Одобриха сделката за "Булгартабак"

Очаква се договорът с купувача да бъде подписан до няколко дни
Обновена: 2 сеп 2011 19:41 | 2 сеп 2011 19:23, Красимир Ангелов
71
Одобриха сделката за "Булгартабак"
Снимка: Булфото

Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол одобри почти единодушно сделката за продажбата на 79,83% от капитала на“Булгартабак - Холдинг” АД на БТ Инвест , Австрия, съобщиха на Агенцията за приватизация.

След петчасово заседание шестима от членовете му гласуваха „за", а само само представителят на БСП в Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол е гласувал против сделката.

Очаква се договорът с купувача да бъде подписан до няколко дни. След това той ще бъде изпратен в Комисията за защита на конкуренцията за оценка.

Още по темата

Dnes.bg  припомня, че агенцията за приватизация и следприватизационен контрол определи "БТ Инвест", Австрия за победител в конкурса за приватизацията на 5 881 380 броя акции, представляващи 79,83% от капитала на Булгартабак – Холдинг АД, София.

Новия собственик предложи цена от 100,1 млн. евро (33,29 лв. на акция), инвестиции в размер на 7 млн. лв. за срок от 2 години и предложение за изкупуване на минимални количества български тютюн за задължителния срок от пет години от 5000 тона за всяка от 5-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Roko преди 12 години
Одавна трябваше да го разкарат този Булгартабак от държавните активи. Няма никаква логика хем държавата да се стреми да ограничава пушенето, хем да произвежда цигари. Нека сега който го е взел да си му прави стратегиите за пазари и да го развива ако може, но в цял свят този сектор запада, защото пушенето вече не е модерно.
70
1
 
1
 
! Отговори
Симо преди 12 години
Сделката е много добра. Браво на Правителството, че я реализира въпреки безбройните популистки атаки от опозицията.
69
2
 
5
 
! Отговори
laura преди 12 години
Досега са заетите в Булгартабак няма да си загубят работата, а ще продължат да работят за тютюневия холдинг. Пак ще има приходи за държавата данъци. Не са чак толкова зле нещата. А е крайно време да намалим пушенето, не мислите ли.
68
1
 
3
 
! Отговори
пако преди 12 години
Интересното е че всички партии включително и ДПС гласуват за сдеката,с изключение на БСП!!!!Явно представителя на БСП се е опитал да защити нечии интереси,но дали са на Р.ОВЧ или на ексшефа на Булгартабак г-за *** Нинова,никой не знае,но едно е ясно,много е гадно да опуснеш кокала!!!!!!
67
7
 
3
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
до 64 norm. А на *** герболетки се им се привижда светло бъдеще!
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината всъщност е, че холдингът през последните години никога не е изкупувал повече от 15% от произведения в България тютюн. И обяснението е много просто от отглеждания масово у нас ориенталски тютюн не се правят цигари. Заради високото му никотиново съдържание, той може да служи само за добавка в цигарите. В произвежданите от Булгартабак" тютюневи изделия например съдържането на ориенталски тютюн е към 30% и няма как да е повече. С течение на времето този дял само щеше да намалява.
65
3
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
Прокуратурата "изчисти" имотите на тъстовете на Цветанов
64
7
 
2
 
! Отговори
norm преди 12 години
На червените *** непрекъснато им се привиждат комисионни,кражби,далавери,контрабанди и подобни.Нищо чудно,нали това са гледали и научили при своите.
63
1
 
5
 
! Отговори
луд преди 12 години
Къде е Волен, къде е АТАКА нали бяхте против приватизацията на печеливши дружества?
62
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
На Боко не му пука номера е да гепи комисьонна и да не му се засенчва бизнеса с контрабандните цигарки иначе требе да маа филийки с мас
61
1
 
0
 
! Отговори
жот преди 12 години
жот
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Булгарта6ак? Нямаше ли да е по-изгодно продажбата да я осчетоводят като дарение и без предварителните циркове?
59
7
 
8
 
! Отговори
josephine_ преди 12 години
Тютюнът си е бизнес от висок клас . Сега се заработят нещата както трябва. Откога чакаме да се появи истински инвеститор. Сделката е факт, осва само да следим как ще се реализира и какво ще разкрият относно клаузите по договора.
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За предизборната пропаганда пари трябват!:) Бързане му е майката!
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българинът обича да го крадат!
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младите демократи са толкова работни, че само разпродават!
55
8
 
9
 
! Отговори
мъди преди 12 години
и няма да има излизане за по кафенца и цигарки и на лафче, ами ще се работи, както се работи при частник. иначе казано- ЗДРАВО!
54
11
 
10
 
! Отговори
ккк преди 12 години
Пушенето е вечно, като пиенето, яденето и шибането. Булгартабак под държавно управление беше осакатен, щото всички имаха дял. Сега - к*р за партии, депутати, профсъюзи и т.н.т. Ще останат 500-600 работника, които наистина са нужни, никаква администрация, никакви депутатски роднини, тва е. И ще заработи нормално. Досега беше социализъм.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ков стана сега! И тез, като онез:)
52
11
 
11
 
! Отговори
мъди преди 12 години
недейте плака толкова! ако бяха го продали бсп или ндсв, пак щяхте да плачете, че са те пък! няма угодия на такива простаци като вас, аман. дайте време да видим дали ще я бъде тази сделка