Наследникът на Кушлев спипан за конфликт на интереси

Тодор Коларов помагал на снахата, взел евтино компютър и телефон
7 юни 2012 19:35,
44
Наследникът на Кушлев спипан за конфликт на интереси
Тодор Коларов. Снимка: Society.actualno

Наследникът на Стоян Кушлев като председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), беше уличен,  в конфликт на интереси.

Още по темата

Срещу Тодор Коларов са подадени два сигнала. Те са проверени от комисията и са подписани от трима от общо петимата й членове.

Подателят на един от сигналите твърди, че Коларов в качеството си на хоноруван асистент и докторант във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ) е бил във финансова зависимост за лекторски часове.

Посочва още, че той е прекрачил границата за конфликт на интереси и при издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация на ниво „Строго секретно“ на неговата снаха.

При назначаването на родата за служител по сигурността на информацията в КУИППД, той е прикрил връзката си с нея. Не бил си е направил отвод при гласуването.

Конфликтът на интереси е установен и за това, че Коларов е придобил движими вещи - преносим компютър (на стойност 1429,58 лв.) без ДДС и мобилен телефон на стойност 213,90 лв.

Коларов смени на поста Стоян Кушлев, който беше освободен от премиера Бойко Борисов.

Той бе назначен за председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, на 20 април миналата година.

През февруари Коларов подаде оставка, като посочи като причина липсата на реформаторско мнозинство.

Това предизвика гнева на премиера, който коментира, че председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност оправдава неспособността си да работи добре в съответния екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай *** си е Бай ***!Дай му власт и му гледай сеира :)
17
3
 
5
 
! Отговори
IVO преди 12 години
XAXA KOMPYTAR ZA 1400 LEVA A NEKA KAJAT CHERVENITE I KOSTOV CARIA I DOGAN TE KOLKO OKRADOXA SEGA IZVEDNAH ZA 1400 LEVA SE ZAGRIJIXA,SMESHNICI
16
1
 
28
 
! Отговори
будала преди 12 години
Този ако беше крадлив - още да е председател на комисията!
15
0
 
33
 
! Отговори
16 преди 12 години
Вярно е! Още помним Лъчо Мозъка и герберите дето ходиха за Вертуто:)
14
2
 
22
 
! Отговори
му-ха-ха преди 12 години
Не са всички такива въшкари като вас,другари, че да се излагат за един телефон! Не знам защо си мислят ченгетата, че някой им се връзва на смешните опити да омаскарят човека!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ГЕРБ хората обичат далаверата!:)
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ТУКА СЕ КРИЯТ И НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ НОВИНИТЕ КОИТО СА ПЪРВИ ИЗ ДРУГИТЕ САЙТОВЕ.
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЦИОМ: ГЕРБ далеч пред БСП, Фандъкова най-харесванаТрипартиен парламент ще имаме, ако днес се проведат избори. В Народното събрание ще попаднат само ГЕРБ, БСП и ДПС. Това сочи проумване на НЦИОМ, проведено през май.Не е сигурно положението на новоучредената политическа партия на Меглена Кунева. Има подкрепа за нея, но наблюденията трябва да се извършат по-дълго време, за да има ясен резултат.ГЕРБ могат да разчитат на 31,1 на сто от гласовете на избирателите. БСП е доста по-назад със 17.9%, а ДПС има сигурни 7.0%. Куневата България на гражданите" събира 5.5%.Според НЦИОМ към момента е трудно да се каже каква е точно електоралната тежест на партиите от Синята коалиция - СДС и ДСБ, както и на партия Атака".Отчита се разпиляване на националистическия вот, но не е ясно към кои формации ще се ориентират гласоподавателите. Предмет на по-нататъшни изследвания ще бъдат коалиционните стратегии на партиите с националистически профил.Ситуацията около избирателите на партия Атака" в този смисъл е нееднозначна, коментират още от НЦИОМ. От една страна, формацията на Волен Сидеров губи позиции, от друга страна обаче, отлелият се от него електорат не е твърдо ориентиран в друга посока.Това е предизвикателство пред Сидеров, от една страна, и все още голям проблем пред нововъзникващите националистически формации, като тази на Димитър Стоянов.Най-харесваният български политик е столичният кмет Йорданка Фандъкова с 61,4 процента одобрение. След нея е президентът Росен Плевнелиев, а трети премиерът Бойко Борисов.Еврокомисалят Кристалина Георгиева е извадена от анкетата, тъй като работи зад граница, а не на територията на България.За сметка на това обаче правителството увеличава леко одобрението сред гражданите. Рейтингите на министрите също се повишават. Отличничка е строителния министър Лиляна Павлова, асистирана от здравната Десислава Атанасова и икономическия Делян Добрев.Кабинетът е одобряван от 36% от българите. Одобрението на кабинета расте с 3 пункта в сравнение с май миналата година. 72 процента от анкетираните вярват, че кабинетът ще изкара целия си мандат.От НЦИОМ отбелязват, че дори сред хората, които не одобряват работата на кабинета, преобладава мнението, че правителството на Бойко Борисов ще изкара пълния си управленски мандат. Така мислят 57% от критично оценяващите кабинета.
10
1
 
4
 
! Отговори
НРЦ преди 12 години
Трийте го тоя спам.. моля
9
0
 
22
 
! Отговори
БАТМАН преди 12 години
Конфликт на интереси, компютър и гсм на обща стойност 1500 лева.. о боже.. та този човек заслужава направо смъртна присъда, присвоил е цели 200 лева ДДС.. Това ли е най-големия престъпник.. Цецо Хитрецо успя да докаже как с 1000 лева заплата и 2 пенсии си е купил 6 апартамента и това го намериха за нормално от всички комисии, които го разследваха.. а сега този човек са го погнали за някакви глупости.. законите са закони за едни.. за други са просто "някви неща", които балъците ги спазват
8
1
 
6
 
! Отговори
Девин преди 12 години
Ами Кушлев беше милиционер на БКП.-Защо го сложиха на този пост?-Да прикрива кражбите на другарите от БКП.Вярвате ли че си извоювахме демокрация ,а не капитализъм на основните играчи прикрепени за БКП-КПСС?
7
2
 
1
 
! Отговори
до преди 12 години
Пише се "пОмия", не че нещо, ама аман от неграмотност
6
4
 
4
 
! Отговори
high преди 12 години
Е, няма оправия-толкова ли няма и един честен човек в тази държава. Отчайващо е
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уфффф, навсякъде са само такива. От къде се взе толкова ***? Но това е, като не се гледа кой какво може, а кой на кого е.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То бива бива милиционерски номера , но това вече е прекалено. Оставка за тези милиционери!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еееееееееее, вече се излагате ченгета гнусни. Омазахте и този човек. Всички трябва да приличат на вас. Ако не приличат ги оклеветявате. И докато народа вика "всички са маскари", вие си безчинствате и крадете
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коларов и семейството му са ми лични приятели. Много честни и прекрасни хора, за съжаление Коларов не издържа на всичкия политически натиск и просто реши да се оттегли от пумията наречена политика.ОСобеннно предвид, че е търсен от много държави специалист. Ето, че и името му намесиха в скандали типично по комунистически. Каква снаха детето му е в детската градина и няма брат или сестра...Аман от пумия.
1
1
 
25
 
! Отговори
му-ха-ха преди 12 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Нещо много надребно бара комисията, в опита си да орезели човека!