Килърите – скачени с депутати от БСП

Преглед на печата за днес, 4 юни 2012 година
Обновена: 4 юни 2012 07:20 | 4 юни 2012 07:00,
178
Килърите – скачени с депутати от БСП
Сергей Станишев. Снимка: Impact Press Group

"Килърите са като скачени с БСП", коментира в интервю за "24 часа" скандалните записи от СРС-та по делото в Сливен, вицепремиерът Цветан Цветанов, изяснявайки отношенията на сръбския наркобос Сретен Йосич с депутати от БСП.

"Създаването и утвърждаването на СИК и ВИС, както и примерът с израстването на Косьо Самоковеца и създаването на кръга "Олимп" по време на управлението на Иван Костов - все кръгове, които в момента са част от бизнеса и елита на обществото.

Друг пример за симбиозата на висши представители на БСП с организираната престъпност е бившият шеф на ГДБОП (бел. ред. - тогава ЦСБОП) Тихомир Стойчев. Учуден съм, че този човек и в момента дава оценка в сферата на борбата с престъпността", изразява становището си вътрешният министър.

"Моето извинение към тези, които ще се почувстват засегнати, но е факт, че организираната престъпност през 20-годишния преход в немалка част беше сраснала с определени представители на политическите формации. Оттам се създаде симбиозата между мутри, политици и икономика", допълва МВР шефът.

"Съдията на Октопода - с незаконен палат", е водещата новина на "Телеграф". Белият дом, в който живее шефът на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, се оказва без редовно разрешително за строеж и без акт 16.

По документи имотът, който бе сред най-луксозните терени, заснети при акция "Хеликоптер" на данъчните, се води собственост на строителна фирма "Средец" АД. Пенгезов е наемател на имението от 1600кв/м срещу семволичната сума от 900 лв. на месец.

В анализ "Новинар" изследва състоянието на "Двете Българии и ромите". България е втората след Румъния по брой на ромско население в Европа и това означава, че проблемите в страната са много по-съществени, отколкото в съседните Сърбия и Гърция.

Съществуват две Българии - на хората, които имат среден стандарт и на тези, чиято единствена мисъл всекидневно е как да осигурят насъщния си.

"Ромите са част от една обществена система и тяхното обедняване ще рефлектира все по-осезаемо върху цялото общество", смята Румян Русинов, директор на Центъра за публични контакти и застъпничество.

"Кабинетът драматично закъснява с новите оперативни програми". Подготовката им и партньорския договор с Европейската комисия за периода 2014-2020 г. закъснява драматично.

Документите, които ще се изпълняват от поне три правителства и по същество представляват програми за реформи на цели сектори, трябва да бъдат предадени в средата на следващата година, а работата по тях още не е започнала, показва проверка на "Сега".

Така през 2013 г. правителството ще трябва едновременно да подготвя парламентарни избори, да договаря финансиране от 17 млрд. лв. и да усвои рекордна сума по настоящите оперативни програми.

Като отговор по темата за европрограмите е коментарът на "Класа" - под снимка на първа страница - който отразява думите на премиера от срещата му с нашите сънародници в Португалия: "До края на мандата ще усвояваме 85% от еврофондовете".

Борисов е разказал за всички инициативи, започнати от правителството - строителството на пътища, инвестирането във високи технологии, в културен и исторически туризъм, борбата с корупцията по високите етажи. По думите му тези успехи привличат в родината много български специалисти, работили в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По времето на Костов СИК и ВИЦ бяха закрити, а създадени по времто на Беров. Това Цветанов няма как да не го знае. Голям мръстник е таралежа. Играе двойствена игра. Защо не обясни как за 1-2 години придоби 6 апартамента
55
6
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
задължително застраховане на жилищата!това дали не облагодетелства засрахователния бизнес на дон боко великолепни и от там боричкането му с трактора ...с цел да го измести от заетите позиции..две мутри в титанична борба за милиардите които могат да се изсмучат от бедните българи...при 2 милиона жилища по 300-500лв застраховка това прави по 600милиона до милиард на година чист доход!всяка година ли има земетресение катастрафално? какво стана с хорицата в Стражица от земетресението...да не би
54
7
 
18
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Що така в уйкилийкс-с източник цру-не пише такива неща за бсп, но пък за бай ви бойко доста интересни неща пише- наркотрафик, пране на пари...май крадеца вика дръжте крадеца.
53
7
 
10
 
! Отговори
за 69 преди 11 години
Предлагам да си затваряш устата другарю и да не се обаждаш от комунистическия коневръз. Както и да го обяснявате сте по-зле от *** във всяко отношение.
52
2
 
8
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
"Ромите могат да бъдат интегрирани..."Баси вица. Те във Франция не могат да ги интегрират, а камо ли тук в България, където се изживявят като абсолютни ***. На теб ако ти е приятно да плащаш сметките за ток, вода и т.н. на как ги нарече (?) ромите, на мен не ми е.
51
10
 
