Безработицата – най-голям проблем за българите

В топ три са още лошата инфраструктура и организацията на движението
19 апр 2012 21:11,
141
Безработицата – най-голям проблем за българите
Снимка: Impact press group

Безработицата е най-тежкият проблем за жителите на 25 областни центрове у нас, показва проучване на гражданско движение “ДНЕС“.

В допитването "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община" са се включили 76 985 души.

Безработицата е посочена като най-сериозен проблем от 27 на сто от анкетираните, а лошата инфраструктура от 25 процента.

Организацията на движението и паркирането в национален мащаб са на трето място, отбелязани от 15 на сто от запитаните.

Чистотата и бездомните кучета следват съответно с 12 и 5 процента, съобщи националният координатор на "ДНЕС" Галя Николова.

В различните региони гражданите са посочили различни проблеми като най-съществени. В Бургас третото място е за местните данъци, посочено от 46 на сто жители на морския град.

В Стара Загора 62 процента от анкетираните са класирали като най-тежък проблемът с обгазяването и с унищожаването на ракети на полигона край село Змейово.

Паралелно с референдума на "ДНЕС" за столицата е проведено и социологическо проучване на агенция ЕСТАТ.

За София топ 5 изглежда така - лошата инфраструктура /26,2 на сто/, бездомните кучета /21,6 на сто/, чистотата /19,9 на сто/, цената на парното /14,1 на сто/ и движението и паркирането /9,8 на сто/.

По думите на Иво Желев, управител на ЕСТАТ, най-критични към управлението на столицата са учащите и младите хора.

В национален мащаб, коментира Иво Желев, топ 5 на проблемите показва, че това са проблеми на сравнително изостанало общество и на държава, далеч от всякаква модернизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Абе момко..и да протестираме какво ще се промени? Положението тук е толкова катастрофално деградирало, че протестите ни трябва да се превърнат в гражданска война, за да има някакъв шанс на някой да му запука..
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НИ ВКАРВА В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!
110
0
 
7
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Вече го направих:) Писна ми от шуробаджанащина и некадърни и неграмотни работодатели. В собствената ти страна си използван като роб. На запад кулурата и манталитетът са напълно различни. Цени се трудът и качествата на човека, а не на кого си братовчед:) Поздрави от Германия:)
109
1
 
9
 
! Отговори
четящ преди 12 години
ХОра, България, нищо не произвежда, всеки гледа търговийка-да вкара разни *** от Турция или от някъде другаде...нашата политика е: търсим, чакаме , просим пари отвън!
108
1
 
16
 
! Отговори
777 преди 12 години
НЯМА ПРОИЗВОДСТВО! НЯМА ИКОНОМИКА! ОГРОМНА БЕЗРАБОТИЦА !ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА !НЯМА БЪДЕЩЕ! ГЛАД! МИЗЕРИЯ !ОЦЕЛЯВАНЕ! БОЛЕСТИ !ОТЧАЯНИЕ !ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ЗА 22Г. ПРЕХОД. ПОГЛЕЖДАЙКИ ВЪВ ОЧИТЕ НА ХОРАТА НА УЛИЦАТА ВИЖДАМ, ЧЕ ВЕЧЕ И НАДЕЖДАТА Я НЯМА .НЕ Е ОСТАНАЛО НИЩО ОЧИТЕ ИМ ТЕ СА ПУСТИ ,КАТО НА МЪРТВЕЦ.
107
1
 
15
 
! Отговори
emigriral преди 12 години
Така е, *** народ, мързелив и корумпиран, далавераджийски. При всичкото това накуп няма как България да е добре. В Германия дори да си чужденец, държавата ти е майка, в България дори родината ти е мащеха...!
106
0
 
12
 
! Отговори
за призива преди 12 години
Цветанов да дари излишните апартаменти. Борисов да отчисли полученото от Бориславова. Найденов да отглежда щастливи кокошки. Дянков да си стяга багажа и при поръчковите му играчи
105
0
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Към декември 2011 г. минималната работна заплата в България се равнява на 138.46 евро.В Албания е малко над 150 евроИрак, има минимална работна заплата в размер на 146.91 евро.Ливан минималната работна заплата е 247.02 евро.Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС - 164.09 евро.В Папуа Нова Гвинея - 141.70 евро.Остров Вануату - 213.70 евро.Тринидад и Тобаго 176.88 евро.Сейнт Винсент и Гренадини 151.02 евро.Сейнт Китс и Невис 387.20 евро.Антигуа и Барбуда 337.92 евро.Перу 178.04 евро Еквадор 151.42 евро. А са в списъка на държавите от Третия свят."Добре, че има държави от Третия свят, за да знаем, че ние сме от Четвъртия
104
0
 
