Социални помощи – само срещу имунизация на децата

При липса на ваксини режат от сумата
3 авг 2011 14:51,
138
Социални помощи – само срещу имунизация на децата
Снимка: Булфото

Пълни социални помощи на семействата с деца ще се изплащат само ако са направени всички задължителни имунизации и профилактични прегледи. Липсата на едно от условията ще доведе до орязване от полагаемата сума.

Това реши правителството, след като одобри правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане.

Целта на промените е засилване на дисциплиниращия ефект за родителите и стимулиране на отговорното родителство, посочват от кабинета.

Много родители в момента отказват имунизации заради това, че според тях те носят рискове.

Според други от промените се намалява срокът за задължителна регистрация на безработните в трудоспособна възраст в дирекциите "Бюро по труда" от девет на шест месеца като условие за получаване на социална помощ.

Разширява се обхватът на лицата, които ще имат право на целева помощ за заплащане на наем на общински жилища, като границата за достъп се увеличава от 150 процента на 250 процента от диференцирания минимален доход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: социални помощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
Жена ми не беше още напълно убедена и докторката го забеляза. Индиректно бях обвинен че я малтретирам и не и давам право да взема решения.От долуизброеното единственното вярно е, че може би няма да вземат детето на ясла или детска градина. Не могат да го спрат от училище. Почти никъде в Европейските държани ваксините не са задължителни. По изключения в някои държави има 1-2 задължителни. В Англия няма задължителни ваксини. Всички са препоръчителни.
117
0
 
1
 
! Отговори
Celestian преди 12 години
Когато казахме на личната лекарка на 2ия месец че няма да слагаме повече ваксини направо и паднаха очите и се започнаха едни заплахи и обяснения как щели да ни глобяват, как няма да можем да пътуваме извън страната, как във всички европейски държави ваксините са задължителни, как няма да получаваме детски, как няма да можем да го изпратим на ясла, детска градина, училище и т.н.
116
2
 
3
 
! Отговори
eli преди 12 години
ЕЙ,АНОНИМЕН,А ЗА АУТИЗЪМ ВСЛЕДСТВИЕ НА ВАКСИНА КАКВО МИ ДАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО?????НИЩО!!!ТИ СИ ВАКСИНИРАЙ ДЕЦАТА И СЕ МОЛИ НА БОГ ДА НЕ ГИ УВРЕДИ ЖИВАКА И АЛУМИНИЯ И ДРУГИТЕ ТОКСИНИ!!!ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ,СЕ ИНФОРМИРАЙ!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
eli преди 12 години
ЦЕЛТА Е ЗАСИЛВАНЕ НА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ ДЕЦАТА И ГАВРА С ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ПРАВОТО НА ИЗБОР!!!ТИЯ ДЕПУТАТИ НЕ ЧЕТАТ ЛИ МЕДИЦИНСКИ ДОКЛАДИ КАКВО СЪДЪРЖАТ ВАКСИНИТЕ И КАКВА ЗАБЛУДА СА!!!!!!!
114
0
 
4
 
! Отговори
pepo преди 12 години
КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО:Член 2 (Върховенство на човека) Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката. Сега ясен ли съм?
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За непросветените в колибка.ком има филмче за ваксините и сами ще се обедите че в момента просто се прокарват лобистки закони зареди някоя лакома фармацефтична компания която не се интересува от вашето здраве а само за неиния бездънен джоб.Тук не става въпрос за конспираци но като се замисли човек всичко е възможно а главното тук е лакомията за кинти или поредното източване на държавни пари от бате ви боико и си е.
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИКАКВИ ПОМОЩИ ЗА ***, ОТКАЗВАЩИ ВАКСИНИ! ИНАЧЕ ПОСЛЕ ПАК АЗ И ВИЕ ВСИЧКИ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЛЕЧЕНИЕТО! СПРАВКА - ЕПИДЕМИЯТА ОТ МОРБИЛИ ПРЕЗ 2009/2010 ГОДИНА.
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реро, а да ти минава през ума, че лекарите малко са попреминали възрастта за подобни имунизации, и на тях вече са им направени? Като не искаш, не си ваксинирай детето (между другото, изказът ти ме кара да смятам, че даже не си във възрастта, в която хората имат деца, но както и да е:)), но след това не очаквай обществото да поощрява твоите своеволия. Даже малко повече трябва да се направи с този закон: ОТНЕМАНЕ НА РОДИТЕЛСКИ ПРАВА ПРИ ИНФЕКЦИЯ ВСЛЕДСТВИЕ СЪЗНАТЕЛЕН ОТКАЗ ОТ ВАКСИНА!
110
2
 
