Нямало да уволняват стачниците в БДЖ

Ръководството на холдинга не е заплашвало служителите
Обновена: 23 ное 2011 23:29 | 23 ное 2011 22:10,
55
Нямало да уволняват стачниците в БДЖ
Снимка: архив, Булфото

Участието на служители в стачката на БДЖ няма да бъде повод за тяхното уволняване. Това съобщиха от ръководството на  холдинга по повод появилите се информации в различни медии.

Ръководството на БДЖ заявява, че по никакъв начин не е отправяло заплахи към служителите, които изявяват желание да участват в стачните действия.

"Ръководството на холдинга уважава правото на всеки един служител да стачкува, както е визирано в Конституцията на България", се казва в позицията.

От холдинга обаче потвърждават своята позиция, че стачката е незаконна и ще се възползват от възможността да защитят правата си в съответствие с действащото законодателство. По казуса дали стачката е незаконна може да се произнесе единствено съдът, категорични са от БДЖ.

По време на стачните действия е необходимо стачкуващите да се подписват в съответните присъствени книги, тъй като по време на стачка на тези служители не се дължи трудово възнаграждение, както и за да може работодателят да се възползва от възможността да защити своите права, припомнят от железниците .

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се че няма да ги уволняват,но няма да им се плаща заплата повече,нали са в безсрочна стачка,да им плащат синдикатите от собствените си сметки
53
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Сименс не могат да ги взмеат - дизеловите са изплатени, електрическите са платени на Сименс от банка, на която БДЖ ги изплаща. Само че силата на лизинговия догвор те трябваше да са застраховани в Алианц, но "новата власт" наруши договора като ги застрахова в родна мутраджииска застрахователна компания и затова немците нададоха вой че ще искат неустойки или ще приберат влаковете
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dabe da,stachkaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
51
0
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
опазил ни Господ от НОВ ВидеНов ден, по-добре бил тогава - сигурно си ял стари консерви от татово време, аман от безмозъчни и слабопаметни
50
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ми нямало да ги уволняват разбира се, как ще ги уволняват като нямат законово право. Нали ще ги съдят и ще трябва да им се плащат неустойки.
49
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
купували се нови мотриси викаш, навремето. Чудно що сега искат от сименс да си ги вземат обратно. купуването е *** процес, един дава стока, другия трябва да даде пари. Ако не даде пари, другия си взима стоката, с наказтелни лихви, за сметка на дейността на длъжника.Естествено, че министъра ще повтаря едно и също, няма заради тебе да си сменя мнението през час. Особено като е убеден че е прав, това да не ти е Янето да сменя всеки ден политиката.
48
0
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
а сега ми обясни, как едновременно железниците ще останат държавни и ще спре да се краде.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не можа да провали БДЖ но тези успяха!Железниците трябва да останат държавни това е важно са социалния мир.Ако по-малко се краде могат да се намалят загубите и с оптимизиране на разписанията могат да излязат на плюс!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една партия, като състави правителство, три месеца й се дава срок без да бъде критикувана. През тоя период имат право да се оправдават с каквото си искат и да покажат лошите страни на бившето управление. Просто така е прието. На ГЕРБ не три месеца, три мандата да им дадат, все някой ще им е виновен. Това е някакво тяхно безсилие. Най-лошото е, че и Дянков и ББ няколко пъти заявяват, че сме много добре. А НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ТАКА ЗЛЕ! Дори при Виденов. За тях са важни цифрите, не хората.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние социалистите ви докарахме до тук.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да ги уволняват, ще ги освобождават от работа.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората са си прави в бдж,съкращения,ниски заплати.Ако някои трябва да се пцува товя е любимата управляваща партия-герб и някои управляващи в БДЖ.Кражбите винаги идват от високо ниво-така е и в петрол също...и в пощите.Имам достатъчно данни.А за некадърното правителство и децата ще научат следващата година.
42
8
 
4
 
! Отговори
член на БСП преди 12 години
Само гад на мръсните крадливи жепейци.
41
4
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Гледайте само да не си тръгнете с гордо вдигната глава, ама долната...
40
1
 
8
 
! Отговори
.,.,.,. преди 12 години
Стачка в БДЖ
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
penite se ne penite se,trea da da ima reformi,ako ne sega 6te sled primerno 6 meseca ama togava nema da si idat 2000 4oveka ami 6te ostanat na ylicata na cqlo 200 000 xilqdi
38
4
 
18
 
! Отговори
м преди 12 години
Ще стачкуваме до дупка! Няма какво да губим те така или иначе ни съсипаха, поне да си тръгнем с Гордо вдигната глава.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hoi za gerp
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се че народа не прощава ?
35
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите пак им виновни на ГЕРБ - така ли бре Гербери отивате си май с цялата власт а ?ха ха Народа не прощава няма бойко няма мойко