Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОРМАЛНО ОЛИГАРХИЧНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ ТЕ ТАКА РЕАГИРАХА И СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В ЦАР КАЛОЯН !!!!!!!!
30
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум?Защото това е политиката на ББ. Много приказки, нула резултат.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тая политика бе, да ви е..а майката. Никой не мисли за народа, а всеки гледа да напълни гушата. Това сме ние българите-***!
28
3
 
8
 
! Отговори
Див Петел преди 11 години
Кутев от Кутувица, куту стани кут кутлувина да куткудяка и да кунти кут кутел
27
28
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
кутев ми е неприятен но е прав .ако герб и боко не крадяха хората щяха да имат пари за комини и да не се плашат.тук визирам че *** бяха същите.а боко да мълчи защото иска да ни кара насила да застраховаме къщите си.алчните застрахователи го купиха.също така горките хора от перник но тука не са виновни герб както беше с нестопанисвания язовир който зали и уби хора.герб да се махат
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки може да поиска от държавата къщичка, негодува Борисов -това беше вчера, а днес е :За богатите като тях може би това е малко
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички политици, банкери, и корпоративни *** - НА ГИЛОТИНАТА!!!!
24
1
 
12
 
! Отговори
@ преди 11 години
докато не разберем ,че ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ПАРТИИ действат СРЕЩУ народа български,все такива ще са им изказванията. не знам какъв ще го изберем на изборите,като всичко е еднакво-гледа да изсмуче народа. а ,в сайта ,,за Перник,, тоя мазен дебел и нагъл го обезкостяват направо
23
4
 
19
 
! Отговори
мезета преди 11 години
Ох на батьо гушката-все от пържолки е ша знаиш. И тия кръгове под очите- все от нощни компании с уиски в ръка са -ша знаиш!
22
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев е по-*** и от Бойко!
21
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБЕРите никой не им е виновен, че са стиснати тяхните .Поне от Кутев съм доволна,че винаги си ми плаща редовно и ще продължавам да защитавам червената идея.
20
19
 
11
 
! Отговори
до номер 15 преди 11 години
Така като се срещам с всички мои познати,приятели ,колеги и сондирам мнението на всички за Борисов 95 процента го ненавиждат,а 60 процента ако е пред очите им биха го убили с голи ръце ...... Та много ми е чудно едно и се мая - какво ще прави Боката догодина по същото време когато кликата му няма да прескочи дори 4-процентната бариера.......Как ще се разхожда по улиците,на разходка,сред хората......това време наближава и ми е много интересно.
19
6
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кутеф ми е набор,от Кривунделово.Заедно...завършихме местния ПУЦ.Много приказваше и...тогава,но аз го...вардех,защото бях по...як.Анчо(така му...казвахме),ако трябва и...сега да дойда,в...централата на Бесепето да...раздавам шамари,ще го направя с...кеф.Никой няма да те пипне с...пръст.Не съм от тази...столетница,но нали си ми земляк,си...праф.Освен туй си и в...управата.Всички да...мълчат,тези от Перник...също;даже и...земетресението.
18
21
 
17
 
! Отговори
Истината преди 11 години
ГЕРБ са единствената партия която не е индексирала пенсиите поне частично заради инфлацията, първата от 14 години насам която не е давала коледни надбавки към пенсиите, първата партия в историята на България която национализира пари за пенсия (проф. пенсионни фондове), пари за здравеопазване - резерва на НЗОК... И понеже тези пари бяха национализирани защото "нямало пари" - само за 2011година - в условия на бюджетен дефицит, служби на бюджетна издръжка излапаха 120 милиона за "бонуси" -За сравнение колко са тези 120 милиона за една година:- увеличиха пенсионната възраст за да спестят 56 милиона за 4 години- това е бюджета на БАН за две години- Това е 2/3 годишна субсидия за БДЖ- това е фонда за лечение на деца в чужбина за 12 години напред ( той е 9 милиона годишно и има "таван" от 180 хил. лева на дете)- толкова струва завода за преработка на отпадъци които вече 8ма година чакаме от Боко!
17
10
 
23
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Мамин сладък ненаял се! Тая шия не е от туршия, нали знаете?..
16
10
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Кьорав ли си да видиш магисjралите във всеки случай не са в джоба на червените заради които хората сега нямат пари за нов комин.
15
9
 
16
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
СЕГА БОКО ЩЕ РЕМОНТИРА ДВА МОСТА ЗА 150 МИЛИОНА,НЕ ГО ЗАКАЧАЙТЕ МОЛА ВИ
14
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ко ся, трябва да повярвам, че на Кутев му пука за старците..:)) *** и демагога ти мазен!
13
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев, защото в Италия от няколко кумина загинаха хора ***.***, по-***, най-***, комунист...
12
8
 
16
 
! Отговори
До Кутев преди 11 години
Кутев лъже !През 2011г трябваше да умрът повече пенсионери ,а са умрели по-малко от планираното(снощи слави шоу).Вместо да дрънка да се включи да сади блатни кокичета..... ама мързели тия от БСТ-о.