Нешева премисли – дарява бонуса

Шефката на здравната каса напълняла със 17 кг от стрес
17 фев 2012 10:33,
204
Нешева премисли – дарява бонуса
Нели Нешева се извини за назидателния тон. Снимка: БТА

Шефката на НЗОК Нели Нешева ще дари получения бонус за миналата година от 12 хиляди лева на фондация  "Благотворителност за България", обяви тя пред TV7.

По думите й атаката срещу нея не е случайна, а е заради желанието й да се намалят цените на лекарствата, с което ще се засегнат големи финансови интереси.

Нели Нешева беше обвинена от Синята коалиция, че е взела като допълнително възнаграждение 30 хиляди лева бонус за миналата година. Шефката на касата вчера обяви, че обмисля да съди депутата Димо Гяуров за клевата заради изнесените неверни данни.

„Искам първо да се обърна към пациентите и медиите и да се извиня за тона си вчера. Това беше тон на огорчен човек и се извинявам, ако някой се е почувствал назидаван“, заяви днес Нешева.

Вчера тя с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала приетия бонус.

"Не може за 12 хиляди да е цялата тази атака. Много големи интереси са засегнати. Хора, които не искат да се договарят лекарствата и не искат да се намаляват цените в полза на българския пациент, сега усещат, че ще бъдат засегнати финансово", смята Нешева.

Тя обясни, че ролята на касата е да иска намаляване на цените на лекарствата, за да могат повече пациенти да имат достъп до тях и да се лекуват.

По света има правителства, които се договарят с фирмите и се стига до намаляване на цените с 20%, обясни шефката на НЗОК.

Още по темата

От Европейската комисия (ЕК) вече имало въпрос към страната ни какви са предприетите мерки за приобщаване към голямото европейско семейство за намаляване на цените на лекарствата. „Ние не можем да влияем на цените на лекарствата, ако не ни се помогне“, обясни Нели Нешева.

Подозренията й са, че тази насочена атака е и заради сключването на договори с болниците, където отново се засягат икономически интереси.

По думите й скандалът с бонуса е „огромна помия, която се излива“.

„Аз не се нуждая от тези 12 хиляди. Аз защитавах принцип за моите служители. Затова аз дарявам тези 12 хиляди. Моето семейство живее от 10 години в чужбина. Аз се върнах, за да помогна за такова общество, където да се върнат децата ми. Аз искам да върна децата ми. Аз не се нуждая от 12 хиляди, а от принципи и от принципност в управлението на обществените средства“, отсече Нешева. 

Средствата, които управлява НЗОК, са близо 3 млрд. лв. Тази година са отделени 555 млн. лв. за лекарства. Когато отидох, бяха 320 млн. лв., а през миналата година – 476 млн. лв., каза още Нешева.

От три години за първа година имаме право да договаряме цени на медикаментите. Целта беше да се намалят цените, за да могат повече хора да се лекуват, обясни още веднъж Нели Нешева.

Тя определи като абсурдни появилите се информации, че служителки на НЗОК  са си слагали силиконови гърди, поради което една болница в Елин Пелин е получила "бонус".

Шефката на касата категорично отрече най-напред по причината, че няма пътека за пластична хирургия, която Здравната каса да поема и да изплаща. Регламентирани са всички дейности, които НЗОК заплаща, уточни Нешева.

Шефката на НЗОК сподели още, че е напълняла със 17 кг от стреса, защото страда от тиреоидит на Хашимото, а заради подписването на Националния рамков договор е отложила операцията си, насрочена за септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: НЗОКНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ СЕ НАБИВА В ГЛАВИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЛЯЗАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ В ДЖОБОВЕТЕ НА ЧИНОВНИКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА ТОЙ ТИ ИЗМИСЛЯ ВСЕ НОВИ И НОВИ ТАКСИ И ПОСЛЕ СИ ГИ КРАДАТ НА КОРЕМ
176
0
 
0
 
! Отговори
леля сийка преди 12 години
ти затова ли си се вънала за да вземаш бонуси виж ти каква била тя работата не да помага на България а на себеси ами хубава помощ
175
0
 
2
 
! Отговори
ХАХАХ преди 12 години
След корабокрушение един мъж и една изключително грозна жена попадат на самотен остров. И понеже жената била много грозна мъжът взел едно дърво, и направил една черта през острова, и казал:- Това е моята половина от острова и не искам да влизаш в нея, както и аз няма да влизам в твоята половина!-Добре! - рекла жената.Минала една седмица и на мъжа му се ***.-Абе грозна, грозна ама е жена - казал си той. Помислил малко и си казал:-Абе жена, жена ама мноооооооого грозна бе! - и размислил!Минала още една седмица и той вече не издържал:- Абе ***, грозна, грозна ама все пак е жена!Извикал я той и започнал да я ***, ама зверски. *** я той кво я *** и жената го пита:- Добре бе, мама му стара, няма ли поне едно хубаво нещо в мене?!- Има!- рекъл мъжа - ама ей сега ще го изкарам!
174
0
 
