25 стотинки ще струват яйцата на Великден

Търговците да следят цените на производителите
Обновена: 29 мар 2012 07:41 | 28 мар 2012 20:00,
55
25 стотинки ще струват яйцата на Великден
Яйцата ще поевтинеят за Великден. Снимка: архив Булфото

Яйце размер L ще струва около 20-25 стотинки по Великден, очакват от Съюза на птицевъдите.

По думите на хората от бранша цените на яйцата ще се върнат на нивата си от 2011 година и няма пазарни условия за повишаването им.

Още по темата

Все пак птицевъдите уточниха, че не може да се говори за конкретни цени и диапазонът ще бъде голям, защото производителите са много.

В средата на месеца цените на яйцата се повишиха рекордно и достигнаха 45 стотинки за брой. Голяма част от хората заявиха, че са склони да се откажат от традицията да боядисват яйца за Великден заради високите цени.

От Съюза на птицевъдите отхвърлиха възможността за картел на пазара на яйцата. След скока на цените се появиха твърдения, че причина за поскъпването е договорка между производителите.

Търговците трябва да следят цените, на които ние произвеждаме, за да могат всички, и най-обикновените хора, да купят по-евтино яйца за празниците, препоръчаха още от Съюза на птицевъдите.

Птицевъдите заявиха още, че на Великден “трябва да се яде само българско“.

Те допълниха, че няма да допуснат внос на яйца и пилешко месо от чужбина, които да подбият цената на родните производители.

От съюза уточниха, че това не е закана, а препоръка. Птицевъдите заявиха още, че пилешкото най-вероятно ще запази цените си по празниците.

Около 17 евроцента струва в момента едно яйце в Германия, което означава, че с около 30 - 40 на сто у нас то ще е по-евтино за Великден, допълниха птицевъдите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що стана бре-Танасе ? Нали бяха да вчера 40 стотинки па за 60 говорехме ? - сега пък 25 стотинки Късно е либе за китка - Ние взехме решение - Яйца да не купуваме - и 10 стотинки да ги свалите -факта че се пробвахте да ебнете Българският потребител - свърши работа- сега очаквайте Българският потребител да Ве ебне - БОЙКОТ
28
0
 
11
 
! Отговори
петел преди 12 години
вчера се прибрах от италия 0.22 ст.ЯЙЦЕ -а и за друго да не говориме-някой да обясни какво точно требва да стане за да въстанеме-вие не се ли усещате че тези хора действат по партизански.първо увеличават после идва бойко и намалява на половина и всички му викат господ-за мен като човек работещ и живеещ на вън вие сте *** ***
27
0
 
17
 
! Отговори
Потребител преди 12 години
За мен бойкота срещу Бугарските селски производители на яйца -продължаваприватизирали птицеферми за по 200- 300 долара през 1997 - с компенсаторкищото са бивши партийни другари - ползващи субсидии от Евросъюза хиляди Евро плащащи на работниците във птицефермата заплати 270 лв на месец (130 Евро- щото закона забранява по малко не за друго) тръгнали да ме гърбат на най светлия Християнски празник ( Старото куче да не яде доматите с колците ) Тъпанарите сте Вие ( миришешите на вкиснато селски партийни другари- днешни бизнесмени капиталисти ) а не Аз ( потребителя ) защото знам че печалбата Ви зависи от мен и всички потребители Ако всички почнат да купуват само вносни яйца Фалирате и почвайте да си търсите работа явно за тоя бизнес не ставатеЗаричам се или вносни яйца да купувам или никакви и хич не ми сваляйте цената с тоя *** номер не става Фалирайте нещастници !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
mik преди 12 години
ami az sum v Espania 12 qisa sa 1.05 evro v magazina
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия яйца в германия моето куче не ще и да ги души, а вие си ги яжте като са ефтини
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ЩЕ СИ ПОЛЗВАМ МОИТЕ, А НЕ НА СЪСЕДА
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е...АЛ СЪМ ВИ ***...ТА. ОТГЛЕЖДАЙТЕ КОКОШКИ НА ПАНЕЛКАТА ИЛИ СИ СЧУКАЙТЕ ВАШИТЕ ЯЙЦА( АКО ОЩЕ ИМАТЕ ТАКВА НЕВКИСНАЛИ)ПОЗДРАВ: БАЙ СЕЛО
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След това,което стана съм решил твърдо,че тая година НЯМА да купя нито едно яйце и няма да боядисваме яйца у дома за велкден.
21
4
 
9
 
! Отговори
Споко бе преди 12 години
Хора,ВИЕ КВО ОЧАКВАТЕ В ЕДНА страна без производство дето червената мафия от 30 години само краде???? еми ще има и яйца по 15 стотинки ще има и по 10 може и от 5 стотинки ама си носете микроскопи?! Само да ви кажа в гр СЛАВЯНОВО плевенско беше най-големият ПТИЦЕЗАВОД на Балканите -еми на три смени тировете изнасяха за арабите ЯКО.
20
1
 
25
 
! Отговори
Незнам направо преди 12 години
Във Франция 10 яйца струват 1 евро.Братовчед ми е там.Смятайте как ни кундят, и с горивото така и със всичко. Положението е отчайващо.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Залежалата (а и развалена) стока, винаги се продава на половин цена.
18
0
 
5
 
! Отговори
козунак преди 12 години
дреме ми на глазурата
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Миро, след толкова много подканяне, най-после снесе евтини Великденски я'йца!
16
1
 
11
 
! Отговори
ГДР преди 12 години
В Германия 12 яйца струват 1.30 евро,при заплати 3-4000 Е
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И 5 ст. да ги направят, пак няма да си купя, щото ще им изям старите яйца. Те с нас така и ние с тях така!!! Бойкот на яйцата и козунаците! Великден е в сърцата ни, а не в устата ни ;-)
14
0
 
3
 
! Отговори
25 СТОТИНКИ? преди 12 години
дали ? НАДАЛИ !
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
w germania kupuwam iaiza sa 10 broia-1 euro plastam
12
0
 
6
 
! Отговори
до АЛОв преди 12 години
правилно ,това ни чака...ама тиквите и позобните им не могат да загреят
11
0
 
12
 
! Отговори
мафия преди 12 години
на пълно сте прав...старите яйца ще трябва да се пуснат на пазара,гадове бях преди 3 дни в Сърбия там яйцата са 18 ст. наши пари.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кои яйца-на боче,цвъчи или монШчето,хехехе