3 млн. лв. са засега щетите от наводнението в Бисер

В тази сума влизат само щетите в селата, но не и по по жп линията
Обновена: 18 фев 2012 20:57 | 18 фев 2012 19:36, Бойчо Попов
35
3 млн. лв. са засега щетите от наводнението в Бисер
Продължава възстановяването на село Бисер. Снимка: Reuters

3 млн. лв. са щетите от разрушените 55 къщи в харманлийските села Бисер и Лешниково след наводнението на 6-ти февруари. Това сочат първоначалните данни след бедствието, обявени от областния управител на Хасково Ирена Узунова, цитирана от БНР. 

Още по темата

В тази сума обаче влизат само щетите в селата, но не и по по железопътната линия. 300 хил. лв. са вложени за аварийното възстановяване на републиканската пътна мрежа и мостовете. „За да бъдат въведени те в технико-експлоатационно състояние, каквото е по нормите, ще са необходими още 3 млн. лв.“, обясни Узунова.

Разрушената жилищна площ в с. Бисер е 4 765 кв. м. Унищожени са мебели за 320 хиляди лева и селскостопански постройки за 60 хиляди лева.

Узунова е назначила специална комисия от специалисти на Басейнова дирекция и обсерваторията, която в четиридневен срок да е готова с анализ за речните корита в района и дългосрочна прогноза за времето.

В село Иваново днес бе погребан Васил Делев, чието тяло беше намерено в четвъртък. Жертвите от наводнението в района са 10, издирват се още двама изчезнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: наводнениебисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Ако ще и ничия да е, ако ще и на шефа на сицилианската мафия да е - има си орган в България които е длъжен да инспектира язовирите и които единствен нарежда източване поради очакване на силни валежи или пълноводие на реките! От 2,5 години директорът му е без необходимото образование, но според ресорния министър бил много способен човек....
32
0
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
ИМА УБИЙСТВО НА 11 ДУШИ И ЗАГУБИ ЗА МИЛИОНИ. КОЙ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН??? Едно и също е със случай, при който някой ТИР без спирачки омете двайсетина коли на магистралата.
31
2
 
3
 
! Отговори
Здравко Чолич-Шабана преди 12 години
Ще падне еб*'*и и краденето заради това наводнение, а нито един коп***ак няма да си плати за невежеството. Как така се къса стена на язовир и той е на никой?! Няма бара вече, дето не е взета под аренда и не е частна. Я идете и ловете риба някъде. Веднага ще долети някоя мутра или просто пазач, да ви гони и да ви иска пари. Ако обаче е за стопанисване-нямало виновен. Да ти е.а държавата и държавниците...Само тарикати ипрестъпници има. Мафията си има държава. Нарича се България...
30
1
 
2
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до 28,29 и 30 Виж сега, вярно е, че разни хора ви клатят както си искат, обаче това е защото вие сами го позволявате. Съгласявате се на символични аренди, съгласявате се на ниски изкупни цени. Изобщо като дойде някой да ви ограничава възможностите и да ви мъти водата, вие казвате "ми добре" и си траете, вместо да се обедините и да си пазите интересите. Само ако трябва да биете някой "гражданин" в селската дискотека сте единни. Като не ти харесва в София, стягай бохчата и си заминавай там, откъдето си се довлякъл и си оправяй родното място, вместо да живееш наготово в чуждото. Ти си само гостенин в този град, а когато си на гости е крайно невъзпитано да се караш с домакините. Никой не те държи насила тук и доста се излагаш като си изливаш яда и агресията върху хора, които дори не познаваш.
29
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
12 - ако някой застраховател не пожелае да плати, за това си има Комисия по финансов надзор. Ако хората си бяха застраховали имотите и застрахователите се бяха зациганили, тогава държавата оправдано щеше да се намеси... но не са го сторили !!!Преди малко гледам по телевизията някакъв човек от Бисер как казва (и то с нагъл заповеднически тон) "Искам да ми се построи нова къща !!!" - така все едно всички са длъжни да възстановяват частният му имот !!! Е, първоначално ми беше жал, но сега...
28
1
 
1
 
! Отговори
още от 29 преди 12 години
Та тоя в поземлената няма време само да приема документи, а камо ли да обходи имотите, че има и горски ливади на час път от града.Па после, като няма проверка, няма и отпуснати субсидии.Убитаци са тия управляващи.А ти си проста 28 пак ти го казвам.Шопкиня си и улезни у нетре ***.
27
2
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Е това последното, показва колко си проста.Бизнес се прави там където може.И не ми обяснявай, че на полякът му е по-малко разходът за тон картофи, та до тук да стигнат за 35 ст/кг.Има държава, която му помага.Тук искаме нашата поне да не пречи.Вчера съм продал 10 тона на цена 300 лв/тон.А разхода до тук ми е повече.Ама оня клепишник Дянков не ще да приспадне поне акциза на нафтата, а Миро мършата изпосъкрати поземлените комисии и сега на 5 села с хиляди декари е оставил един да проверява.
26
2
 