2
 
! Отговори
gowo преди 12 години
Робска държава с робски закони,после *** разправяи че било демокрация и че ни лекуват но в кавички,всички знаят че ваксините са отровни и никаде не е доказано че те помагат, просто такава е програмата на сащ и всички поробени страни от тях за да стопяват народа и да печелят върху чуждуто нещастие.От собствен опит знам че ваксините не помагат а само вредят ,за хапчета,лекарства и антибютици с химия само отлагат проблема а после ви излиза през носа та право в операционата. довиждане и се пазете
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Галактика, някой да е казал, че човек не може сам да решава? Просто държавата поставя условия, за да се ползват хората от чисто социалните блага на същата тази държава. С правата идват и задълженията и е време всички да го осъзнаят.
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички, които са против ваксините, намерете информация за смъртността и инвалидизацията от инфекции като вариола, дифтерия, полиомиелит, тетанус, бяс, морбили, тогава пак говорете за това кое е по-вредно. По въпроса за живака и неговите съединения във ваксините - не е работа на лекарите да обясняват технологията на приготвяне на ваксина. Всеки ден с храна и вода поемате повече химикали, отколкото можете да си представите, но това не е довело до намаляване на населението на Земята, нали?
107
1
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Медицината доста напредва, но доста се и проваля, така че е редно човек САМ ДА РЕШАВА как и с какво да бъде лекуван. Последният пример е отрязаната ръка поради лекарска некомпетентност на сърдечно болния пациент / примери много/.
106
1
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Защото като пламне епидемия в *** махали, с морбили например, всички висват в общинската болница и се лекуват безплатно. Тъй като безплатни неща няма, а разболелите се не са от плащащите, кой плаща? Предполагам можеш да си отговориш сам...Една ваксинация е в пъти по-евтина от овладяването на една епидемия.С правата идват и задълженията.
105
2
 
4
 
! Отговори
pepo преди 12 години
boqn4o ? Ще задълбая към проблема.Според теб колко ваксини може да поеме организмът на едно бебе ? И защо лекарите като ги поканя да си бият това дето се натискат да инжектират директно в организма на детето ми, ми тоговарят че те са медицински лица и нямат нужда от ваксини. Не се бъзикам... така отговарят наистина :)))
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Попитайте бедните хляб ли искат или ваксина? Те знаят най-добре...
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре въведете двойни здравни осигуровки за пушачите, щом сте толкова загрижени!
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо да няма помощи.. какво имат общо с мерака на някой да си продават химикалите. Някой в политиката пак се е нагушил за ваша сметка.. овце...
101
3
 
4
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Съгласен съм със 100. Ако решаваш, не правиш имунизация на детето, нямаш и помощи. А не сам да си решаваш дали да го предпазиш от болест, че после нали народът ще му плаща лечението. Чакайте сега, не може хем вълкът сит, хем телето цяло.
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ревеш за помощи ще следваш имунизационния календар. Който не иска да си бере сам гайлето. Право на избор има.
99
1
 
6
 
! Отговори
м преди 12 години
А бе пълна простотия. Не могат да те задължат да слагаш определена ваксина, която е по желание. Как ще го направят? Не е ли това налагане на избор спрямо хората? Или май не им вървят ваксините, че требе да им ги изкупим.