Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Ганчев, какво е вашето мнение за изборния резултат? Допускате ли, че може да имаме червен президент?Не. Пази, Боже от това. Това е абсолютен елементарен чиновник от Брюксел, послушник на Първанов. Трябва да си ходят и младите хора от БСП да вземат абсолютно всичко от А до Я, за да я има БСП. Иначе е лъжесоциалистическа партия.
19
11
 
9
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Доктора на науките и ген. лейтенант Бойко Борисов е истински мъж!.... а не, като мен! ;)
18
0
 
6
 
! Отговори
dw преди 12 години
Които, разбира се, са особено важни на местни избори, когато дори и няколко гласа вповече или по-малко могат да се окажат решаващи. Картината обаче няма да е пълна, ако пропуснем възможностите за манипулации на едро.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и крава да се изсере от горе па ща му утива беее ....
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Доста" нови църкви и манастири. Ами дайте пътеводител, че нещо не можем да ги открием и посетим.
15
6
 
24
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Снимката е супер, само, че Тиквата му е голяма на тоя.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Булфото" от мен n х +
13
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един съвет към фотографа, тиквата и с ореол да я снимаш пак си остава тиква!
12
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Противни журналисти. Колко ли се е въртял лумпенът с фотоапарата само и само да го щракне под този ъгъл, за да има храна за форумните драскачи. Евтини провокатори сте вие, нямате нищо общо със сериозната журналистика.
11
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко ще издигне следващия Папа! От листата на ГЕРБ :)
10
3
 
34
 
! Отговори
Супер преди 12 години
Дядо Николай-митрополита Пловдивски ще има нова кола скоро и др.като него също,единствно евала правя на Отец Иван от Нови Хан който се грижи за 1000 бездомни
9
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко използва една от най-старите институции за контрол над населението - църквата.Ехх Бойко не ти ли стигнаха тези лентички които преряза. Не ти ли стигнаха новооткритите с държавни пари зали и стадиони. Не ти ли стигнаха даже и СРС-тата за да замажеш провала си.
8
21
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Царе сте на глупавите снимки! Имайте уважение към църковната институция, *** такива!
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутат от ГЕРБ изнася чувал с бюлетини от ОИКТе това правят тиквуните! Статията е номер едно в дир.бг в момента! Дори снимали депутата:))
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пази Боже, сляпо да прогледа! Не свърши ли демагогията, кога ще започне работата! Малко сме живите, дето сме жизнеспособни и все по-малко оставаме.
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката цепи... ахахах
4
12
 
47
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Е тва беше снимка номер едно:))))))вече коронясхме тиквуна:))))))))
3
4
 
40
 
! Отговори
с корона преди 12 години
Снимката с коронката е добра !!!!!! :-))))))
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, пример: Църногорския манастир в Гигинци!
1
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да се пуснат данъчни да проверят финансиите на БПЦ. Да се дават 40 милиона държавни пари на църквата е прекалено. В крайна сметка това е от данъците на всички ни, а не всички са вярващи. Във всеки случай ако продадат лимузините на поповете може би ще съберат повече пари.