13
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 12 години
ВСИЧКИ МИНИСТРИ ДА ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА. НАЛИ СА САМАРЯНИ И РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА. ДАВАЙТЕ, А НЕ ВЗЕМАЙТЕ !
103
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безработица ,глад ,мизерия и никаква надежда за "светло бъдеще". Народът оскотя,преви се от тежестта на 23 години кражби,лъжи и двуличие.Как да живеем достойно,как да се изправим и да продължим напред в порутената ни държава?Дали 45 години ще стигнат?Половината от тях вече минаха а ние продължаваме да рушим и да се хвалим с една магистрала.Тъжно ,много тъжно!
102
0
 
22
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 12 години
Мизерията смаза народа .Да помислим за тези след нас !!!
101
1
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
От това,което наблюдавам от години се убедих,че българите за голямо съжаление не са способни сами да се управляват!Живи свитетели сме на "руското робство",тогава Бг. беше добре що годе,нямаше гладни и бъркащи в кофите!За османското робство не мога да говоря със сигурност,нито пък вие можете да говорите,нито един от нас не е бил роден тогава ,но самият факт,че българите са си позволявали да имат по 5-6 деца,фактът че при падането под османско робство българите са били помалко от 1 млн.,а след осв
100
1
 
20
 
! Отговори
какви сме ние....: преди 12 години
в историята - борбен народ, трудолюбив , миролюбив ,смел и с достойнство в настояще - свит/треперещ за хляба си /,примиренчески озлобен , неприветлив , завистлив причини - желанието за "светло капиталистическо бъдеще" , отричане на постигнатото до момента , промяна на ценностната система, живот ,като в комуна действия - промяна на позата/от приведено в изправено положение/,обединение на родолюбивите мислещи, обрат в посоката на развитие на държавата основна идея - България над всичко !
99
0
 
40
 
! Отговори
към Познат преди 12 години
Господин Познат, в провинцията, хората се радват на 250 лева. Какви 1000 лева. Това е безумна мечта. Май Вие шопите сте изгубили всякаква представа за останалата част на България. Изглежда че без София, останалата част на България работи само за столицата, превръщани в състояние на робски транс.
98
2
 
11
 
! Отговори
Безсилието преди 12 години
Причината за безработицата е субективния фактор, именуван Дянков и ГЕРБ. Допълнително, голяма част от работодателите са неграмотни в своята и обществената сфера, затова са груби и недодялани, искайки работещите за тях да бъдат като роби. Това в България е обикновенно явление в последните 50 години. Дори Светът да цъфти, в нас ще бъде същата работодателска вакханалия. Управляват ни безидейни и бездарни хора от шоплука, каквито винаги са били от Тодор Живков насам. Той даде началото на бездарието
97
0
 
17
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Безработицата е проблем навсякъде по света ,работа трудно се намира ,за 1 място има над 20 кандидати! Но има страни ,в които ако си безработен можеш да живееш съвсем нормално без да си принуден да крадеш или проституираш! Също така има страни където дори и да работиш пак мизеруваш ,а да не говорим кво става ако си безработен !Няма да крадеш ли ?! Отдавна не съм бил в Бг. и не знам към кои страни принадлежи ,но съм убеден ,че е към развитите ,нали е в ЕС !
96
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
България прилича на Германия след войната. Да се вземе пример от нея.Как се възстанови Германия след войната? С нови магистрали или с производство? - Разбира се, че с производство. Сега как е пак най-добре? -Разбира се, че с производство. Меркел подпомага производството.Къде е на България производството? Защо приватизираха заводите? -Разбира се за да не сме конкуренция на запад. При тях производство, износ, живеят добре. При нас е обратно...
95
1
 
43
 
! Отговори
no3HaT преди 12 години
А тези които кретат с по 500-600 лв за хора с работа ли да ги броим? Всички с доход под 1000 лв се борят за оцеляване...
94
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички питат къде е държавата за това , къде е държавата за онова.........АЗ ПЪК ПИТАМ, КЪДЕ Е НАРОДА? КЪДЕ СПИ? След като всички са толкова недоволни от положението, защо никой не протестира? Защо всички продължават да гласуват под строй, след като е ясно че така нещата няма да станат. Ейййй *** народ.............
93
3
 
34
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Аз сам физик и бачкам барман имам колеги с инженерни специалности градинари,помощници в кухня и.т.н изброените кусури на българия които са изброени в статията са само тези от които може да се открадне най- много.България е козарска държава и такава ще си остане,Без значение от политическата партия.На наш гръб живее паразитно общество наречено САЩ и други.Просто никои няма изгода да сме добре