59% от българите подкрепят протестната вълна

МВМД: 71% обаче са сигурни, че кабинетът няма да падне
Обновена: 1 дек 2011 22:03 | 1 дек 2011 22:03,
117
59% от българите подкрепят протестната вълна
Снимка: БТА

Общественото мнение e  разтревожено и в същото време объркано в оценката си за вълната от стачки и протести от последната седмица. Това сочи представително за София и областните градове изследване на МБМД, цитирано от Нова телевизия.

Повечето от анкетираните – 59% подкрепят протестната вълна срещу 32 на сто, които са против.
В същото време три четвърти или 71 процента от хората са спокойни за бъдещето на кабинета и не очакват той да падне в резултат от протестите.

Още по темата
С резултат 58% срещу 27% надделява мнението, че кабинетът трябва да остане стабилен и да запази бюджетната рамка, срещу искането за падане на правителството и нови предсрочни избори.

Поставени пред избора дали да се увеличат субсидиите за зърнопроизводителите за сметка на орязването на други социални фондове – заплати и пенсии например, две трети – 65 процента от хората смятат, че субсидиите трябва да се запазят в настоящия им размер.

Според близо половината от запитаните блокирането на пътищата и границите  от зърнопроизводителите ще доведе до големи загуби на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: МБМДпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тази статистика означава че трябва да накараме мутрите да заработят аз мисля че по лесно ще е да научим куче да кара самолет
7
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ! НЕ НА КОМУНИЗМА!
6
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дай му на БЪЛГАРИНА КЕБАЧЕТА И СЕИР ДА ГЛЕДА без реформи ще си седим още 2 века ей така като последните 20 години! АЗ ПОДКРЕПЯМ РЕФОРМИТЕ ВРЕМЕ БЕШЕ !
5
26
 
9
 
! Отговори
геро преди 12 години
Бойко Срини Престъпниците/БСП/
4
24
 
8
 
! Отговори
ГЕРБераст преди 12 години
Ще смажем всички стачки.Цялата власт е наша и в държавата ще се случва това което ние кажем.Точка по въпроса.Гарантирано от ГЕРБ !
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О аз от Гърция идвах за да протестирам за съжаление тук протестите са жалка работа викат скачат радват ли се протестират ли не можеш ги разбра.
2
38
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ подкрепям правителството
1
40
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!