Стачката в БДЖ приключва

Синдикати и ръководство подписват колективния трудов договор
Обновена: 17 дек 2011 11:13 | 17 дек 2011 10:00, Красимир Ангелов
67
Стачката в БДЖ приключва
Снимка: БТА

Стачката в БДЖ е на път да приключи.

Това ще стане факт, след като продължителните преговори между ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и представители на синдикатите взеха решение за подписване на колективен трудов договор, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

В понеделник ще бъде подписан колективният трудов договор за "БДЖ - Пътнически превози", съобщи председателят на Съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров.

"Постигнахме споразумение по всички спорни точки - по социалните параметри и по казусите, свързани с мерките, които ще позволят на ръководството да продължи реформите в компанията", каза Владимиров пред БТА.

От два дни пък по разписание се движат почти  всички влакове в железницата.

Още по темата

Според данните на ръководството на железницата загубите от стачката за БДЖ са над 2 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: стачка в БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
До # 57 преди 12 години
Не става въпрос дали премиерът се казва Бойко или Сергей или филанкишията. Това е премиер институция, която олицетворява изпълнителната власт и хората и тези, които са го избирали, и тези, които не са гласували за управляващата партия - от елементарна културна точка би трябвало да имат уважение към него. Такова мнение: да ходи премиерът да гледа овце на село, ние си можем, е мерило за културата на тези, които говорят или пишат. Това е доказателство за простотията, която е обзела хората, особено тези с ниско образование. Вас някой да ви е спирал да учите, ама нали сте си прости, дотук ви е стигнал прагът на обучението, а пък сега ще определяте кой къде да ходи! Абе, тъпчовци, като сте прости, вие ще ходите да копате и да гледате овцете и кравите! Какво правите на локомотивите? Някой да ви е виновен ,че сте решили под ръководството на нагъл *** като Бунев да правите стачки! Прочетете вестниците, КНСБ и Подкрепа взеха от ЕС над 56 млн лв дотации, та дори и Трактора се е еблажил с 6 млн лв, ама да са отпуснали поне 10 млн лв помощ на вашите семейства? Не, ама вие като овцете хванахте сините и *** байраци и се втурнахте да оправяте България?! Ега ти тапирите!
65
1
 
3
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
до #57 - а ти ли ще кажеш дали някой има нужда от твоя труд? Ти си работник и работиш за някого, не си собственик и не можеш да се разпореждаш с чуждото. Като станеш предприемач и си наемеш собствени работници и им плащаш от твоя джоб тогава можеш да решаваш. Само защото мислиш, че си много полезен за една компания не значи, че наистина някой има нужда от тебе. Още по-малко ти дава право да злоупотребяваш с положението си и да лишаваш цялата държава от превоз ей така ... защото можеш.
64
4
 
4
 
! Отговори
Браво ... преди 12 години
...на жепейците.....нека покажат на цяла България , как се седи гладен на връх Коледа и Нова Година--щом се водиш по комунистически акъли и ченгеджиския мозък , на агент-К.Тренчев..!ЗАЩО ,ПЪК --НЕ??Хубавите пу"""и , гладуват за здаве и красота....ха,ха,хаааааа...!Българина иска да е красив....а ,не да гледа агнета, овце и да копа картофи...!КРАСОТАТА Е ......ПО-ВАЖНА ОТ ЯДЕНЕТО, БЕ....ХА,ХА,ХА,ХАААА....
63
0
 
3
 
! Отговори
Валери преди 12 години
някой знае ли какво са се споразумели ??? да ми отговори плс :)
62
2
 
1
 
! Отговори
Да се утчним! преди 12 години
Говорим за приватизация на губещият пътнически жп транспорт, а не на товарния жп превоз. Нали Бунчо тъкмо с обречените железничари от пътническите влакове направи "стачката". Как ще печелят такива влакове като в техните вагони с общо 200-240 места се возят 15-20 човека! Та нали и автобусните превозвачи се отказаха от такива маршрути!
61
1
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Пенсионерите се издържат от НОИ, не от БДЖ или НКЖИ. И когато държавата започне да внася парите за осигуровки на чиновници и военни - към 400 милиона годишно - ще им и малко повече за пенсионерите. А когато Бай *** спре да работи на "черно" - тогава ще има и нормални пенсии! Естествено и държавата трябва да подходи по сериозно и да си събере дължимото от "сивата" икономика!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приватизирането на печелившите товарни превози беше решено много преди стачката, а пътническите пак ще са си губещи и с дотации от държавата, не стачката, а ръководството на БДЖ водеше умишлено предприятието към фалит по добре познатите ни схеми от "прехода". Дори при този срив в икономиката товарни превози печелят, а когато тръгнат влаковете от Азия ще направят собствениците си мултимилионери, но в хазната ще влизат жълти стотинки, за пенсионерите пак среден.
59
7
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 12 години
Да иде тогава Бойко Борисов да гледа овци на село, ние си можем и без да ни дава акъл.Бойко Борисов не казва как за да отгледаш една овца трябва да вложиш хиляди левове и после как *** крадат всичко, а МВР си карат джиповете и не ги интересува нищо.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на жпейците, не трябва да се отказват от правата си и догодина да продължат да се борят.
57
11
 
