Служителите на природен парк "Витоша" си искат Тома Белев

Твърдят, че планината е обект на огромни икономически интереси
27 фев 2012 20:14,
26
Служителите на природен парк "Витоша" си искат Тома Белев
Директорът на парк "Витоша" Тома Белев. Снимка: Булфото

Служителите на природен парк "Витоша" се обявиха в защита на отстранения си директор Тома Белев.

В писмо до медиите те твърдят, че не са против новия директор, защото не го познават.

Още по темата
"Заставаме изцяло в защита на инж. Белев, доказал през годините своя професионализъм, компетентност и умения да ръководи най-стария и сложен за управление парк на Балканите", пишат служителите.

В края на миналата седмица от Изпълнителната агенция по горите обявиха, че за директор на парка е избрана Снежана Петрова.

В писмото си служителите пишат още, че парк "Витоша" е най-посещаваната защитена територия в България. И в същото време е обект на огромни икономически интереси.

"Тези интереси изцяло противоречат на целите и режимите на Плана за управление на Природния парк", отбелязват те.

"Считаме за абсолютно нелогично и необосновано ИАГ да се лиши от такъв опитен професионалист, доказал своите умения през годините", посочват още служителите.

Веднага след отстраняването му, екозащитници също застанаха в защита на Тома Белев, който по думите им е станал неудобен на властта след скандалите около узаконяването на горските терени под ски зоните на Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е да де, ама как да стане като човека не се вписва в "управленската" програма на Тиквата, която и самия той не знае. Всъщност той знае счетоводството на мутрите, усвоено до съвършенство през 90-те години: графа-имам да взимам и графа-имат да ми дават. Хубавото е, че му остават само 15-тина месеца... и после при мадридския хитрец-на бунището на историятаТОЧКА
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то няма кой да сипе едни 50 или 60 милиона за да стане както трябва.Ще му дадат на концесия на Цеко пистите без да ги вадят от държавния горски фонд за 30 години и готово.Той ще вложи няколко милиона за нови лифтове и толкова.Но не и 50 или 60 милиона .За това е спора.
1
1
 
55
 
! Отговори
г-ЦА сАШО ДИКАВА преди 12 години
Тома Белев СРЕЩУ ЦЕКО МИНЕВ. рЕЗУЛТАТА Е ПРЕДРЕШЕН.