Партията на Кунева – рециклирана и с вехти лица

Преглед на печата за днес, 4 юли 2012 година
4 юли 2012 07:51,
103
Партията на Кунева – рециклирана и с вехти лица
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

Партия Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева се учреди. И какво от това?

Идеите - вехти, лицата - рециклирани, ентусиазмът - слаб. "Гръбнакът" на новата партия са все хора, превивали гръб... пред други лидери. Просто "Recycle Bin", коментира "Сега".

Цялата конструкция изглежда като изтръскана от политическото кошче за боклук. В политическия Recycle Bin на Кунева всичко е вече гледано. Да прелъстяваш електората с дясна алтернатива на дясното управление, не е кой знае колко находчива и вдъхновяваща програма.

Кунева ни обещава все същото, което вече изсърбахме от кажи-речи всички правителства на прехода - коалиционни или не. Ако към идеите се притурят и лицата, картинката съвсем заприличва на дубликат.

"Очакваме скоро да ни повишат рейтинга", е озаглавено интервюто в "Капитал Daily" със Симеон Дянков, вицепремиер и финансов министър. По думите му емисията от външен дълг, освен че помага за погасяване на част от предишния дълг, има и два по-дългосрочни положителни резултата.

"Единият е, че се дава добър праг и за банкови и корпоративни облигации. Банките в момента имат добра ликвидност и едва ли излизането на пазара на дълг за тях стои на дневен ред.

Но български компании биха могли да наберат нужния им ресурс навън. Има две-три такива големи компании, които много внимателно следяха как ще се развие процесът на пласиране на еврооблигациите, защото и те има интерес при успех също да излязат на пазара, включително и държавни предприятия от сектора на енергетиката. А и успешната емисия се забелязва от пазарите. Това ще ни даде допълнителна възможност за увеличаване на кредитния рейтинг следващата година", коментира финансист №1 на държавата.

"Уволнявам четирима за скока на тока", заявява в интервю за "Телеграф" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя потвърждава, че за последните месеци има страшно много издадени разрешения за ползване и въведени в експлоатация фотоволтаични паркове.

Цялото това бързане за издаване на разрешенията се дължи на факта, че от 1 юли има нова, много по-ниска цена на изкупуване на произведената електроенергия спрямо досегашната. Някои се опитаха да хванат буквално последния влак с високата цена.

Павлова отбелязва, че някои от тези разрешения за ползване са издадени при липса на окончателен договор за присъединяване и ангажимент за изкупуване на енергията, което е абсолютно незаконно. До момента са образувани четири дисциплинарни производства към служители за неспазване на процедурите.

По-високата цена на тока ще се отрази върху стойностите на храните. Хлябът, млякото и месото ще поскъпнат с около 2 на сто."Всичко, което консумира електроенергия, ще бъде засегнато от увеличението", обяснява пред "Новинар" председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.

Той не се ангажира с конкретна прогноза за увеличението, тъй като всяко предприятие било специфично. Проблемът е, че на фона на свитото потребление се увеличават разходите, допълни той. Според него именно това ще доведе до скок на цените. Най-засегнати ще са млекопреработвателите и хлебопекарите.

Празен джоб не го лови спекула, коментира "Стандарт". От новите цени на тока, а скоро и на водата, газа и пр. първи се възползваха спекулантите. Още на следващия ден тези, които си мислят, че сега е дошъл моментът да се нагушат, вдигнаха цените.

"Кога и как ще излезем от кризата", е анализът в "24 часа". След като на 28 юни европейските лидери се срещнаха в Брюксел и се разбраха да спасяват директно испанските и италианските банки, дълговата криза като че ли си взе кратка ваканция.

Но това се случва след всяка европейска среща на върха и трае ден до пладне. Доколкото е известно, фондовете за спасяването на длъжниците не са се увеличили. А и няма отписани дългове.

Бедна България, която постоянно се бие в гърдите колко е добре, вече предварително е загубила битката за своя дял. В борбата за европарите ние не сме нито влиятелни, нито напористи.

Теоретически възможен край на кризата ще настъпи, ако ЕЦБ отпечата допълнително 1-2 трилиона евро и ги инвестира в проекти, които създават работни места, а не в спасяване на банки. Уви, това в момента е политически невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Дайте малко инфо какви "борби на идеи" се вихрят в първичната партийна организация на село Ковачевци...
29
27
 
11
 
! Отговори
КРАХЪТ НА ГЕРБ преди 11 години
Кунева е гробокопачът на ГЕРБ
28
2
 
24
 
! Отговори
Илиян преди 11 години
абсолютно смешна партия. Какво може да предложи "мадам Yes" (както е популярна в Европа) ? Прав е професор Вучков че намила като латерна с празни благи слова. Чак сега се загрижила за демографския срив, правата на гражданите и образованието. Дезертирането и от НДСВ и олигарсите против които ще се бори, а стоят зад гърба и ме навеждат на мисълта че това е поредната демагожка. Пази боже ако такава ще ни управлява вече и сърбахме попарата като министър. Да се маха с пробитата си партия от очите ми
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-лошото за България предстои ! Това е проекта -"Пръмова " !
26
8
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
23 НФБНе ме интересува дали е бил комунист след като виждам как мачка комунистите... - креатура на мафията е Румен Петков и шайката на Позитано... - не подценявай ЦРУ и ФБР - те знаят какво вършат и на кого да отнемат визата...
25
7
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
независимо от медийния пиар и медийното затъмнение некадърността на генерал борисов излиза на повърхността...провали се като секретар на МВР...провали се като кмет...сега провала е още по голям...замразени доходи и скок на цени!лобистки закони...скок на безработицата..не може да се справи с етническия проблем който се задълбочава--сри във здравеопазване и образование..преминава се с оценка слаб/ 2/ което го няма в никоя страна..това да не е успех другарю генерал...с купени от мафията лампази...
24
4
 