6
 
! Отговори
жп човек преди 12 години
железничарите са посрещали нова година без заплати и без стачка, така че не в това е проблема,проблемът е,че когато някой иска да защити работата и заплатата си всички останали,които нямат кураж да го поискат за себе си започват да плюят, зощото така казал бойко.затова винаги ще сме бедни, прости и злобни.лесно е да плюеш,трудно е да кажеш браво на смелите и горди хора,които точно заради семействата си участваха в стачката.поздравявам всички които изнесоха стачката на гъба и портфеила си.
56
4
 
5
 
! Отговори
Смехуран преди 12 години
Току що премиерът каза в предаването на Карбовски, че който няма работа, да отглежда агнета и да ги продава в Турция и Близкия Изток. Др.Бунев, вие с железничарите от пътническия жп транспорт очевидно нямате работа, така че отивайте на село и се хващайте да отглеждате агнета и да ги изнасяте. Предполагам,че знаете, че агнетата се раждат от овце. Така че първата ви грижа е да заплождате овцете. Забравете локомотивите и вагоните!
55
7
 
8
 
! Отговори
Бунчо Тренчев преди 12 години
Ама за какво подписвате трудов договор с тези мошеници от железничарския синдикат?! Останете железничарите 1 месец без заплати и то на връх Нова година! Не им давайте на тези наглеци цял месец да припарват до жп гарите и гаранция,че жените им ще ги пребият и след 4 седмици ще ги видите,че ще дойдат хванати за палците като попикани паленца и с посинени лица . Дайте им тогава Бунев - ще го разкъсат и хвърлят на бездомните кучета! Много слаба ракия излязохте, не се разправяйте с тези от пътническия жп превоз! Нека фалират и тогава започвайте отново и с нов персонал!
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е, че няма влакове и затова вина имат ГЕРБ, а не синдикатите.
53
7
 
4
 
! Отговори
БРАВО... преди 12 години
...НА "ЧЕРВЕНИТЕ СИНДИКАТИ"----ГЛАД иаторите от БДЖ, победиха!Сега остава агент , К.Тренчев ...да покаже публично на работниците от БДЖ , ..."как се *** гладен"...!ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО ,КАТО МЕРОПРИЯТИЕ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп...............ХА,ХА,ХАААААА,,,!
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, тия гадове железничарите съсипаха БДЖ, за да се приватизира след това за жълти стотинки.
51
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фалитът на БДЖ е умишлен от Московски и се прави с цел да се приватизира и после да се ликвидира БДЖ в полза на частните превозвачи и бензиностанции. Товарни превози даже и да се приватизират пак са обречени след фалита на Кремиковци.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
Подписали колективен договор-таратанци.Аз като писах тук когато стачката започна, че файда няма да има и че трябва да има реформа ето ви сега резултата-докараха до фалит БДЖ, сега ще го преваризират За 1-2лв уж защото има много дългове и тогава Ще съкратят Не 2000, а 3-4000 работници и понеже БДЖ Ще е частно вече никой няма да гъкне!! Честито на разбирачите дето пишат всеки ден глупости без да знаят дори За какво иде реч!!!
49
4
 
4
 
! Отговори
skatelite преди 12 години
До #3 .. аз даже мисля, че са уволнили около 35000 човека и са спрели близо 3000 влака, дори някой каза, че са спрели и влаковете на Румъния и на Сърбия, като са уволнили и техните служители, защото нашите били малко и не можел Бойко Борисов да покрие нормата за уволнение. А загубите да не говорим - поне 2-3 милярда са, даже казаха, че правителството теглило 4 заема от по 1 млрд. лева обаче не стигнали и сега щели да ти продадат апартамента.
48
2
 
5
 
! Отговори
Елементарен въпрос преди 12 години
Какъв е шанса от 22 теми за изпита , да си направя пищов само за 1 в 6 часа сутрента и да се падне точно нея и да изкарам тромба ?
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как от всички дружества на холдинга, само БДЖ-ЕАД е на печалба, а всички други трупат загуби? Това е ръководството, което нищо не произвежда или ремонтира. И въз основа на финансовите резултати, най-малко персонал е излишен там.