Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава

Самоубийството на Чочо било пропуск, призна МВР шефът
Обновена: 16 яну 2012 14:22 | 16 яну 2012 10:10,
222
Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава
Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов призна, че е имало служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.

Вътрешният министър уточни пред БНТ, че става въпрос за представители на звеното за борба с организираната престъпност в Перник, които имали неадекватно поведение спрямо близките на момичето.

Какво ще бъде наказанието им ще стане ясно след среща днес между Цветанов, шефа на полицията в Перник, шефа на ГДБОП и провинилия се полицай.

След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите "взимай пистолет и си я търси сама." 

„За мен е важно, че ние винаги сме били безкомпромисни към всяко едно поведение, което не е съпоставимо с дейностите, които са в Министерство на вътрешните работи. Но това, което пък беше дадено като изключително висока оценка, това е за директора на Областната дирекция от семейството и също така за служителите от ГДБОП, които работеха от самото начало и до самия край“, заяви Цветанов.

Още по темата
Той обеща и наказания за служителите, които допуснаха  единият от задържаните за смъртта на момичето Стойчо Стоев–Чочо да се самоубие. Цветанов определи случая като пропуск. Той обаче защити професионалните качества на полицаите и обясни тяхното поведение с преумора.

„Провежда се разследване. Полицаите, допуснали самоубийството, ще бъдат наказани, но ще се прецени тежестта на наказанието“, обеща вътрешният министър.

Относно другия задържан – Марио Любенов-Заека, МВР шефът смята, че са основателни притесненията на близките. Заека е в психиатрична клиника от 4 януари и се представя за невменяем. Вчера майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза.

Цветанов изрази надежда тя да бъде обективна, но припомни, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари на територията на Перник и е бил задържан преди месеци.  Арестуван е за хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди, както и за заплаха за убийство на дете.

„Това са нещата, които много пъти сме си задавали като въпрос, и това са нещата, за които винаги съм влизал в дискусия с български съд, и това са, за голямо съжаление, реалностите, в които живеем ние в България, защото има много подобни лица, които са с N на брой престъпления, с N на брой искания на мерки за задържане под стража, защото знаем, че когато те излязат навън, те правят същото“, мотивира системните си нападки към съда Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина не разбирам някои хора. Ако същите тези, по които плюете сега, не бяха открили Мирослава, пак ли щяхте така нагло да ги нападате? Съмнявам се. Затова никой не иска да стой в бг-то, з ада върши работа- цял куп лешояди, ще излезнат срещу него, з ада му обясняват какво не бил свършил ккато трябва. Затова в бг. е най-добре на хората, които не стават за работа- всияки Институции ги защитават.
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хм, той министъра им , както и министър-председателя, са за наказване, не, полицаите, че по-неадекватни личност от тях двамата няма в БГ
149
0
 
11
 
! Отговори
демос преди 12 години
Опаа,сега разбирам,че оня *** Марио е бил задържан и за печатане на фалшиви пари.Не е възможно психично болен да "ОРГАНИЗИРА" печатане на пари.Извода е,че организатора е друг свисше,който не е заловен или не искат да го заловят.После отвличане,убийство.Стана голяма главоблъсканица,изключвам компютъра,че работата ме чака.А ония топ ченгета да не се чешат по слабините а да си оправдаят заплатите ...
148
3
 
10
 
! Отговори
Xorxe преди 12 години
До 166- Народът трябва да накаже Бойко
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скандално: изтрито е мнението в друга новина: Като се вкарат химикалите в подпочвената вода, тя е част от световния кръговрат на водата и неминуемо замърсяването ще избие на повърхността, даже и през бетонирания кладенец, щом химикалите са предначначени да разграждат газа от скали. Бетонът е вид скала. На защиника на шистовия газ препоръчваме да си даде двора за кладенец, тъй като такъв газ има в почти цялата страна. Какво противоречи на правилата на сайта това?????
146
1
 
13
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Господи ако си горе някъде чуй гласа на българския народ и накажи нашите управляващивсички имат деца и внуцитогава ще разберат какво е болка!
145
3
 
3
 
! Отговори
Шаро преди 12 години
Искахте пържоли...на ви пържоли....
144
4
 
8
 
! Отговори
само в Бг ..!? преди 12 години
..."Самоубийство със служебен пистолет ....на задържан..."??????????????????????????????
143
0
 
15
 
! Отговори
...? преди 12 години
Проблема е в МВР-то,.....има срастване с престъпността в Бг !------Обществена тайна ----!
142
4
 
17
 
! Отговори
МИШОКА ПИТА преди 12 години
A МУТРИТЕ ОТ БОП СНИМАХА ЛИ СЕ НА ДИВАНЧЕТО ?!
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Периода в който полицаите бягаха от мутрите се върна, но сега мутрите станаха управници, ей това е !
140
0
 
3
 
! Отговори
ДО 156 преди 12 години
САМО В Бг.....:"СЪДЪТ НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН "------22г.!Абе ,клепар,.......защо /не ние от Бг/,ЕВРОПА ВСЕ ПО СЪД. СИСТЕМА -----ХОКА .....А?Винаги ,като 1-ва точка ,фигурира ----СЪД.СЪСТЕМА в Бг...!
139
3
 
9
 
! Отговори
САМО В Бг....! преди 12 години
МВР и АРМИЯ,.....НАЙ-ИЗОСТАНАЛИТЕ И ЦИГАНИЗИРАНИ ----ИНСТИТУЦИИ В СВЕТА !
138
1
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Самоубития в Перник бил пропуск. Сега нека да обобщим . В следстви на денонощна работа на МВР, БЧК имаме един заподозрян застрелян в главата и друг заподозрян, който се опитва да се изкара луд Ха кажете ми сега защо съда да е виновен ако върне делото за доразследване като му се яват в залата с тая холивудска история. Всички тука ако бяхте съдии какво щяхте да отсъдите. Ами ако при самоубиването беше застрелян някой от Бопа какво щеше да е - ювелирна акция?
137
2
 
12
 
! Отговори
съвременник преди 12 години
Повечето полицаи са бивши милиционери или деца на бивши комунисти.Не Цветанов,и свети Михаил да дойде да оглави МВР ,положението ще е същото.Имаше период, когато полицаите бягаха когато се появи някой бос на мутрите,защото същите босове бяха създадени от БСП и полицията.Кражбите на луксозни возила бе държавна политика-събираха пари за създаване на банки,закупуване на земеделски земи и строителство на хотели.Кошмар.
136
1
 
6
 
! Отговори
5555 преди 12 години
а неадекватните полицаи по пътищата кога ще ги наказват.
135
0
 
9
 
! Отговори
ДО КОГА ,САМО В Бг? преди 12 години
До кога ще правим опити с ---НЕКАДЪРНИ КАДРИ В ...............МВР....?
134
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Ама разбира се, че ще има наказани, то оставаше и да няма...пък ако иска да ги награди и полицаите с пържолки, като си вземе заплатата.:)
133
0
 
11
 
! Отговори
777 преди 12 години
От 1944 година до сега тази държава се управлява от некадърни хора!
132
4
 
4
 
! Отговори
кадровик преди 12 години
Под 135 предложих да заменим Румен Петков въпреки,че е заигравал с братя Галеви с Цветанов.Бандишорите гласуват за Румен Петков.Стана ми ясно,че Цветанов сериозно ги е настъпил по мазола....