Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"

Случаят с конфликт на интереси е от 2009 г.
6 юни 2012 17:30,
121
Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"
Служителката разпуснала в 4-звездни хотели. Снимка: Reuters

Служителка на Министерството на отбраната е била в конфликт на интереси с фирмата собственик на взривените складове край „Петолъчката“.

Тя ходила на почивка до остров Бали и Сингапур на разноски на фирма „Берета Трейдинг“, която получила обществена поръчка за нарязване на излишни снаряди в размер на около 4 млн. лв.

„Ясно е коя е служителката. Тя скоро ще си получи заслуженото. Това е било конфликт на интереси в началото на 2009 г.”, каза военният министър Аню Ангелов днес в парламента.

Случаят е от началото на 2009 г., когато министър на отбраната е бил Николай Цонев.

Служителката с инициали Х.Ш. е участвала при изготвянето на поръчката, сключването на договора и впоследствие при неговия контрол. Нарушението е било установено по сигнал, който лесно е бил доказан. „Много бързо събрахме документите, включително и платежните нареждания за платените суми на името на „Берета Трейдинг”, каза шефът на комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНР.

Според публикации в пресата от началото на месец май т.г. чиновничката получила от фирмата ваучер за екскурзията на стойност близо 7 000 лева. Пак според тях на инициалите в документите отговаря само името Хени Шиякова.

Решението на комисията в момента се обжалва пред Административния съд в София, но когато то бъде потвърдено, служителката ще бъде уволнена, поясни Златанов.

Той прогнозира, че обжалванията ще продължат между 9 месеца и 1 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
15
 
! Отговори
ГОТ преди 11 години
И аз бих ходил там с чужди пари само да има кой да плаща.
39
0
 
26
 
! Отговори
до Иван преди 11 години
По-добре там да ме унижават и да имам пари, от колкото тука разни такива държавни търтеи да ме грабят всеки ден и да не мога да си намеря работа понеже всеки слага свои хора на подобен пост. За това всеки се натиска за държавна службица - заплатите са малки, ама подкупите и парите отгоре са много. За това администрацията и държавата ни е на тоя хал - понеже всеки гледа да краде докато не го хванат. За това и кадърните ни кадри ще мият *** в чужбината - понеже нямат вуйчо владика в БГ.
38
2
 
10
 
! Отговори
---39 преди 11 години
АНГЕЛ МАРИН ПОДАРИЛ НА ЛЮБОВНИЦАТА СИ СВЕТЛА ТОШКОВА ,ПАЛАТ В гр.БАНСКО ЗА 2 милиона лева ,..........!----КОЕ НЕ Е ВЯРНО...?
37
0
 
25
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
На Аню като му е било ясно що чака 3 години да загърмят бомбите, та да се сети...
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а чак сега ли разбраха че има такава служителка ? ако не беше гръмнал склада, щеше да си продължава да си работи там... палячовци
35
0
 
28
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Хени Шаякова - ясно е каква е Еврейка.Такива като нея дето ограбиха Балкан и какво ли още не в страната ни.
34
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 34: Махни се и ако имаш съмишленици вземи ги със себе си.Да знаеш, че в чужбина която и да е тя няма такива неща - подкупи,пари под масата,пиене на кафе - абсурд.Там като видят българин така му се радват и не ти да даваш подкуп а те те подкупват да им работиш за толкова колкото техни хора/местни/ ще им се присмеят.Но ние българите сме свикнали на унижения.
33
0
 
24
 
! Отговори
Санди преди 11 години
Тази поредна Калинка си е получила заслуженото от фирма "Берета Трейдинг",а сега ще си получи и заслужените от МО 20 брутни заплати без данъци и ако се чака още година за уволнението й,за което ще получава заплата е ясно на всички,че наказанието й е много строго.Чудя се,защо ли служителите от ВКР не са доловили нищо по случая,освен, ако не е прикрита информация от други правили разпивки по островите в света.Мирише г-н Министре.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пигмей *** Ангелов сега ли се усети?Ако не беше станал този фал в Лозенец нямаше ида се знае!
31
2
 
14
 
! Отговори
ДРУГ ПРИМЕР преди 11 години
Ангел Марин подарил на любовницата си ....Светла Тошкова,палат в гр. Банско ,само за 2млн.,....от ПОМИЛВАНИЯТА ЗА 10г.,.....!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vijte pa4ata ima profil v atol
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се обърне каруцата, пътища много. Не е луд тоя който яде два зелника, а този който му ги дава. Това ще върне ли здравето на пострадалите и онези тримата изчезнали ? Аз съм *** човечец и не знам отговорите, Вие кажете генерал Ангелов.
28
0
 
21
 
! Отговори
СЛЕДВА в Бг преди 11 години
Аню Ангелов..:"Извинявам се на госпожа Х.Шиякова ,за недоразумението ,......с още 4млн."!Комисията за проверка на фирмата----"Берета Трейдинг",установи:"Няма нарушения"...!Бг-съдът оневини фирма "Берета Трейдинг",поради :"Недостатъчни доказателства"...!Народа да ходи да *** мухи -----виновни ---няма!ВЕЧЕ ---23г.,ВСЕ ТАКА !АМАН ОТ ***,..... ФЪФ---Бг!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ni6to ne me y4ydva 6tom kalinkata e na svoboda za kvo da si govorim
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В предишната статия за младежката безработица разни *** държавни служителчета ми се кълняха как никога не били взимали подкуп и пари под масата, как не си клатели краката по цял ден и как не пиели само кафета... сега излиза тази статия? Е как да им вярвам, че са съвестни, работливи и не крадат от моя и вашия джоб? Защото реално с нашите данъци им плащаме заплати. Как да им вярвам!? И как да не искам да емигрирам и да се махна?
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sadiite sa artisti te nikva rabota ne var6at a nai mnogo pari vzimat
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo pravete si kvoto si 6tete 6toto v balgaria nqma sad i prisada
23
1
 
7
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Прощавайте за въпроса , но някой може ли да ми обясни как горе долу е станала въпросната схема с подкупа ?
22
1
 
12
 
! Отговори
азе преди 11 години
Във всички държавни институции цари ---далавера и търгаш,некомпетентност,некадърност,продажност,НЕГРАМОТНОСТ----ТИНЯ !
21
2
 
9
 
! Отговори
Инженерче преди 11 години
Е, аз пък ходих до Бали на собствени разноски и съм спокоен :)