Розова роза за родния запалянко

Стоичков представи три проекта за нови стадиони
Обновена: 26 юли 2011 15:50 | 26 юли 2011 15:50,
147

Така трябва да изглежда новият национален стадион. Снимка: Dnes.bg

Искам да остане нещо след мен, обяви легендата на родния футбол Христо Стоичков при представянето на испанските проекти за изграждането на три нови стадиона в страната.

2 стадиона в София и един в Пловдив имат намерение да изградят инвеститори от Испания, които легендарната осмица доведе у нас.

В Пловдив те представиха новата концепция за развитие на спортните дейности в стадионите от цялата страна, така че те да функционират 365 дни в годината.

Най-важният проект е за изграждането на нов национален стадион в софийския квартал „Враждебна“.

Съоръжението ще се намира до летище София и ще се казва "Арена на розата". Капацитетът му ще бъде около 40 хиляди души и ще изглежда като роза, погледнат от птичи поглед.

До стадиона ще бъдат изградени и тренировъчни игрища.

Нов стадион се предвижда да се изгради и на мястото на настоящия „Септември“ в квартал Красна поляна.

В Пловдив пък ще се изгради чисто нов стадион с 25 хиляди зрителски места. Сега съществуващият стадион „Пловдив” най-вероятно ще бъде бутнат, ако оценка на строителното министерство докаже, че е опасен.

Идеята на испанците е под един покрив да се построят ново футболно игрище, писти за лекоатлети с олимпийски размери, над 20 корта за тенис и голям плувен басейн.

"Нека футболистите се чувстват футболисти, а лекоатлетите – лекоатлети", заяви Христо Стоичков пред журналисти.

"Искаме да направим компактен стадион с лекоатлетическа писта, който да се използва целогодишно", каза главният мениджър на инвеститорите Габриел Сета.

"Арена – олимпийски съкровища" ще бъде новото име на пловдивския стадион. Освен спортни съоръжения в него ще се построи хотелска част, ще има МОЛ с ресторанти, магазини и офиси.

"Не искаме пари от държавата или общините, искаме само подкрепа, разбира се, инвеститорите очакват да компенсират вложените средства в трите стадиона", каза още Христо Стоичков.

Испанците отбелязаха, че вече са получили подкрепата на премиера Бойко Борисов, който се срещна преди ден с тях в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
Колко си зле майна! Ще напълните на куково лято 50 000! Вие сегашните стадиони не ги пълните никога на 100%, 50 хиляден ще напълните?! Кога? С Монтана, Светкавица и Калиакра ли? Съгласен съм, че Пловдив е най-футболния град и пълните най-много стадионите, евала! Но кажи ми на кой мач е имало повече от 15-17 хиляди и е нямало свободни места? За да претендирате за 50-хиляден стадион, трябва сегашните да ги пукате по шевовете всяка седмица и да има още поне 20 хиляди души, които да искат да влязат!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дано стане! сега за да отидеш на мач ти трябва застраховка живот и за всеки случай завещание
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И двата проекта изглеждат прекрасно спрямо кочините, на които се играе в момента.
63
2
 
1
 
! Отговори
www преди 12 години
Средна посещаемост на Локо Пд за 2009/2010 г. - 2453. Общ брой посетители на Локо Пд за 2009/2010 г. - 36 800. Какъв 50 000-ен стадион ви гони??????????????
62
0
 
3
 
! Отговори
do 61 преди 12 години
не е място за фенщина но в тази връзка, когато ЛЕВСКИ игра в ШЛ стадиона ни беше тесен... за справка: на мача с барса имаше 42000 зрители...
61
9
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
и сто стадиона да построите само левски ще остане единствения бг отбор играл в групите на шампионска лига с барса челси и вердер
60
6
 
10
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Чудесни са!Поздравления, Стоичков! Дай Боже, повече хора като теб в България - които съграждат!Жив и здрав!Успех с проектите!
59
2
 
4
 
! Отговори
Няма начин читателю преди 12 години
Това е много хубаво,като идея и за трита стадиона,но хайде да не се заблуждаваме.Ще съм изключително щастлив,ако поне един от 3-та проекта се осъществи но и това не ми се вярва.Просто сме в БГ и няма начин!!!
58
3
 