2
 
! Отговори
до 21,22 и 23 преди 12 години
Това което ми обяснявате ама хич не ме вълнува, аз не съм окрала държавата, и дори може би съм по- зле от селяните, защото нямам земи за даване на арендатори.Това е само ваше оправдание за да се преместите по градовете и да изоставите селата.Търсите лекото.Ами направете си бизнес на село, ами пазете си го!Как ще го опазите? Като избягате ли?Е не става.Аз нито съм престъпник, нито съм "властта" за да се чувствам виновна за нещо.Каквото за вас, това е и за мен!П.с. нямам работа по селата за да мин
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
webcafe.bg/id_1464336166_Ne_e_vajno_kakvo_pravish_a_kak_stoish_v_kadarЕдин анализ за действията на властта от източник, който трудно (направо невъзможно) да бъде заподозрян в каквато и да е партиина пристрастност.Приятно четене (и осмисляне)!
24
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Селското ни стопанство беше унищожавано в продължение на 45 години. Унищожението му започна след 1945та година - с непосилните "наряди", а после и с колективизацията. Реално през 1965 в България са се отглеждали по-малко животни от колкото през 1945та! "високите" добиви идваха от места за които нямаше нотариални актове(собствениците им не ги бяха дали) и официално не се водеха в актива на ТКЗСтата.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 милиона - това е 1/10 от субсидиите на всички партии и парламентарни групи.... 2 милиона опапаха мазните шефове в НЗОК + 1 милион в ведомството на Найденов... Това е половината от цената на автопарка обслужващ управляващите... Нека не ни заблуждават че това са много пари. Като гледам как си ги раздават- явно са нищожна сума!
22
1
 
7
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Имам къща с двор на село. Пустеят. Имам желание да живея там, но как да стане да опазя себе си и отглежданата реколта. Колко ограбени, пребити, убити и изнасилени старци има. Трябва да наема охрана! Вече трета година дворът е обрасъл в бурени, а от къщата е окрадено всичко, което би послужило за нещо.Така че желание за работа имам, но гаранция за спокоен и сигурен живот там нямам... И не съм само аз.
21
2
 
5
 
! Отговори
до 19 и 20... преди 12 години
като с бездействието си не предприемат мерки за да защитят стопаните, които обработват заемите си и т.н. Но не това беше темата която обсъждахме. Темата беше, че дори и хората, като баба ми, които упорито се опитват да обработват земята, пък дори и само за да изкарат продукция за тях си, то пак са застрашени и то от физическо унищожение и пак благодарение на същите престъпници, които ни управляват, толкова далнивидно, че унищожиха за 20 години селското стопанство! А явно вие сте съгласни с това!
20
2
 
5
 
! Отговори
до 19 и 20... преди 12 години
И да продължа. Продукцията на производителите ни, от селата е в сериозна конкуренция с продукцията на други страни, които незнайно защо я внасят на такива цени, които са смешни в сравнение със себестойността на собствената ни и това допълнително отказва масово хората да обработват земите си. Е я ми кажете "гражданете" аз *** ли трябва да съм и да стоя на село, да блъскам залудо и после да не мога да реализирам нищо на пазара?!? Политиците, които трябва да ме защитават за да работя ме грабят...
19
2
 
5
 
! Отговори
до 19 и 20... преди 12 години
Какво да Ви кажа, вие явно живеете в някакъв измислен свят и съм 1000% сигурен, че скоро не сте минавали по селата. Там, плодородните поля, за които говорите в момента се използват за отглеждане на магарешки тръни, а където има арендатори, които да ги обработват, то те дават на собствениците на земите, които обработват, аренда колкото да не е без хич и при това съвсем законно. Да не говоря, за факта, че продукцията на производителите се изкупува на смешни цени от "граждани" прекупвачи и т.н.
18
4
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Искате , ама искате чуждия хляб да ядете!На лесното и наготово.Чорбаджия 19 е много прав.Аз в живота си кибритена клечка не съм откраднала, ама сельовците като теб, си мислят ,че обикновенният софиянец е крадец.Но не съм ти дошла в селото да ти заемам работното място, а ти си дошъл да заемаш моето.Така, че гледай да млъкнеш, и отивай да пазиш баба си!И въпроса не е до акъл и можене, а до нахалството ви.Ето за това Холандия се пази от българи, защото все гледат чуждото да лапнат.Аз нямам село!
17
4
 
5
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до 18На село има глад само за такива като тебе, които ви мързи да работите. Само *** може да каже, че там, откъдето идва храната има глад. А храната идва от село, а не от мола, дискотеката или от офиса. Проблема е, че по селата масово се нароиха *** като теб, които искат да работят нищоправене на бюро "у градо" и да взимате по заплати по "илядо - две иляди лева", а истинските и работливи селяни стават все по- малко.
16
3
 
5
 
! Отговори
до 16... преди 12 години
Ами не мога да отида на село да пазя баба си, колкото и да ми се иска, защото и аз съм човек и аз искам хляб да яда, а на село е глад, та знае ли се... За това искам да видя какво точно получавам срещу парите си, но такива като теб крадат повече от колкото мога да платя и за това искам съд за престъпниците, ако ме разбираш какво искам да ти кажа, *** такъв!
15
0
 
4
 
! Отговори
пун4о преди 12 години
Явно се вижда, че безотговорността чиновническа е много по-опасна от природните стихии. Защото с ум и познания, с воля и желание щетите от природните стихии могат да бъдат предвидени и предотвратени до голяма степен. Но от чиновнимеската безотговорност това е НЕВЪЗМОЖНО.
14
6
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
ми ходи си на село да я пазиш баба ти!