Храна в хотела в Кюстендил натръшкала децата

В едно от ястията на ресторанта, както и в кайма, е открита бактерия
28 апр 2012 16:29, Бойчо Попов
36
 Храна в хотела в Кюстендил натръшкала децата
Снимка: архив Импакт Прес Груп

Бактерията стафилококус аурелус е доказаният причинител на заболяването на децата, които бяха хоспитализирани със симптоми на отравяне в болницата в Кюстендил.

Това сочат резултатите от пробите на децата, анализирани в микробиологичната лаборатория на РЗИ Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Същата бактерия е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела, като тези резултати се потвърждават и от изследванията, направени в лаборатория на Агенцията по безопасност на храните.

Бактерията стафилококус аурелус е открита в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок. 

Още по темата

Днес от Инфекциозното отделение на МБАЛ Кюстендил бяха изписани и последните три деца, оставени за лечение. Така вече всичките 40 заболели деца вече са напълно здрави и са по домовете си.

Преди няколко дни 39 ученици на възраст между 8 и 10 години се натровиха по време на зелено училище в Кюстендил. Ресторантът на хотела е запечатан, затворен беше и басейнът в комплекса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Името на хотела е Стримон!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ НАПИШЕТЕ ГО НАКРАЯ ИМЕТО НА ТОЗИ ХОТЕЛ !!!!!
9
11
 
11
 
! Отговори
СЪВЪРШЕНО преди 12 години
Ами да, откъде ще бъде заразата, ако не от Кюстендил - мястото на Мая разтурикъща? Пак *** са в основата на всички заговори и тровят нашите деца.
8
0
 
19
 
! Отговори
MD преди 12 години
"..аурелус". :))))))))))) Смях се до сълзи на тази глупост. Dnes.bg, оправете си текста. Изолираният микроорганизъм се нарича Стафилококус ауреус (Staphylococcus aureus). Предполагам, че поне можете да преписвате правилно!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
21
 
! Отговори
хм преди 12 години
А вчера един *** ни убеждаваше, че почивката в България била по-евтина и хубава от примерно Турция и Гърция. В България обслужването и качеството на предлаганата храна по хотелите е толкова ниско, че думи нямам. И аз се натрових преди известно време в петзвезден хотел в Девин. Имам чувството, че купуват само храни с изтичащ срок от магазините, та да им излезне максимално евтино. Ако продължаваме така и туризмът ни ше отиде по дяволите.
6
3
 
36
 
! Отговори
hhh преди 12 години
Какво правят деца на спа хотел е едно на ръка; а храната, останала от Великден, неизядена - пробутана за евтинко и то на деца! Да им *** майката на организатори, родители, директори и хотелиери!
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мама им да е6а алчна, на деца ще си пробутват ***! Да изпукат като мръсни *** по канавките.
4
1
 
39
 
! Отговори
Бръкнете в джоба им преди 12 години
Собствениците на хотела да заплатят лечението на всички деца плюс провалените им занимание плюс психическата травмиране от заболяването. Като се изръсят една солидна сумичка, никога повече няма да направят подобно нещо. Пък и ще бъдат за пример на останалите хотелиери в държавата.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хотела бил със пет звезди - ама във БГ............
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виновни нямагарантирано от герб
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има ли последствия за собствениците на хотела, НЕ!!!!!