6
 
! Отговори
иед преди 12 години
Стоичков пак се набърка в скандал с имоти - по добре прочетете какво пише в topsport Човекът, предизвикал днешния скандал в Новотел Пловдив" при презентацията от Христо Стоичков на проекта за стадион Пловдив" - адвокат Колев, пожела да говори пред Topsport.bg. Представителят на Темида и съветник в Община Пловдив заяви, че ще контролира поисканите от Ицо и испанците точки по проекта известен още като "Арена-Олимпийски надежди".Въпросът тук е дали ще се прави стадион или Мол. Според проекта на Стоичков, неговите партньори трябва да погълнат 220 дка общинска земя. Това е абсурдно спрямо инвестициите от 158 млн евро, които ще се вложат.Друг е въпросът, че тенис комплексът, където тренира Цветана Пиронкова отива на кино, тъй като там би трябвало да се издигне желания от испанците търговски комплекс. Смятам, че т.нар. инвеститори проявяват наглост, тъй като искат и клубния център Балона". Още по-изненадващо е, че имат претенции за съседната спортна зала на Висшия институт по хранително вкусова хранителност. Няма да допуснем убиването на Царицата на спортовете и тениса в Пловдив.Само преди минута ми звънна кметът Славчо Атанасов. Той е сигурен, че ще защити интересите на спортовете в града и няма да допусне каквито и да е нарушения. Ще заключа с това - искаме стадион и спортен комплекс, а не Мол", отсече пред Topsport.bg адвокат Георги Колев.
57
1
 
7
 
! Отговори
www преди 12 години
Аз съм запалянко (не от Пд а от Сф) и мога най-отговорно да заявя, че всеки стадион с над 25 000 места в Сф, освен национален, е пълна глупост и всеки с повече от 15 000 места във всеки друг по-гоелемичък град (може би само Пд). Намерете статистика и прочетете средната посещаемост на мач в БГ и ще ме разберете. Реално и 5000 места са достатъчни, останалите ги давам за 1-2 мача в годината. Гришата, като се изхвърли с неговия стадион, какво??? на стадион за 8000 ходят 200 човека.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не гейско а *** изглежда
55
2
 
1
 
! Отговори
ФИТИПАЛДИ преди 12 години
КОИ КЕ ПЛАЩА РЕ??????КОИ КОИ - АЗ НЕМА ДА ОПЛАСТАМ :)))))))))))))
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мен ме интересува в тая държава да има хубави пътища да се развие инфраструктурата. да има съоражение на което да заведа детето си на мач футбол или волейбол и да съм сигурен че няма да се срути съоражението.. (не само това де но по темата) Когато някой дойде и ти предложи да ти ги построи без да дадеш пари а само земя направи сметка кой е на далавера... или общината ви ще направи основен ремонт на стадиона? съмнявам се... прости сметки колега...
53
1
 
0
 
! Отговори
49 преди 12 години
То май ти си по-тъпичкия аз не съм зидаро-мазач, а съм шеф и съм жена и мога да гарантирам, че съм по-образована, по-успяла и по-възпитана от *** като теб.
52
0
 
1
 
! Отговори
46 преди 12 години
Ами зависи какво искаш ако е само основния стадион, дали е целия район около стадион + гребния канал. Какво точно те интересува?
51
3
 
3
 
! Отговори
www преди 12 години
Аз предлагам в ПД да направят поне 100 000 стадион. По този начин всички фенове в ПД години наред ще могат да сядат всеки път на различно място!!! Имали 50 000 стадион. Къде е??? Че нещо не го знам! Колко мача са изиграни там в последните много години. Като ви чете мислите човек ще остане с впечатлението, че всяка седмица милиони приходи от билети отиват в общината.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пистата за формула едно край Доброславци?
49
1
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
*** си като строител!
48
1
 
3
 
! Отговори
34 преди 12 години
Ами не сме събрали повече защото нямаме по-големи стадиони и 50 хил. ще напълним без проблем, ако живееш на Луната и рядко слизаш на Земята нека ти кажа, че Пловдив е града с най-големите футболни агитки и един голям стадион ще бъде пълен!
47
0
 
3
 
! Отговори
муню преди 12 години
до УЗАКИЧЕ те останаха ли ви пари бе .....