Синдикатите в тютюневия сектор зоват: На протест!

Не са доволни от бъдещата приватизация на Булгартабак
Обновена: 30 авг 2011 09:29 | 29 авг 2011 19:18,
38
Синдикатите в тютюневия сектор зоват: На протест!
Снимка: архив Булфото

Синдикатите в тютюневата промишленост готвят протести заради приватизацията на „Булгартабак”, обяви шефът на Националния синдикат „Тютюнева промишленост” към КТ „Подкрепа” Юлий Манойлов.

Още по темата
„От месеци насам твърдим, че това е една процедура, която не е изготвена по добрия начин, не е направена така, че да бъде истинска, не е направена, така че да обслужи интересите на страната ни в частта производство и развитие на тютюневата промишленост”, заяви лидерът на синдиката, който коментира подадената от БТ Инвест, Австрия обвързваща оферта за тютюневия ни холдинг.

По думите му цялата процедура по приватизация на „Булгартабак” е била подготвена така, че да остане само един участник, който да даде възможно най-ниската цена.

"Видяхте какъв е резултатът, остана един състезател, а състезание с един състезател, е предрешено", коментира той.

На въпрос дали са достатъчни предвидените инвестиции за две години в размер на 7 млн.лв. председателят на синдиката заяви: „Всеки, който познава тютюневата промишленост на съвременно равнище, е наясно че седем милиона лева инвестиции са капка в морето и сума, с която не може да се направи нищо, така че предложението седем милиона за две години е подигравка, а предложението за изкупуване на пет хиляди тона за пет години също е подигравка, защото и в момента се изкупуват тези количества”.

На последващ въпрос дали очаква отрицателно решение за приватизацията на „Булгартабак” от страна на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, Манойлов заяви, че Надзорният съвет е политически орган.

„Всички знаем, че ни предстоят избори и този политически орган, ще вземе такова решение, каквото му бъде наредено от партийните централи”, коментира той пред „Фокус“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тотални сринатата ни тютюнева индустрия да благодарят на ДПС!
15
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ пак ще краде!
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие колко пари искате те останаха 2 завода. В Пловив и Стара загора и други места всичко е приватизирано. Това не е едно време когато в във Всеки Град имаше Булгартабак. Работниците му викаха Монопола защото си монопол и на пазара.
13
6
 
4
 
! Отговори
до 6 Иван преди 12 години
По-глупав коментар не бях чел отдавна. Благодаря ти, че здраво ме разсмя.Първо - цигарите не само, че са продаваеми, но и търсенето се увеличава в цял свят. Въпреки увеличените цени. Ти, ако не си пушач, други са.Втора - както е написал 9, реколтата е веднъж в годината. Вярвай ми. Така е и в чужбина. Даже в Америка.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малеее! Като си спомня как се хвалиха герберите колко кандидати има:))))) Пък то остана един и то руски:)))))
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов отказа за БТХ млрд. долара, Царя се опитваше за около 200 млн. евро /при реална цена според слухове на дюдилиджанса около 200 лв./акция/, а СЕГА Я ПОДАРЯВАМЕ ЗА 200 МЛН. ЛЕВА и с около 40 млн. лева по сметките /защото държавата прибира около 50% от печалбата за дивидент/?!А холдинга сега е дори по-печеливш от времето на царя - продадоха няколко губещи фабрики и цеха, оптимизираха дейността, намалиха разходите, увеличиха износа и т.н.Цена под 50 лева на акция си е истински подарък!!!!!!Честито на печелившите ... :-((((ПП: Сърбите продадоха само 1 фабрика /а тук говорим за Холдинг, който до скоро беше монополист в България и лидер на Балканите/ за 600 млн. долара?!
10
9
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
Преватизирането на БУЛГАРТАБАК ще е поредната грешка.
9
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафията ГЕРБ ще бъде гътната! Антибългарите вън! А на ***, които не разбират нищо от земеделие ще им кажа, че и жътвата е веднъж годишно, като брането на тютюн:)))) Ама простият човек мисли, че като гледа крава във Фейсбук и мляко от там ще си купи:)
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставил съм всичко в ръцете на Бойко не ме занимавайте имам си друга по важна работа
7
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде *** и турците ще бунят народа преди изборите, всичките черни сили ще призоват, да пречат, да спъват, да бавят де що има някаква искрица на добро за България.
6
10
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ха така - ще правим приватизация съобразена с поминъка на определени региони. До кога - има ли будни ,умни хора най после да направят промяната и тези хора да произвеждат това което е продаваемо и получава европейски квоти.Като магарета на лед се запъват - тютю та тютюн.Не може това да е основно занимание - то не им носи балансирани доходи - веднъж в годината и то нередовно.
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОСТО ДПС АКТИВИЗИРА ЕЛЕКТОРАТА !!! ПРЕДИЗБОРНО !!!
4
8
 
17
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 12 години
Булгартабак само с активите си , по не пазарни цени (в заложна къща или фирма за бързи кредити) , струва 1 милилиард лева , с пазарния дял е 2 милиарда лева .Това е последната фирма изградена с парите на Народа . Ако трябва да я пусна на Софийската Борса , хората да имат някаква доходност .Тия съвсем се се улеяха от ЧПФ , ЧСИ и т.н.Всичко стана частно а Данъците са държавни , демек на хората .
3
9
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ2011 преди 12 години
100 млн.лв. за активите на Булгартабак АД.45 млн. лв. инвестиции от частен инвеститор в нов завод за цигари в Пловдив.А ЕС искат да ограничат производството и потреблението на цигари в общноста.Това е българската реалност.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руска фирма също е подала документи за БТ. Кайто е бачкал на руснаци знае - добре плащат и винати навреме. И най-важното ще има състезание.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще я купи , някой по-лош и от сегашния инвеститор. Както стана с БТК кога трябваше да продаваме не продадохме , после дойдоха по-лоши политици и продадоха за мишки пари. То вече никой не пувка цигарки на Булгартабак защото нямат монопол.