550 губят имот заради дълг всеки месец

Най-често се продават жилища, но има и фабрики
Обновена: 14 ное 2011 09:20 | 14 ное 2011 07:17,
130
550 губят имот заради дълг всеки месец
Снимка: архив Булфото

Средно по 550 имота на длъжници продават всеки месец частните съдия-изпълнители, сочи статистиката им. Общо 3310 имота са продадени на търг заради неизплатени задължения за първите шест месеца на т.г., съобщава "24 часа".

Най-често се изнасят жилища, но има тенденция за увеличаване на продажбите на т.нар. бизнес имоти - хотели, фабрики, офис помещения, каза шефът на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.
 
През цялата 2010 г. те са продали 5700 имота.
 
Нараства и броят на гражданите и фирмите, които не могат да се издължават - за първите шест месеца на 2011 г. са започнати 80 000 нови дела срещу длъжници, а през цялата м.г. - 140 000.
 
Най-много изпълнителни дела завеждат фирмите, следвани от банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: дългимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кредитите са вид лихварство, а лихвата срива икономиката. Дълго е за обяснение.
106
1
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
А кой ти е казал, че от всеки става бояджия?! И че няма значение кой ще ти боядисва, само да ти вземе "тънко"?
105
1
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Единствената грешка в това отношение (никак малка) беше че отпадна законовоте изискване гражданите да доказват месечен доход необходим за погасяване на вноската+определен минимум на човек от семейството! Така загуби и държавата (постъпления от данъци и осигуровки), загубиха и хората че като загубиха работата си - не получиха нищо. Отделно че много хора нямаше да получат кредит, които сега ще бъдат отписани като несъбираеми и ще бъдат компенсирани чрез високи лихви за другите
104
0
 
31
 
! Отговори
стефан преди 12 години
много добре си го казал за американците,искат и нас да вкарат в мелачката и да станем роби на системата.не се напъвайте с кредити и ипотеки,това е новото робство и е за винаги. мърдане няма! не хранете банковите негодници и кърлежи който ви смучат кръвта,не мислете като хора с промити мозъци зад океана. много американци мечтаят да зърнат европа докато са живи,но малко успяват да го сторят поради задължения,крдити и работа на 3 места за да обслужват лихвите на банките. това ли мечтаете.......
103
2
 
5
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Като има кои да работи за толкова - няма да има кои да дава повече! Заплати се вдигат само когато няма кой да работи или има опасност да загубиш квалифициран персонал! Ти ако търсиш бояджия ще му дадеш ли 1000 лв за добър ден, или ще пробваш 2-3 *** поне единия като ти каже 400 лв - вземаш него, не оня за 1000!
102
6
 
7
 
! Отговори
do 102 преди 12 години
Посмали ***! Никой не ни е виновен че декларирахме доходи от по 300 лв. а теглехме заеми с вноски за погасяване 1000. В САЩ не могат току-така да те съкратят когато си с редовен трудов договор (дължат ти обезщетение, получаваш и социална помощ), там като си ипотекирал имота си и не можеш да го плащаш - хвърляш ключвете в банката и повече не могат да те докоснат. Да живеят цял живот на изплащане - ама не са по-бедни от нас. Всеки преди да вземе заем може да види какво и колко време ще връща!
101
2
 
13
 
! Отговори
КОКИ преди 12 години
Аз бих предпочел да взимам нормална заплата и да си събера за 3-4 години и да си купя!! ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ!!
100
1
 
4
 
! Отговори
100% преди 12 години
Mnogo hora ostanali bez rabota zaminaha v chujbina za da mogat da izplatiat jilishteto, a kogato se varnat veche niama da go ima semeistvoto, razvodi i stradashti deca bez krai.Nie sme stana ot tretia sviat !
99
2
 
