Осветлилият даренията в МВР наказван за полицейско насилие

СДВР се чуди как е работил 20 години при редица нарушения
Обновена: 5 авг 2011 18:32 | 5 авг 2011 17:05,
286
Осветлилият даренията в МВР наказван за полицейско насилие
Снимка: bTV

Бившият полицай Константин Иванов, осветлил даренията в МВР, е бил извършил редица нарушения и е наказван за полицейско насилие.

От СДВР категорично отрекоха, че върху него е оказван натиск да напусне системата, в която работил от 20 години.

В края на май ексуниформеният служител разкри как в столична караулка има странен неофициален списък с модели и номера на коли, както и с инструкция те да не бъдат спирани.

Вчера пък сигнализира, че му е оказван натиск, за да напусне системата на МВР.

Шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че по твърденията на Иванов за "чадър" над дарители на МВР е била образувана проверка, която обаче не е открила нарушения.

Той добави, че не може да каже какъв е мотивът на полицая да прави неверни твърдения.

„Когато 20 години си изхранвал семейството си от тази система, да излезеш да плюеш по този вулгарен начин, говори за ниска морална граница”, заяви още шефът на СДВР.

Той коментира с ирония групите, които са се появили във "Фейсбук" в подкрепа на "най-доброто и честно ченге", като заяви, че мнението му не кореспондира съвсем с това на участниците в нея.

„Радетел на правдата е един служител, който в годините е разжалван за полицейско насилие, срещу него се водят преписки във Военноокръжната прокуратура в София по същия повод, има редица наказания за извършени дисциплинарни нарушения, включително тежки – чак такава подкрепа да се оказва за „най-честното ченге и най-добрия полицай в страната”, добави той.

СДВР изнесе данни, че Константин Иванов почва работа в МВР през 1991 г. Първото му наказание било още на следващата година.

За 20-те години служба на вече бившия служител на МВР са били налагани общо девет наказания, включително и понижаване в звание.

Още по темата

Част от тях са за оказано полицейско насилие. Това е поводът през 1997 г. да му бъде извършена и комплексна оценка с мнение за уволнение по непригодност.

Поради процесуални нарушения заповедта е отменена и полицаят е пренасочен на работа в едно от столичните районни управления.

Друга част от наложените наказания са за небрежност в работата, пропуски в служебната дейност, превишаване на пълномощия.

"Учудващото е, че за въпросните 20 години работа в системата, след тия тежки дисциплинарни нарушения, които са извършени, той все пак е успял да направи толкова години в системата. Това мен лично ме учудва", коментира още Валери Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
МВР на съд! МВР на съд!МВР на съд!стига прах в очите с измислените си вътрешни проверки-съдът да постанови!де... и смешниците! целживот компромати ни заливат, айде малко истина а?! Как пък не го уволнихте преди да каже каквото каза?! СЪД СЪД СЪД!!!
276
1
 
0
 
! Отговори
бг ПРЕДЛАГАМ преди 12 години
всеки полицаи които направи 3 сериозни пропуска в работата си да се отзовава от служба,,,и ако 2 г, не допусне да му се заличават за което да получава поощрение,,както при контролните точки, това да те дьржат на работа след куп извьнредни произшествия го има само при дьржавните служители,,,ако си в фирма да си олетял на часа,
275
0
 
9
 
! Отговори
abe преди 12 години
какъв е полицая не е толкова важно в случая, това не променя факта че има списък с "неприкосновени" и че полицията под "вещото" ръководство на Цветанов прибира нерегламентирани "дарения" срещу някакви услуги
274
0
 
9
 
! Отговори
Дървен професор преди 12 години
ПОЛОВИНАТА от полицаите имат такива преписки и началниците им си ги защитават щото знаят, че работа се върши с насилие, и точно заради това изникват към тоя ШЕФ МИЛИЦИОНЕР ДВА ВЪПРОСА: 1.Защо не сте уволнили полицая тогава, навремето, а сега когато ви е изпял? 2.Още колко други такива полицаи с провинения има в момента и защо не ги уволнявате ? Чакате да ви се опълчат и тогва , нали? *** с пагони ! Престъпник в униформа !
273
0
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
policeishtinata slyji na oligarhiata ,e kak niama da go izgoniat kato e kazal aaaaa,vsichko v balgaria dotolkova se erazpadnalo v negativnost che niama kakvo da se pishe naroda go znae i vs.da se opravia sami ,vrav za krav zab za zab okoza oko po tozi nachin shte polychite svobodata si bez da imate chystvoto che ste robi na mestnia feodal ili prestapni bisnesmeni depytati i t.n.
272
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случая с този полицай, Фарса който се разиграва по телевизиите, даренията /рекета/ за МВР, оправданията за полицаите насилници и тем подобни, гафофе в МВР, ни карат "по лесно" да се съгласим с думите на Цв.Цв. и Б.Б., че всичко в държавата и особено в МВР - е цветущо! Браво!
271
2
 
