Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
16
 
! Отговори
55 преди 11 години
някой да е очаквал нещо друго.бля...бля....бля...бля- от борисов друго не чакайте.той има акъл само за толкова.
36
1
 
15
 
! Отговори
47 наистина е хахо преди 11 години
мрази БКП а гласува за Герб(обслужващия, репресивен персонал на БКП, железния юмрук на партията)?????
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия костовистите дето се правят на демократи са толкова жалки колкото комунистите
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ е ***!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43 е хахо
32
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЛЕН СЪМ НА ГЕРБ ОТ ГОРЕ-ДОЛУ МЕСЕЦ.ГЛАСУВАЛ СЪМ ПРЕДИ САМО ЗА СДС,А СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО ЗА ВСИЧКИ ЧЕ СДС ЗНАЧИ БСП,ЧЕ СИНЯТА ИДЕЯ Е БИЛА ЕДНА ЛЪЖА ЗАПОЧНАХ ДА ГЛАСУВАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ГЕРБ.И ДО СЕГА НЕ СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ СЪМ ГО СТОРИЛ.НЕ КРИЯ ЧЕ МРАЗЯ КОМУНИСТИТЕ...ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ---БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.НО СЕ РАДВАМ ДА ВИЖДАМ НА ПЪРВАТА ИМ ЛИНИЯ СЕРГЕЙ,ГОЦЕ,ТРАКТОРА,РУМЕНОВЦИТЕ,МАСЛАРОВА---КРАДЦИТЕ-МИЛИАРДЕРИ.РАДВАМ СЕ ЗАЩОТО С ТЯХ НАЧЕЛО ГИБЕЛТА НА БСП-МАФИЯТА Е МНОГО БЛИЗО.
31
10
 
4
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Фондацийката 14 януари трябва да я кръстят 9 септември щото е притежание на бсп. За мен е важно че равотелството се бори с мафията ,прави инфраструктора и добра финансова политика.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1997 г., след сериозна икономическа криза, довела до хиперинфлация, правителството на Българската социалистическа партия (БСП) с министър-председател Жан Виденов пада от власт две години преди края на мандата си. На последвалите парламентарни избори Обединените демократични сили (ОДС) коалиция, водена от Иван Костов, печели мнозинство в българския парламент, и той заема поста министър-председател на Република България.Кабинетът е изправен пред трудната задача да поднови забавените от кризата икономически и социални реформи в България. Костов е първият министър-председател след 1989, който остава на поста пълен четиригодишен мандат. Правителството на Иван Костов стабилизира финансовата система, въвеждайки финансов режим на валутен борд, провежда мащабна,повсеместна приватизация и поставя началото на период на устойчив икономически растеж.
29
1
 
19
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Абе *** бойко според тебе дали не е комунист до мозъка на костите си бивш охранител на Тодор Живков според тебе как е станал такъв ????Да не говорим че 90-те години беше първи приятел на другаря Алексей Петров (трактора) и след като се качи на "кормилото" от страх стана първи враг на горепосочения. Всичко в родната политика е един театър 99.9% от хората управлявали страната са бивши партийни членове и комунисти до мозъка на костите си ,останалото е просто фалш за пред простия човек !
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОКЛОН ПРЕД БОРИСОВ.ДО СЕГА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ТОЛКОВА ЧОВЕЧЕН,РАЗБРАН,ЧЕСТЕН И ДОБРОНАМЕРЕН ПРЕМИЕР.ДНЕС ОТНОВО МУ СКОЧИ РЕЙТИНГА,И ВТОРИЯ МАНДАТ Е НА 1000% СИГУРЕН.ПОЗДРАВЛЕНИЯ И...ПОКЛОН.
27
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не се сещам за обещание, което борисов е дал и изпълнил.Подсетете ме.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да кажем бай, бай на престъпнитаe БКП(Б С П)ДС,КГБ,ГЕРБ!
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг е червения официоз. Повече им отива наименованието Дума.бг или БСП.бг. От статиите до коментарите всичко е режисирано и платено от Позитано. Самия сайт случайно е обагрен в тъмно-червено. Хубавото е, че 3-мата платени драскача, които достигат до цифри от 1000 коментара постигат единсвено това, че се самонадъхват и отвращават нормалните хора. Както стана ясно от публикации в интернет, бригадир на червените интернет-десантчици е самия Антон Кутев. В Англия за подобни манипулации са затваряли сайтове, а собствениците им са осъдени. Не за друго, ами защото генерират изкуствен трафик и заблуждават рекламодателите за "огромната си посещаемост и потребителска активност".
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ги сформира мафията, за да защитава интересите на олигарсите.
23
2
 
3
 
! Отговори
Жан Виденов преди 11 години
Приемане в пионерската организация:- Тържествено обещание- Пионерско знаме- Пионерска връзка, значка, поздрав- Задължения на пионера- Права на димитровския пионер
22
3
 
17
 
! Отговори
ТУ, ЧЕ ОТВРАТ ПРОСТА преди 11 години
ВИЖТЕ ГИ С КАКВО ОТВРАЩЕНИЕ ГЛЕДА ЖЕНАТА ОТ НАРОДА.КАТО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА ЗА ВСЕ ПО-ОМРАЗНИЯ ГЕРБ, ЩЕ Я ПРЕГРЪЩА, ЩЕ СЕ ХИЛИ КАТО ТИКВА, ЩЕ СЕ СНИМА Е РЪСИ ПРАВЕШКИ, ПАРДОН БАНКЕНСКИ ХУМОР.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ е ***!
20
1
 
9
 
! Отговори
gomor преди 11 години
До 20И аз за това се сетих ама щеше и да го разследва да го проверява да сабаря замъци и сараи, да го накара да ходи на работа пък какво стана? Доган така блажно му се подигра, така си го тури на резания, че ако не го мразя в червата си щях да му кажа едно голямо аферим. Даже и сега се *** с тия изказвания по митингите а тъпака се пули като котарак кога *** в плява.Сега мисля да си резна едно обещание и да хапна.
19
3
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Ккаъв втори мандат ? Чакай тоя да завърши.
18
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В СРАВНЕНИЕ С БОЙКО СТЕ ЖАЛКИ ПЛЮНКИ ВСИЧКИТЕ ЧЕРВЕНИ ***.СЛЕД ВТОРИЯ МАНДАТ НА ГЕРБ НЯМА ДА СТЕ И В ПАРЛАМЕНТА