Морето поскъпва на три вълни

Преглед на печата на 1 юли 2012 година
Обновена: 1 юли 2012 10:52 | 1 юли 2012 10:34,
78
Морето поскъпва на три вълни
Снимка: Булфото

Морето поскъпва на три вълни с края на европейското първенство по футбол и първия работен ден на месец юли.

Част от хотелиерите се стягат да вдигнат цените още в понеделник, алармира „Стандарт“.

Туристите ще трябва да се бръкнат с 10-20 лева отгоре за вечер в 4-звезден хотел със закуска.

Втората ценова вълна ще ни залее след седмица, когато други хотели ще влязат в "сезон пик". От средата на юли пък по традиция почивката по цялото ни Черноморие вече ще е с "горещи" цени.

Част от хотелите дават на хората седмица-две аванс и запазват старите оферти. През втората половина на юли цените на първа линия вече скачат с 20-30 процента. В по-луксозните хотели пакетите поскъпват дори с 50 на сто.

Заведенията също започнаха ударно вдигане на цените, предупреждава туристите всекидневникът.

Рязането на лентата за последния участък от "Тракия", с който магистралата ще бъде напълно завършена, ще се забави с 3 месеца, пък гърми от първа страница "24 часа".

Вместо през февруари догодина, както е по договор, 31 км от Петолъчката до Карнобат ще бъдат пуснати през май.

Така се отлага завършването, но дългоочакваният аутобан ще бъде пуснат в навечерието на парламентарните избори догодина, които трябва да се проведат през лятото.

Най-бедните ще получат компенсации за скъпия ток. Такова обещание даде премиерът Бойко Борисов, пише в неделния си брой "Труд".

"Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпуснати от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока. Законът за зелената енергия - това е престъпен закон", заявява Борисов.

Според премиера увеличаването на цената на тока е заради "зеления" закон, приет по времето на тройната коалиция.

В интервю за "Преса" д-р Петър Москов - член на националното ръководство на ДСБ, обявява, че партията продължава напред с подготовка за самостоятелно явяване на изборите и с обновена платформа за модерната десница на ХХ. век.

"Конкуренция нямаме. Ние не сме и няма да бъдем най-голямата партия. Но ще бъдем ценностната алтернатива на хората, които мислят, че срещу данъците си трябва да получаваме конкретни публични услуги, че трябва да живеем в правова държава и че не е възможно законодателството на цялата държава да се променя в интерес на конкретен бизнес план", допълва Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ден година храни, а ? Ама поизмреа балъчетата. След още някоя година само собствиниците на хотели и квартири ще си кибичат по нашенско :)
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те родните мутро-бизнесмени, въобще не им пука за нас, не си го слагайте присърце. Въобще не ни и броят нито за клиенти, нито за нищо. Цените ги вдигат заради руснаците, които заливат черноморието ни сега. Но като всеки *** мутро-мен, направил парите си в България по поръчка или с кражба, не му стига акъла, да разбере, че след някоя година, като им се вдигне още малко стандарта на руснаците, ще спрат да идват тук или ще останат най-бедните, после ще реват, че фалират, ама то тъпотия и алчност...
70
2
 
3
 
! Отговори
Вромос преди 11 години
През юли и август е най-мръсно морето в него се изливат доста фекалии , освен това плажовете са препълнени и не е хубаво за почивка. освен това след почивка на бг черноморие човек винаги има съмнения че е оставил парите си в хотела на поредния бандит и наркотрафикант в най-добрия случай кредитен милионер или сутеньор
69
1
 
2
 
! Отговори
djek преди 11 години
"blizo 300 000 sa bili bednite hora v Balgariq"??????? ve4e ne znam da se smeq li ili da pla4a........
68
2
 
8
 
! Отговори
gg преди 11 години
Бих отишъл в бг на море ако ми превеждат по 20 лева всеки ден по банковата ми сметка.Юли Август - по 30 лева.
67
9
 
