Борисов сяда в стола на Дянков

Преговорите днес не дадоха резултат – стачка в БДЖ ще има
Обновена: 23 ное 2011 15:04 | 23 ное 2011 15:04,
111
Борисов сяда в стола на Дянков
Снимка: архив, БТА
Премиерът Бойко Борисов прие предложението на синдикатите и ще води Националния съвет за тристранно сътрудничество. 
 
Срещата е насрочена за утре от 11.00 часа, съобщи социалният министър Тотю Младенов след срещата с министър-председателя и синдикатите в Министерския съвет. 
 
На днешните разговори обаче сближаване на позициите по казуса БДЖ не бяха постигнати и стачка утре ще има. 
 
Миналата седмица синдикатите обявиха, че излизат от тристранката и поставиха условия за завръщането си, ако лично Бойко Борисов води заседанията вместо вицепремиерът Симеон Дянков.
Още по темата
 
Министър Младенов е оптимист, че диалогът по отделните теми ще продължи. Синдикатите пък са категорични, че стачките и протестите ще се състоят така, както са запланувани. 
 
"Каквото имахме, го изговорихме, различни са ни позициите, уважаваме правото на синдикатите да си предприемат действията, които са декларирали, за момента Министерство на транспорта, БДЖ като ръководство не отстъпва от предвидените мерки за оптимизация и за реформи", заяви след срещата Ивайло Московски. 
 
По думите му в следващите три-четири дни ще има доста интензивни разговори със синдикатите в търсене на сближаване на позициите. 
 
Той призна, че БДЖ не може да издържи много в условията на стачка. Но беше категоричен, че стачкуващи няма да бъдат уволнявани. "Какви са тези глупости", възмути се министърът.
 
Московски каза, че автобуси има по транспортни схеми от общините и има достатъчно капацитет да се извозват хората при спиране на влаковете утре. 
 
"БДЖ не вози с рейсове, БДЖ няма ангажимент да праща рейсове и вози с влакове. Стачката е осем часа, останалото време на денонощието влаковете ще се движат", успокои министърът.
 
Все още няма и единна позиция затова дали предвидените за утре стачни действия са законни.
 
Президентът на КНСБ Пламен Димитров отново заяви, че тя е законна и който твърди друго, ще трябва да го докаже в съда. 
 
Днес синдикатите и премиерът са разговаряли основно как да бъде възстановен социалния диалог. 
 
"Ако има някой намерение отново министър Дянков по този начин да ни го връща и да се опитва да торпилира диалога на всяка цена, тази работа няма да стане. С този човек не може да се работи, практиката го показа и историята", коментира Евгени Душков от КТ "Подкрепа". 
 
Синдикатите са категорични, че няма да приемат увеличение на пенсионната възраст от догодина, както и премахването на парите за класа прослужено време. Своите предложения те ще изложат утре пред премиера. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
sani преди 12 години
uvajaemi upravlivashti, naroda vi niama doverie ne vi viarva tova ne go li razbrahte.glasuvaha za vas za6toto niama6e za koj. SMESHNI STEEEEE... I MNOGO KRADLIVI.Prehvarliate si topkata ot raka na raka zashtoto ste nekompetentni.Nishto niama da napravite samo shte podklajdate loshia ogan kojto dosega goreshe....
106
2
 
16
 
! Отговори
кантонер преди 12 години
Що РИВЕТЕ бе хора, преди 1 месец имаше избори. Менюто е същото , още един път отзад. Да сте гласували, а дремахте и стояхте в сайтовете.
105
0
 
4
 
! Отговори
BOBI преди 12 години
MI 6TOTO SA MNOOOOGO TAPI I TARPELIVI BE BRATO
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господи, защо са толкова некадърни!и крадливи . . . .Защо Българите гласуваха да бъдат бедни и крадени?
103
0
 
12
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Изобщо не става дума за "реформа" в БДЖ, а елегантното му доизточване, фалит и продажба на тлъстото дробче, наречено товарни превози на наш човек, не забравяй, че от Азия се предвижда да тръгнат към Европа влаковите композиции до 2016 г. най-късно! Сега стана ли ясно за какви пари в дългосрочен план говорим!???
102
0
 
8
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Ами по изборите много хора за гъби ходиха, нищо че янмаше дъжд....ся и да мрънкат, файда ник'ва
101
7
 
4
 
! Отговори
Бл.Благов преди 12 години
Какво сте се разлая ли тук всички срещу правителството? Някой от вас возил ли се е на влак? Че то човек да го е гнус да се вхане за дръжката на вратата !Мръсотия навсякъде! Возили ли сте се във влак например в Германия ? Трябва много неща да се променят в БДЖ! И да се започне от махането на всички *** от там!Трябва реформа , но истинска!
100
0
 
0
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Понякога действителноста изпреварва прогнозните срокове....
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикви,тикви,тикви.........много тикви в правителството на на голямата тиква ББ.
98
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Бойко е пазен и *** *** който и *** не може да си направи вече!
97
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво боко, браво тикво.само така кефиш ме-закривай, унищожавай, ликвидирай и кради. а *** от герб да ти ръкопляскат.
96
0
 
11
 
! Отговори
али преди 12 години
Само да не седне докато Дянков е там :)
95
0
 
11
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Добре, още един шут в *** на недоносеното Бг правителство.
94
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
Вместо да сяда на стола на дянков,да вземат да си подадат оставките,и заедно да решат проблема социални протести.
93
1
 
9
 
! Отговори
Кой е боклука? преди 12 години
"Това предприятие е ***". Така определи ситуацията в националния железопътен превозвач изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Йордан Недев...Поредният психопат във властта...
92
0
 
18
 
! Отговори
Демокрад-приватизато преди 12 години
Йордан Недев, изпълнителен директор на БДЖ:Който стачкува, ще бъде уволнен! Ама и да не стачкува, пак ще остане без работа. Хаха! Йордан Недев, изпълнителен директор на БДЖ е роден през 1976 г. 1997 г. завършва икономика в Стопанския факултет на СУ Св. Климент Охридски. 2002 г. - магистратура по финанси в London Business School, ВеликобританияРаботи като консултант в България по приватизирането на предприятия Бил е финансов консултант по първичното предлагане на акции на Българската фондова борса и изпълнителен директор на Investor.bgОт 2010 г. работи като консултант по преструктурирането на БДЖТоварни превози ЕООД и БДЖ-Пътнически превози ЕООДКелепир има в тази работа, келепир!
91
2
 
11
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
искахте демонокрация ,ето ви я
90
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличение на пенсионната възраст безработица за младите. Баща ми почина на 65години къде са осигуровките му? Къде са спестените му пари за 40 години труд 12 000 лв, два апартамента през 1989 г.? 2 000 000 българи изчезнаха за 20 години мекокраодция къде са осигуровките им?
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре е Борисов и ГЕРБ министрите да станат обикновени железничари или да опитат да станат пенсионери на минимални пенсии и да оставят управлението на БДЖ и на страната на по-способни хора.
88
0
 
11
 
! Отговори
от Дир-БГ преди 12 години
"Синдикатите са готови за възобновяване на социалния диалог, така че да има смисъл, без диктата, прилаган досега от вицепремиера Дянков, без неговите методи и държане от типа "аз съм държавата, аз решавам и така ще бъде". Ако има някой намерение отново министър Дянков по този начин да ни го връща и да се опитва да торпилира диалога на всяка цена, тази работа няма да стане. С този човек не може да се работи, практиката го показа и историята", категоричен бе Душков.