!!!
48
14
 
38
 
! Отговори
БАСИ преди 12 години
ОТВРАТИТЕЛНОТО ЛИЦЕНЕПРИЯТНО СЪЗДАНИЕ ........
47
12
 
7
 
! Отговори
глупости преди 12 години
Бе вие луди ли сте бе ***?Леля Мария пръда в тролея ,всички едвам не се задухиха ,а вие замазвате този стеашен инцидент с некъви в парламенто!Требе закон и всички пърдящи в тролеите ,доживотна присъда на остров в тихия океан.ДНЕС ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА АНТИ ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ СВИКВАМЕ ПРОТЕСТЕН МИТИНГ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !ДА СПРЕМ ВСИЧКИ ПЪРДЯЩИ В МЕТРОТО И ТРАМВАИТЕ СЕЛЯНИ!СОФИЯ ГРАД БЕЗ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ!ДА ЖИВЕЕ ФАНДЪКОВА,НА НЕЯ РАЗЧИТАМЕ!
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Националната телевизия и БНТ" - това явно са две телевизии, първата национална, но безименна, а втората БНТ - очевидно не национална, но пък с име
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rumburak ,magiosnik vtora kategoria..............)))))))))))))))))))))))))
44
0
 
28
 
! Отговори
haha преди 12 години
всеки може да гледа всяко заседание от до винаги от уебсита на парламента. какъв гаф? кви 5 лв.? кво бнт? това новина ли е?
43
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най големия гаф е 4е, такива като този, доган и още 238 техни колеги + съдийте, прокурор4етата и тем подобни - представляват държавицата ни !
42
8
 
10
 
! Отговори
скука преди 12 години
Толкова ги е голам гафа?Никой не се интересува вече какво плещят в този *** сизвинение.Ако не беше написано едвали някой щеше да разбере даже за вота на циркаджиите.Даже чувам,че некъв доган били вкарали за атракция и пак нищо.Този може и да е бил некъв известен клуон забавлявал старците,но днес кой го знае?Да беха пуснали поне некоя чалгарка от пайнер без *** и по пу*ка щеше да има поне публика.......................
41
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно как платените плювачи от БСП/ДПС/СДС публикуват коментари цели фермани. За нас простосмъртните са само по 500 символа. Как става тоя номер? Или и на вас си плащат, от днес.бг, да могат спокойно да си плюят ?
40
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 12 години
Най-щедрите дарители на МВР са близки до властта фирми и бизнесмениФондация "ЛУКойл" е подсигурила техника за близо 10 000 лева за полицията в Бургас през ноември 2010 г. Начело на фондацията е близкият до премиера бизнесмен Валентин Златев, управител на "ЛУКойл България". Фирмата традиционно спонсорира и полицията в Бургас, която се грижи за тръбопроводите и лови крадците на гориво. МВР е получило и осигурители, въжета и каски за 10 152.62 лв., които ще ползва спецотрядът за борба с тероризма
39
3
 
18
 
! Отговори
човек преди 12 години
даже не се замисляте в коя година ни връща това избирателно предаване на дебатите по вота . целта е да се види от хората това , което управляващите искат , а не целия дебат . защо тогава свалиха живков ? герберите ги разбирам - те си мислят , че света започва с тях , но нима няма нормални хора ? нима всички са готови от страх или за пари да продадат свободата си ?
38
2
 
5
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
Oхо. странджа, свършиха ли парите по пътеката? Неуспешен опит на израелските учени, нали? Споко, догодина пак ще има ге парад!
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38, Станишев си получи оценката на изборите през 2009-а, време е и другаря Боко да си я получи същата такава.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси и откачалките в тоя форум лелеее
35
19
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Чувам приказки по-долу - Бойко бил най-слабия премиер на България и други подобни... - ако приемем базова оценка слаб 2 на Борисов, то оценката на Станишев е някъде там, където азотът се превръща в течно състояние...
34
5
 
18
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
YANE TI SLEDVA6TIYA PARLAMENT 6TE GO GLEDA6 PREZ KRIV MAKORON
33
25
 
17
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Само Яне защитава открито и смело интересите на целия Български народ.Това ли е Бойковата демокрация,Цецка мръсницата да решава какво да се предава на народа,и какво да не се .Виждате ли какви сте заблудени овце,всичките в Бойковата България,*** България,Ха Ха Х а ....