6
 
! Отговори
емос преди 11 години
Еиии кефите ме страшно.Тия по морето били *** а вие всичките хубавци.Ми вие сте по големи дришни от тия по морето ама просто ви е яд,че не сте на тяхно място.Сигурен съм,че ако ви размени човек черноморската клоака ще стане още по смръдлива.Материала лайнииив,ама много лайнив.Там е проблема
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия дерат по три кожи на морето.и на есен ще отчетат че са на загуба.
65
3
 
35
 
! Отговори
е! преди 11 години
Е хора има по морето,но най-голямата *** на Европа! Ама то с тия *** във водата и с джетове до главата,с по 7-9 лв чадър и шезлонг...Нормали и заможни няма да стъпят тук
64
14
 
30
 
! Отговори
Varna преди 11 години
Аз съм от Варна и след работа винаги си правя по един плаж.Голям кеф е малко да поплуваш след 8 часа пред компютъра или едно мачле с колегите на пясъка.Къде ще ходя в Анталия,нека да оценим това което малко народи имат и да се борим да го направим по-чисто.
63
7
 
32
 
! Отговори
Нашето решение преди 11 години
От 5 години не ходим никъде. Със спестените пари си накупихме маса неща. Нито в БГ, нито в чужбина По принцип не сме богати, но не сме и бедни (засега). Вече си почиваме в къщи по време на отпуските, разхождаме се, караме велосипеди и се отдаваме на хобитата си. В началото мислех, че ще е скучно, но се оказа много по-интересно, отколкото да кибичим на плажа и после да имаме стомашно-чревни проблеми. Пийваме си мастика със салата и т.н. А и доста пари се спестяват така (поне за нашите стандарти).
62
7
 
20
 
! Отговори
Bayern преди 11 години
На море отдавна не ходя.И защо сте толкова скептични към нашето море.Аз карам ТИР от Турция за Германия и Австрия мога да си позволя където искам да почивам но нашето най-ме си радва.В Варна минавах на скоро и ми хареса на пръв поглед (не съм ходил на плаж) Все пак ходете на морето пък който не може да си го позволи съжалявам.Приятно лято!
61
4
 
36
 
! Отговори
Гневен преди 11 години
мога смело да твърдя че съм видял свят и обиколил доста но никъде по света няма такава безумна идиотщина и простотия каквато е у нас. По света има фиксирани цени и когато идва сезона куротите могат с някакъв % който е строго регламентиран да завишат цените на стоки и услуги. А у нас няма никакъв контрол - всичко е хаотично и по усмотрение на собственика. Пожелавам на всички алчни и нагли хотелиери да фалират и да стигнат до просешка тояга за да разберат къде се намират.
60
1
 
25
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Като застроят планините ще има статии: "Планината поскъпва на три вълни"
59
1
 
19
 
! Отговори
bo преди 11 години
Вдигайте цените, че не останаха места по хотелите....Много народ, много нещо...Няма места и по плажа. Хм, идилия!
58
9
 
19
 
! Отговори
Бургас,газ преди 11 години
Ами ще е скъпо,ами хотел в София не е ли скъп?Спах в парк хотел Витоша за 60лв на човек и то в Студенски град.Що не си видите цените на хотелите в мръсната и прашна София,ами сте тръгнали да ривете от Черноморието.
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом вдигат цените стягам багажа и тръгвам веднага, до сега беше много евтино и не ми се ходеше друго си е сега няма да има хора ще бъдем само ас и някои други будоли
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече бях на морето, ще отида отново през септември. Убедих се от доста години, че най добре е в края на юни и първатат половина на септември. Няма навалица, цените се ядват, а и морето не е претоплено и напълнено с онуй дето го изхвърлят почиващите.
55
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Аз си харесвам българското море!Който иска да не ходи, който иска да си харчи парите в Гърция, Турция и прочие!Всеки сам решава!Аз в 4 звездни хотели не ходя!Има достатъчно мнг квартири и малки хотели, които са напълно нормални и на прилични цени.Ама като има "баровци" тук дето викат-аз само на Слънчев бряг ходя, другите са села, ще дават по 50-100 лв само за нощувка!
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то няма хора те вдигат цените
53
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази снимка от 1984 год ли е сега къде колкова народ