2
 
! Отговори
стефан преди 12 години
НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ ЧЕ Е ДЕБЕЛА ,МАЗНА ,ГРОЗНА И ОТВРАТИТЕЛНО ПОДОБИЕ НА ЖЕНА !!!
173
0
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
Не разбирам:-бяхме против тройната коалиция че крадяли?Таратанци-никой не беше осъден!-повикахме от Испания оная шушумига?Защо-да ни вземе горите,а няма 1грам българска кръв!-години скачахме по площадите,да покажем че не сме червени!Защо-един хитрец,доцент преди 1989од.,преподавал соц.икономика и съпруга партиен секретар,заедно със шайката си и г-н 10%,да съсипе икономиката ни и страната!-след 89 един Лукав народен избранник раздаде куфарчета с пари и назначи милионери!Сега мутри и ченгета!
172
0
 
6
 
! Отговори
aaaaaaa преди 12 години
Да е назна4ат на работа с 250 лв заплата и да 4ака бонус от 50лв за коледа!!!!
171
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 12 години
Дарява само ЕДИН от многото бонуси!!!
170
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как пък един от герберите не си призна вината или , че е сгрешил, как винаги други им са виновни, че те на бялото винаги казват черно
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този от горе гледа...не само оставката - някой ден ще и вземе много повече от една оставка...и тогава ще разбере как се чувстват хиляди хора в БЪЛГАРИЯ. НАГЛА МУТРЕСА.
168
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Въпреки ,че не ми хареса тонът на г-жа Нешева помислих си ,че е един специалист ,който има самочувствието ,че си е заслужил парите.Тя говореше за едно качество ,което липсва на много от нас -достойнството.Оказа се ,че тя е една мишка ,която не само няма достойнство ,но няма и срам.Типична Герберска "калинка".
167
2
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 12 години
@191Това е една от важните причини, за да ни държат "гладни". Винаги могат да разчитат, че ще реагираме по начина, по който искат, на новините, които ни поднасят.И докато е толкова лесно да се освободиш от държавен служител, който ти е неудобен, народът ще плаща милиони отгоре за обществени поръчки.Ама пък поне ще му е кеф, че някой няма да кара служебна кола, или да взема бонуси :)
166
0
 
9
 
! Отговори
66527 преди 12 години
Проблема според мен, не е , че някой е взел 12 000, като бонус за добре свършената си работа (споряд тях самите, не съм запознат в детайли), проблема се корени в безработицата в България и е нормално всички първосигнално да се надигнат и да ревнат... На фона на цялата мизерия, безработица и най-вече безхаберие на държавата към народа, мисля и оправдавам реакцията на повечето хора... А тя е негативна, но и самата г-жа Нешева, се държа доста безпардонно и нагло в изказванията си.
165
0
 
3
 
! Отговори
Astarot преди 12 години
Тъпо и елементарно за манипулиране племе сме. Затова си ги избираме същите вече повече от 20 години. Затова ще си ги избираме и още 50.
164
1
 
8
 
! Отговори
Astarot преди 12 години
От 200 човека, само 15-20 мислят. Нали следващият ще си прибере парите под масата от фармацевтичните компании и няма да дразни гладният за сеир народ с това, че е взел 12 хиляди бонус (а 100-200к в куфарче без да се знае).Ама толкова ни е акъла на българите. Искаме всеки държавен служител да работи съвестно за 500 лева и да не взема рушвети, при положение, че от него зависят сделки за стотици милиони...Такъв човек НЯМА. И ако има, бързо ще го нагласят, като тая...
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички данъци, такси и пари за монополи които се качиха последните години върху средното българско семейство, имат само една цел - Българинът да става колкото се може по беден и задължен, а парите му да идат в джоба на чиновниците, които да изкупят на безценица имуществото на населението затънало в задължения, към държава, монополи и банки! За това населението се облага все повече данъци, и все по високи и контролирани от държавата цени, а на чиновниците качват заплати и бонуси всяка година! Ако проверите в чии ръце отива продаденото и ипотекирани от банките имущество - то в огромната си част отива в ръцете на държавни служители.
162
0
 
11
 
! Отговори
Мале преди 12 години
Тая много грозна и злобна бе!!!
161
1
 
5
 
! Отговори
пациент преди 12 години
Колкото и да е неприятна - със сигурност й скроиха шапка. Като гледам, че "часовите вестници" на Софарма са най- активни в кампанията срещу тази.
160
2
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НАЙ-ПОСЛЕ...- ТАЯ МУТРЕСА... Я ИЗГОНИХА...- ЕДИН, ЕДИНСТВЕН ГЕРБЕРАСТ, ДА НАПРАВИ ДОБРОЗОРНО... НЕЩО ДОБРО ЗА НАРОДА СИ... ОБАЧЕ, БОКО,- ТЯ НЕ Е "КАТРАН", А ХАРАКТЕРНАТА "МИРИЗМИЧКА" НА ВСЕКИ ГЕРБЕРАСТ...- И МУТРЕСАТА ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ... КАКТО И ВСИЧКИ ТАРИКАТИ ВЗЕЛИ 13-ти ЗАПЛАТИ, НАРЕЧЕНИ... "БОНУСИ", ИНАЧЕ КАКВО ИЗЛИЗА...:- БИТИЯ БИТ..., ЕБ*НИЯ, ЕБ*Н...
159
1
 
7
 
! Отговори
Нешева преди 12 години
Бах ти стреса, цяло прасе изядох доде не ми мина
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съ солидарен със 170.