25
 
! Отговори
Марк до 92 преди 12 години
Кредитната система не е измислена в Бг , а е внесена отвън!Тя е доведена до съвършенство в САЩ!Там добре и спокойно живеят 10 % от хората!Останалите са превърнати в машини от потосмукачната кредитна система!Младият човек, след като получи квалификация, си получава всички заплати накуп /под формата на кредити/!След това цял живот връща!Но не смее да шукне , защото ако изгуби работата си за 2 м. изпада до нивото на клашар!Измислено перфектно!Бях там 15 г!Гадост!!Не се лъжете с кр
98
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 12 години
А новите граждани -плебеи, бивши селяни-стопани и собственици ще купуват от тях и всеки залък хляб. Даже ще плащат чрез данъци и дотатииците им за производство на зърно, щото видите ли то било "нерентабилно". Близо 100г се работи вече за тази схема в целия свят, От Октомврийската революция, та до "нежната рИволюция". Пък после нямало световен заговор, измислица бил. През турско собственоста ни е била по защитена. Не си продавайте земята. В нея е хляба, а той ще поскъпва.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pravitelstvata i pravosadie lansirat *** i kradcite, zashtoto ako ne kradesh niama ot kade da im dadesh
96
0
 
1
 
! Отговори
коки преди 12 години
всеки трябва да си има дом/имот. това е най-хубавото!! Иначе кофти за тези хора!! А на една друга прослойка от обществото искат да им строят безплатно имоти!! Браво!!
95
0
 
10
 
! Отговори
демос преди 12 години
Това с бума на строителството ,осъществено основно с кредити бе поредната пирамида.Себестойността на строителството средно беше около 550Е ,а жилищата се продаваха за по 1000,1500 Е.Виждайки,че имотите скачат,хората се надпреварваха да купуват.Строителните предприемачи също теглеха кредити ,за да строят повече според търсенето.Световната банка казваше да спрем високото строителство,но коалиционното правителство не вдяна.Да имаме си вече стабилна банкова система-"герои сме".
94
2
 
4
 
! Отговори
e, преди 12 години
Naroda ni e beden zashtoto e prost.Niamame zakoni.Upravlenieto e predatelsko, antibakgarsko vkluchitelno i mediite.Po losho nikoga ne e bilo.Mafia, oligarsi i *** ni zadushavat i unishtojavat vseki den/Vseki den novi zakoni i naredbi za unishtojenie trudeshtite se.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S nrastvane na inflacia i bezraboticata estestveno che niama ot kade da se vrashtat zaemi.Balona koito se nadu predi niakolko godini sega veche se spuka i pada na parcheta.Ikonomika sas stroitelstvo i targovia ne stava. Triabva 80% proizvodstvo i 80% gramotnost.Proizvodstvoto za da ne umrem ot glad, a gramotnostta da ne ni balamosvat i kradiat upravnicite.
92
1
 
17
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Схемата работи перфектно. Първо ликвидират земеделието, после насочват преселението към градовете и набутват новите граждани в една жестока схема на кредити. Те продават на безценица, къщи, дворове, ниви и гори, продават паметта и труда на поколения назад. Нещо като кон за кокошка. След година, две усилен труд, лишения и плащане идва кризата и съдия-изпълнителя. През това време машината за размени, окрупняване и т.н. си работи и след десетина години ще има латифундисти в BG-то. То ги има вече.
91
1
 
14
 
! Отговори
Кой ги губи и кой не преди 12 години
Губят си имотите хората, които си изкарват парите с честен труд. На големите длъжници - ченгета и шестаци, никой не взима имотите. Знам такива задлъжняли с по 12-15 хил. за парно без лихвите, с неплатени вода и дъанъци на многобройните си имоти, придобити по мафиотски начин, със запори за по десетки хил, с неплатени съдебни задължения, със заеми за по 100 хил. евро, неплащащи ..... и никой не ги пипа. За тях няма съдия изпълнители, Защо не пипат тях, бедните, а работещи почтени хорица???
90
1
 
8
 
! Отговори
breneke-12 преди 12 години
БАНКА=ЛИХВАР...
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се отрича с лека ръка необходимостта от банковата институция е най-малко несериозно! Както при разрив в една връзка вината рядко носи само единият, по същия начин при настоящата криза не бива да се търси вина само в банковата система, защото банката без клиентите си е само една сграда и нищо повече.Ако имате инвестиционен план с възвръщаемост примерно 10% за 3 месеца, ще го финансиратели със заем с годишна лихва 12%? Естествено е да го направите, защото е логично. Защо да отричаме заемите?
88
3
 
22
 
! Отговори
МАРК преди 12 години
Никога не взимама заеми!В краен случай от брат ми!Банките са машини за пари!Гонят си интереса до дупка, а той е противоположен на моя!КРЕДИТ НИКОГА, НИКОГА!!!