3
 
! Отговори
реалист преди 11 години
абе кога се наспахте и зпочнахте да бълвате змии и гущери по всеки който е в заглавията на сайта! и бай Иван от Горно Надолнище да снимат и него ще оругайте!--- какво да се прави-българи
23
1
 
15
 
! Отговори
bg преди 11 години
ЛАПАЛИ ЛАПАЛИ НЕНАЛАПАЛИСЕ СЕГА В НОВА ПАРТИЯ ДА ЛАПАТ А УЖ С НОВ МОРАЛ И ИНТЕРЕСИ КАКВО Е ДАЛА БАБА ЯГА НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ СЕГА ЧАК ПАРТИЯ ПРАВИ
22
1
 
19
 
! Отговори
НФБ до странджата преди 11 години
странджа ама и твоя идол е комунист и консорциума герб/ипон е пълен с комунисти...за себе си знам че не съм бил член на БКП но за дон боко е факт..така че кой е кумоноид незнам..нека народа съди...лично ав не виждам разлика между твоя любимец и съргей...единия изхожда от червената партокрация а комуниста бойко е креатура на мафията и службите на МВР
21
14
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Каква е разликата между ГЕРБ и тройната ламя:- Едните бягаха по лекоатлетическа писта при идеални атмосферни условия и постигнаха слаб резултат...- Другите бягат в заблатена местност при лоши атмосферни условия и постигат добри резултати...
20
2
 
23
 
! Отговори
levskarcheto77 преди 11 години
Благодарение на жената от снимката, ние като държава и земеделските ни производители като такива, получават най-ниските субсидии от Европейския съюз. Меглена Кунева така ги договори затварянето на преговорните глави. Това аз никога няма да ѝ го простя - така България забугва милиони, продължава да губи и в бъдеще ще губи от това! За 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" да не говорим - там нещата бяха плачевни - заради Кунева блоковете бяха затворени преждевременно!
19
7
 
23
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
въпроса е можеш или неможеш да управляваш...дон боко знаеше че е криза..беше кмет и би в политиката..дане би някой насила да го е карал да управлява..сам се натискаше пък сега да вика че някой му пречил че другите били виновни...смешно и цинично господин генерал така да криете вашата некомпетентност!
18
4
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Еваларка на *** - царе са на саботажите и диверсиите... - гръмна последната им заложена "противопехотна" мина - лобисткият закон за зелената енергия...
17
5
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
най малкия ни проблем е сега кунева...тя е нещо още имажинерно и неясно..днес имаме правителство което е отговорно за замразените заплати и високите цени!вече 3г са управляващи и няма как да се крият цяб живот зад фразата другите...я да видим предшествените правителства колко пъти са обвинявали другите за лошото си управление...костов колко пъти обвини жан виденов..нека прочетем и извадим такива обвинениднес слушаме всеки ден че и по няколко пъти на ден как другите са виновни....
16
4
 
10
 
! Отговори
медиум преди 11 години
тая грозотия,ако дойде на власт,какво ни мисли,жална ни майка.дали не е еврейка.медиум
15
4
 
34
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Меглена Кунева е просто един национален предател без никакви амбиции да оправи собствената си държава. Нейните амбиции са изцяло на егоистична основа и да вкара олигарсите, която я подкрепят с парите си във властта. Партията и е най-фалшивата от всички, създадени в последните 22 години. Тя не заслужава да управлява. Да не говорим, че подкрепяше АСТА с две ръце до последно. Кунева, ти нямаш грам политически морал, никога няма да гласувам за теб!
14
3
 
25
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Притеснен съм.Очевадно е че тоя чируз, изключително неприятна, е бутат мощно по всички медии.Не искам повече никои от настоящите, а нея точно три пъти най - малко.ПРОТИВНА МИ Е!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не е ли верно това което се казва в заглавието
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Кунева може би трябваше да учредите тази партийка с нови лица ,млади хора които не са били членове на никоя партия, такива хора имаше но вие направихте "нов бърдак със стари *** "с извинение
11
4
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
разрешителните за фотоволтаици последните 4месеца са давани под натиска на дон боко и приятели...и сега какво горят бушоните а запазваме главата на мафията!....другите партии ли са ги издали или това е некъдърността на дон боко!в това правителство никой не смее едно нещо да направи ако той не даде съгласието си...а сега други ще оберат пешкира вместо да се отсече главата на хидрата дон боко!