16
 
! Отговори
за 67 преди 11 години
Ромите могат да бъдат интегрирани в едно демократично общество, но не и комунистите. Комунизмът е отвратителна античовешка секта, с терористични възгледи.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бсп не е проблем в момента , че са група негодници е ясно ..., но по големия проблем са *** с темповете ,с които се развъждат в скоро време ще сме малцинство и трябва да се направи нещо по въороса в европа е направено ,но тук това е електората на управляващата партия , без значение коя е тя , във франция държавата стимулира до три деца включително , всяко дете след третото е за сметка на родителите , накой ще каже ,че това е дискриминация , но не е това важиза всички
49
11
 
13
 
! Отговори
Голем Праз преди 11 години
често съм ви повтарял че БСП си е люлка на престъпници и че от там идват парите и, лошото е че и съсела и другите не са нормални политици като ги лепнат за веъзки с престъпния свят после оставката като нормален човек да си подаде, но от червен *** какво да очакваш?хайде давайте ми палци надолу и на следващите избори пак 4 ти в парламента, народа се умори от тази *** червена!
48
17
 
15
 
! Отговори
ехо преди 11 години
Да живее Боко и престъпната му комуно-болшевишка партия/банда/ ГЕЙБ....?!?!?!
47
7
 
29
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
днес службите в лицето на парамилитерната организация Ипон и нейното политическо крило взеха властта и се разправят със своите опоненти...партийната партокрация от Бкп/Бсп! Реално и дон боко великолепни и дон цецо са рожби на Бкп от една страна и службите от друга!Шофьорът на ген Шопов изверг от Дс не е бил *** шофьор както мнозина се опитват да ни го представят....това си е чист кадровик на службите, следящ от своя страна шопов и донасящ на другарите от партийната партокрация.нещата са сложни
46
5
 
17
 
! Отговори
Каро Мафиозо преди 11 години
Той Цвцв така се изказва, че все едно вече няма организирана пресъпност и все едно Боко Тиквич не е бил създател на Ипон и част от СИК, демек пак организиран престъпник. Ми като е света вода ненапита, що Маджо му е кум и що Пашата му е ортак. И що за тези двамата баш бабаити нищо не се казва, що не ги търси МВР, ДАНС, Интерпол и т.н., или ги търси ама Цвцв "незнае". Всяко правителство от 1944г. насам е комунистическо и криминално. На Боко Тиквич - също.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината няма значение.Важното е какво пишат в новините.
44
1
 
19
 
! Отговори
не вервам преди 11 години
Най-големите мутри борели мутрите. А стига бе!
43
1
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
В Българи и по тошово време винаги е имало двуполюсен модел...от една страна партийната олигархия на БКП от друга страна службите на МВР и Дс които се боричкаха на тихия фронт един срещу друг за контрол на капиталите, на офшорните фирми и външнотърговски предприятия....освен партиен секретар винаги имаше и представител на службите в ръководствата на хилядите малки, средни и големи предприятия както във висшите учебни заведения, Бан...до най -ниско ниво семейната клетка...син баща следеше ....
42
2
 
6
 
! Отговори
дърт ведър преди 11 години
абе чета много хубави коментари,но не съм видел да протестирате на улицата или по друг начин.всичките се криете кат мишоци.само тук в нета сте силни-вилни скрити зад анонимността.В реалният живот сте тихи и мирни граждани т.е. послушковци на кумоноидите и техните сини и червени клонинги.
41
4
 
6
 
! Отговори
DO 43 преди 11 години
NEPREKASNATO OPQVATE 6-TE PANELNI APARTAMENTA NA TZVETANOV. DAJE I DA E TAKA, KAKVO SA TE V SRAVNENIE S MEZONETITE NA GOTZE, VERIGITE NA VEL4EV,SARAITE NA DOGAN ILI SANATORIALNITE KOMPLEKSI NA MASLAROVA.
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИЗМЪТ СИ Е ПРЕСТЪПНА И ТЕРОРИСТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ.
39
3
 
14
 
! Отговори
Цвък преди 11 години
Сега ги сгащихме кумоноидите. Вервай ни народе борим престъпността, а не конкуренцията.
38
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Озверелите комунисти пишат и плюят зо захлас ,но българите виждат че при тях нищо не се строи а само се краде въпреки че при тях икономиката в световен мащаб беше във възход а сега въпреки голямата криза се строи. Аз не съм партиен член и виждам много недостатъци и в управлението на Герб като например толериране на монополистите и неглежиране и притискане на малкият и дребен бизнес, не правене нищо за безработните и мн. др. ,но пак казвам ,че Герб превъзхожда всички други до сега по откритост и
37
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Иде Видов ден!