Антимафиот от Търново се простреля сам в крака

Инцидент станал тази сутрин, докато инспекторът се приготвял за работа
Обновена: 20 фев 2012 15:14 | 20 фев 2012 14:04,
101
Антимафиот от Търново се простреля сам в крака
Снимка: архив, Булфото

Шефът на звеното за борба с тероризма във Велико Търново Павел Ангелов се е прострелял сам в областта на крака.

Неволният инцидент е станал тази сутрин, докато 34-годишният инспектор се е приготвял за работа, съобщиха от полицията.

По невнимание той се е прострелял в крака със служебното си оръжие. Куршумът е минал през лявото му бедро и таза и е засегнал коремна и лявата му гръдна половина.  Незабавно е откаран във великотърновската болница.

Непосредствената опасност за живота на полицая е преодоляна, но травмата е сериозна, уточниха от болницата. Вече му е направена операция и мъжът е в реанимация и е контактен.

Ангелов работи в системата на МВР от 11 години. Многократно е награждаван по повод професионалното изпълнение на служебните си задължения. По случая е образувано следствено дело, разпоредена е и вътрешна проверка по случая.

Ръководството на Областната дирекция на МВР категорично заявява, че в инцидента няма абсолютно никакви данни за умисъл, за опит за самоубийство или покушение срещу пострадалия служител.

От полицията във Велико Търново призовават гражданите, които имат възможност да дарят кръв за пострадалия полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: оръжиеполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
9
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Колкото и ниско да падне един Човек ....Не може да е по ниско от Полицай !
57
6
 
2
 
! Отговори
bb преди 12 години
Хора,подигравате се и сте злобни,но утре някой от вас може да се нуждае от кръвопреливане-дано и другите мислят като вас и не дадат кръв,за да оцелеете,,,
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големите "професионалисти" в родната милиция не могата да опазят себе си от самите себе си :)))
55
3
 
2
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
До 69 може да е имал Глок, те нямат предпазители, въпреки че не знам МВР да имат Глок, но този ако е от някое по-специално подразделение може да имат други оръжия. Иначе с оръжието шега не бива, винаги трябва максималко внимание. Този е извадил късмет че е жив.
54
0
 
8
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЗА ДНЕС.БГ: В ЗАГЛАВИЕТО, глаголът трябва да е "се простреля", което означава, че някой е прострелал САМ себе си. Неправилно е да се пише "се простреля САМ", защото алтернативната форма "се простреля ДРУГ" е безсмислица!
53
1
 
7
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Представянето на информацията е отвратително. Логично е да се предположи, че пътят на куршума е от лявата гръдна половина през корема, таза и лявото бедро, т. е. отгоре надолу. Ако е носел кобур под лявата мишница, това се получава при натискане на спусъка при прибиране на пистолета. Друг е въпроса защо е с патрон в цевта и вдигнат предпазител. За да се предотврати подобен нещастен случай, обикновено на запад полицаите използват револвери, а пистолета е резервен.
52
3
 
2
 
! Отговори
неутрална преди 12 години
ок:)ти явно си тук за да се заяждаш безсмислено.Доволна съм да видя,че тук има и нормално мислещи хора,а не само индивиди (като теб)със ограничен манталитет ..а си и циникмного зле.Мога само да те съжалявам.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОФЕСИОНАЛИСТ !!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Руди до 63 преди 12 години
Съгласен 100% с теб. Идеята ми беше основно за коментарите. Прострелял се човек и тук много от коментиращите ме разочароваха с начина си на мислене и израз. Има си правила и не ги е спазил, спор няма.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 61Знам какво е "бъдещ зет" като твоя? Всеки ден ги виждам да ползват безплатните услуги на мургавелките под моста. Така, че повода за размисъл си е чисто твой...
48
2
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
антимафиот не бе ли синоним на мафиот ..
47
3
 
2
 
! Отговори
неутрална преди 12 години
към 47много е ясно как действа съдебната система-ченгетата хващат престъпници,а съдът пуска на свобода,,Затова е и конфликта между тях,,,а за гушкането нещо грешиш/или не знаеш каквое бъдещ ЗЕТ??
46
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
да не се канел да гърми някой .. то милиционерите са известни, че упражняват стрелба на открито.. гинат старци разхождащи се .. ама какво от това
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ли пък няма да дам кръв за тоя ***!
44
3
 
9
 
! Отговори
Руди преди 12 години
Всяка грешка при боравенето с оръжие е "***". Аз за "умни" грешки по принцип не съм чУвал. Имам опит от казармата и знам, че всекидневното боравене с оръжие някак те кара да притъпяваш вниманието си и ... понякога става белята. Мненията, които оплюват човека са плод на ниска култура и комплекси. Сигурен съм, че половината от вас не са държали оръжие никога. Не е спазил правилата за носене на оръжие и си е платил прескъпо. Не е нужно да се подигравате.
43
1
 
5
 
! Отговори
Марти преди 12 години
до 55Искрено му пожелавам да се оправи,пък и не вярвам някой от "плюещите",както ги наричаш,да не му желае същото..Само че ти пък се замисли,ако антимафиота,който явно доста некадърно борави с оръжието беше прострелял "неволно" някое дете?Или викаш,като оня дето уби Елеонора,ще излежи три години и пито-платено...За тая присъда не съм чул Цвъки да протестира че е била малка....
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на последните полицейски акции нищо не би ме учудило вече, явно за полицаи не кандидастват най-умните българи, но все пак този им е бил шеф, надявам се да е станал шеф с връзки а не с ум, защото ако този е бил най-умния не ми се мисли какви личности са останалите в отряда на спецялното звено. Случая обаче буди недоумение относно прострелването. Изглежда човека е бил надупен и с пистолет се е прострелял в гъзягата и куршума от ануса е минал през таза и от там в корема. Мале, мале тц,тц..
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано по-скоро се оправи човекът, стига плюхте!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko mi e neiasen pytia na kur6uma za tezi naraniavania.
39
5
 
14
 
! Отговори
курсове па стрелба преди 12 години
Този трябва да го изпратят на курсове по стрелба, за да може следващия път по-добре да се уцели!