С "кокаиновите крале" измихме огромен срам, хвали се МВР шефът

Държавата нямало да допусне наследник на Брендо
Обновена: 29 май 2012 14:48 | 29 май 2012 10:01,
161
С "кокаиновите крале" измихме огромен срам, хвали се МВР шефът
Цветанов имал доверието на Борисов. Снимка: Impact Press Group

Българската организирана престъпност е толерирана от политическата класа през последните 20 години. Всичко това не е станало без съгласието на българската държава. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред TV7 по повод спецоперацията „Кокаинови крале“.

По думите му с нея България си е върнала доверието на италианските служби. Преди това от Италия са отказвали да работят със страната ни заради изтичане на информация през 2007 г., когато е стартирала международната акция срещу т.нар. "кокаинови крале" на Европа. 

Доказателство за това е докладът по операцията, който е бил намерен при ареста на Евелин Банев-Брендо.

„Измихме един огромен срам за това, че през 2007 г, когато започва операцията по залавянето на Брендо и бандата му, има изтичане на информация“, категоричен е МВР шефът.

Още по темата
Самият Брендо бил човек с огромен финансов ресурс, който в годините на прехода е успял да се впие в държавното управление.

„Хора от подземния свят като Брендо, Иван Тодоров-Доктора и Алексей Петров са били свързани с висши постове във властта и затова евроатлантическите партньори са отказвали да работят с нас“, обяви още Цветанов.

"За това трябва да отговарят тогавашният МВР министър и тогавашният премиер Станишев, не аз", отсече МВР шефът.

По това време вътрешен министър е Румен Петков, а министър-председател - Сергей Станишев.
 
Според Цветанов винаги, когато МВР е започвало да работи добре, е започвал натиск от определени политически партии с искане за рокади и промени в структурите, което е довело до невъзможността за борба с организираната престъпност.
 
Делото на Брендо за пране на пари е започнато 2007 г. и още сме в съдебен процес и не знаем кога ще свърши, каза Цветанов.

МВР шефът се надява, че ако Брендо го съдят в Италия или Швейцария, там процесът няма да се точи пет години.

Той беше категоричен, че управлението на страната няма да допусне да се появи наследник на кокаиновия крал. Цветанов имал пълната подкрепа на премиера Борисов, а от своя страна вътрешният министър го информира в детайли за работата си.

30 души, между които и Евелин Банев-Брендо, бяха арестувани при операция “Кокаиновите крале“.  Операцията е била проведена  заедно с карабинерите от Италия и с Европол. Банев е бил ръководител на организираната престъпна група у нас. Въпросната организация е внасяла в Италия 40 тона кокаин годишно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
КАКВО КАЗВА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ...ние уважаваме нашите милионери и милиардери , но мощта на Америка е средната класа и малките и средни предприятия които създават реално многократно повече работни места и от най-големите мултинационали!Къде у нас е средната класа?Къде е средния и малък бизнес?
47
3
 
2
 
! Отговори
8 преди 12 години
За първото и второто мнение "Браво, Цецо!" за вдигнатите палчета е използван скрипт. Милиционерски ***
46
4
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Гледах т.н. интервю на Бареков с това недоразумение от снимката. Както се казва - голяма медийна *** на Ц.Ц.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям срам били измили...нека да спомена, че тези кокаинови крале не са българските, не са вис, сик, ипон и т.н. А този срам който са изчистили много бързо ще се изцапа отново - поради бездействието, което на всички е ясно защо.
44
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Бойко и Цецо са червени *** - с партийни билети на БКП !
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Хмм, а кой чиновник беше главен секретар на МВР по време на историята с Иван Тодоров-Доктора..."Много чиновници са над главния секретар по йерархия! Това са министърът и всички зам. министри! Или според теб не са от значение тези постове, а гл. секретар е "най-важния" човек в МВР?
42
1
 
10
 
! Отговори
Тодар преди 12 години
Това, което имаме като вътрешен министър е пар екселанс комунистическа издънка
41
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ШШШШШШ ...за финансовата и икономическата мощ на МВРПРОСТИТУЦИЯНАРКОПАЗАРНЕЗАКОНЕН ТРАФИК НА ХОРАОРЪЖИЕ........МИЛИАРДИ И ЗА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ Е БОРБАТА НА ДНЕШНИТЕ И ПРЕДИШНИТЕ МУТРО ПОЛИТИЦИ!
40
4
 
3
 
! Отговори
7 преди 12 години
За първото и второто мнение "Браво, Цецо!" за вдигнатите палчета е използван скрипт. Милиционерски ***
39
3
 
3
 
! Отговори
Мак -чо преди 12 години
'Ален Мак самотен нейдее...' то и символа на столетницата си е показателен... е сега откъде ще има пари мили ми другари и другарки ? Кафенца мафенца , Галеви Малеви, Брендо Мрендо, Кинтекс Минтекс ... ' Води ни Партио , води ни ... ' ...светлите бъднини май ще са зад решетките ...
38
0
 
0
 
! Отговори
chach преди 12 години
dobre che sa italiansite a seso da go duxa.
37
0
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
А по него време и преди това Борисов кмет и главен секретар на МВР. Упс, Цвети.
36
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
предполагам, имат образование дотолкова, че да знаят как се пише мускУл
35
3
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Хмм, а кой чиновник беше главен секретар на МВР по време на историята с Иван Тодоров-Доктора и носи главната отговорност по въпроса? Междувпрочем, в кой затвор се намира сега въпросният виновен чиновник? И ако не е в затвора, то защо все още е на свобода?
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе я първо ги намалете малко тиа 40 тона че сме смешни :)150 тона годишно кока е потреблението на цяла Европа, сиреч ЦВ иска да ни убеди че от тук нататък в Европа ще влиза 30% по малко кока!!!Ми то тва трябваше да е по всички световни новини ако беше истина!
33
9
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Ето затова е търсен господин Цветанов за консултации по вътрешна и международна сигурност... - крайно време е вече да му дадат чин генерал...Затова *** го ненавиждат - разтури им бизнеса и ги докара до просешка тояга...
32
1
 
1
 
! Отговори
Muller преди 12 години
drugi shte se nameriat da finansirat Borisov & CO....To Be Continued...
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... като сте си възвърнали доверието на италианските служби, значи няма проблем да ги попитате, ей така, между другото, чували ли са нещо за тоя брендо, с "е", а не с "а" ... ако не са чували да им разкажете, тъй и тъй ви имат доверие
30
3
 
4
 
! Отговори
6 преди 12 години
За първото и второто мнение "Браво, Цецо!" за вдигнатите палчета е използван скрипт. Милиционерски ***
29
2
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Чакаме ексклузивно интервю от Гоце и Запалката относно това кой е предупредил Брендо и сие за готвените операции по задържането им през 2007 - 2008 г. ! Да побързат с отговора, защото и камионът чака !