18
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Г-н Йорданов, с уважение към стажа, който имате и заемания от Вас пост... Очаквам скоро Вашите интервюта, но вече като пенсиониран служител. Тогава ще разберете болката на бившите си колеги, които не са били с толкова дълъ г език за да достигнат етажите на властта в МВР. И дано имате доблесста да ги гледате в очите, когато се разминавате по улиците... Пък след време може и Вие да споделите за неща от кухнята, за които сега не е редно да говорите, но съм сигурен, че искате да споделите
270
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧШШШШ,СПОКО ПИЧ,276,НЯМАШ ПРЕДСТАВА КАКВО Е ДА СИ СЛУЖИТЕЛ НА МВР.ИМА ХОРА КОИТО РАБОТЯТ ЗА БГ.ИМА ***,ИЗРАЗА Е ТОЧЕН,КОИТО ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ РОДИТЕЛИТЕ СИ ЗА П А Р И.ЗА ЖАЛОСТ ТЕ СА МНОГО ТАМ И ТРУДНО СЕ УСТАНОВЯВАТ,НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ЦЯЛ ОТДЕЛ РАБОТИ ЗА ТОВА.
269
2
 
13
 
! Отговори
glavatar преди 12 години
Това вече взе да прелива чашата.Не стига,че тази система е един огромен *** ядящ от нашите пари,но и приютява в себеси полицаи,които са извършили насилие и още и още и още.СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ГАДНИ ЧЕНГЕТА.
268
4
 
14
 
! Отговори
kk преди 12 години
Мдааа!!Как може 20 години да изхранва себе си и семейството си от системата,а накрая да й разкрива "кирливите ризи"?!Вън,вън,вън за НЕБЛАГОДАРНИКА!А за изнасилване,кражби,рекет и др.уронващи престижа на Цвъчковото и Боковото ГЕСТАПО не е ли наказван,или нямахте време да му изфабрикувате още нарушения?!
267
2
 
21
 
! Отговори
к.к преди 12 години
Който не е с нас е против нас , девиза на герб ! А Йорданов е от тези *** мазни на държавна хранилка които никога не са имали собствено мнение !
266
3
 
18
 
! Отговори
Copy And Paste преди 12 години
Според комисаря Йорданов в системата на МВР е възможно да работи полицай, който за 20 години стаж има наказания за СЕДЕМ провинения.Ако това е вярно, МВР смърди! Защото служителите му са нарушители.Ако не е вярно, МВР вони! Защото набеждава невинен човек. Ако имаше всичките тези провинения, Иванов е последният, който би критикувал системата и нямаше да я напусне доброволно, а щеше да си трайка там на топло.
265
0
 
12
 
! Отговори
!@#$ преди 12 години
Забелязвате ли, колко елементарни са полицаите ни. Захапе ли ги някой, то той непременно е или `криминално проявен` /каквото и да означава това/, или подозрителен, или пък разжалван. Как пък един път простите кратуни под фуражките не измислиха нещо ново ?!
264
2
 
20
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Йорданов, нагъл си. Значи тоя не ставал за полицай, ама ти се сети чак сега, след 20 години, а ? И то точно когато той ви изкара мръсното бельо на показ. Не просто си нагъл Йорданов, но си и ***. Кое му бе вулгарното в изказа на човека ? Че ви нарече с истинските ви имена ? Че то за обществото това не е ново. Децата вече не се обиждат на ***, а на полицай.
263
0
 
16
 
! Отговори
Мафиот преди 12 години
Ах, закона за омертата бе нарушен, а ? И ушеви са бесни ...
262
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, не си прав, мимоходом. Той изнася списъка още докато е на служба.Неговите началници го оплюха след като той проговори.защо са го държали досега като е имал толкова провинения? Типично по герберски - да оплюем врага - той е гей, наркодилър, сводник, контрабандист....
261
13
 
1
 
! Отговори
мимоходом преди 12 години
А защо този *** сега се е сетил да плюе системата?Задавате ли си този въпрос?Не му е чист косъма,не го защитавайте чак толкова!Подобен на този *** в Сливен нападна банка,не забравяйте толкова бързо...Е,охранител само ,ама с мечти да стане полицай,че да е недосегаем...
260
0
 
4
 
! Отговори
до Ченгесарски номер преди 12 години
Що пишеш глупости, бе? Твоето е ченгесарски писаници. Трябвало да се изведе в деловодството.... А бе на колко години си бе?
259
5
 
2
 
! Отговори
за 258 преди 12 години
Пак помисли...съден за насилие..да не се каеш
258
18
 
3
 
! Отговори
Ченгесарски номера преди 12 години
Ченгето е усетило че ще му бият шута е решило да се прави на герой - мъченик. Къде са тез списъци?Защо не показа един? Кой ги е написал? Кой ги е раздал? Официалните документи в МВР се водят в деловодството, а ако не са заведени нямат номер и не са документи.....