Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч

Бебето е било реанимирано и транспортирано в Плевен
Обновена: 9 юли 2012 16:35 | 9 юли 2012 16:35, Елка Василева
60
Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч
20-годишна родилка е починала в болницата в Ловеч. Снимка: архив, Булфото

Двайсетгодишна родилка е починала по време на раждане в болницата в Ловеч, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Младата жена е приета късно през нощта на 6 юли в акушерогинекологичното отделение със симптоми на родова дейност. Тя е била в деветия месец и е транспортирана с линейка на центъра за спешна медицинска помощ.

На 7 юли следобед е настъпило влошаване на сърдечните тонове на плода, поради което екипът е пристъпил към раждане чрез секцио. Родилката е починала по време на операцията, преди да бъде изваден плодът, посочват от министерството.

Предприети са спешни реанимационни действия на новороденото и е организирано транспортирането му до университетската болница в Плевен, която е с най-високото трето ниво на компетентност.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е започнала задължителната при такива случаи проверка. Очаква се причините за смъртта на родилката да бъдат окончателно изяснени, след като са готови резултатите от аутопсията. Проверка е започнала и районната прокуратура, която е изискала медицинската документация, се допълва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Ловечродилкасекцио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Резултатът от проверката е ясен - пак ще се окажете чисти като сълза,че и заплатите ви ще вдигат с 20% Призовавам младите българи да бягат,докато могат.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ееее
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали ги видях как бачкат лекари и акушери...Моето бебче беше с лек проблем,та ходех да го храня в стаята,където държаха всички бебета.Акушерката ми казва ":Стой тук мамче,гледай тези пикльовци,аз да отида да се опъна зад пердето,ако има проблем ела ме викни!"Та по едно време дръпнах пердето и зад него що да видя?Легнала нашата на леглото и си хапва шоколадови бонбони и си гледа сериала по бтв...Не дадеш ли парата,може жив да не излезнеш,може инвалид.Има и кадърни лекари,но те са малко,а са и скъ
27
0
 
19
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
21 век... Света живее в 21 век, развитите страни, а БГ все още си е в 20 век и по страшното е че вместо към прогрес, движението ни е в посоко - регрес, най-вече в ментално отношение.
26
0
 
12
 
! Отговори
гурбетчия до 28 преди 11 години
Не чети такива новини , само си разваляш настроението и се отчайваш ! Дано имаш сполучливо раждане !!!
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да я прости бедната женица!Сигурно не им е дала парички и са я приспали.Жалко за детето,за семейството на това младо момиче!Жалко и за нас,хората живеещи в тази страна на абсурдите,където се ходи в болница с парите напред!Пазете си здравето!
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ооох, и аз ще раждам скоро, май че трябва втора чанта да имам да умирачка
23
2
 
7
 
! Отговори
Некадърни доктори преди 11 години
Мамицата им на професорите дето пускат такива некадърници. Или пък самите професори са некадърници и подготвят такива. Мамицата им тъпанарска.
22
0
 
5
 
! Отговори
Още по-възмутен преди 11 години
Pyrvo poglednete i ot dvete strani i togava napadaite ... i nito edna operaciq ne e prosta, v medicinata nikoga 2+2 ne e ravno na 4 !!! A pyk kak re6ihte 4e e provinciq i ne sa vijdali sekcio, ne znaete kakvo i e bilo na momi4eto ama vednaga lekarite, nai -golemite selqni ste vie 6tom taka opredelqte grada i vsi4ko drugo kato provinciq ... nqmam dumi evala BULGARI :X
21
3
 
14
 
! Отговори
кук преди 11 години
Кога най-после ще докажат немарливостта на медицинският персонал и отнемат правата на стотина поне. Това са некадърници. Моля се да ме пази Господ от подобни типове дали Хипократовата клетва защото няма да получи прошка.Сигурно е закъсняла с рушвета милата. ИСКРЕННИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ОПЕЧАЛЕНИТЕ И РОДНИНИ.Вън от болниците на бирниците искаме съвестен медецински персонал.Моля.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не би да е алергия към упойката?
19
2
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Бог да ви пази всички живеещи в Бг. , да не ви се налага да ви оперират в българска болница ! Това мисля ,че не е от некадърност и липса на техника , а от немърливост на лекарите и неуважение към пациента ! Все в ръцете те гледат ,колко пари ще дадеш под масата ! Явно близките на покойната не са дали нещо под масата ,и резултатът е на лице !
18
10
 
4
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 11 години
Тия *** там сигурно секцио не са правили.Втая провинция това е първото секцио навярно .Некадърници веднага да ги уволнят!
17
0
 
10
 
! Отговори
мариана преди 11 години
до Дядо мраз , не си прав, и двете си деца сам родила секцио.Без никакви проблеми,ама никакви,по онова време когато ти смяташ че се е правило рядко.Има си причина, упойката е местна, дано намерят причината или грешката.
16
3
 
14
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Представям си каква е болницата в ловеч.може ли да чакат толкова време и да затрият момичето тия *** бе .В дваисет и първи век сме все пак!Цяла нощ и цял ден са чакали и са се туткали какво да правят тия некадърници бе и момичето си е отишло .Аман от безчувствие и безхаберие.Всички лекари вън от тая болница!
15
2
 
36
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
УЖАС ! През 21 век в Бг. да умират хора по време на операции като секцио ,вадене на сливици и апендицинт ?! Потресаващо !
14
7
 
16
 
! Отговори
ЯД преди 11 години
Лекарското съсловие тук е останало само ***, с извинение. Още едно осиротяло дете заради лекарска неграмотност. Естествено ,че лекарите са виновни "Родилката е починала по време на операцията" изглежда като "интензитета на сърдечна дейност намаля след попадане на стър инструмент :тип скалпел в добре кръвоснабден кръвоносен съд" .. ех , нямате ли свян от Бога... но той е съдника...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато дадеш живот поне на едно дете тогава ела и давай такива характеристики...както се казва на чужд гръб и сто тояги са малко...
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не умре по естествен начин до 10 години, новозавършващите лекари ще се справят с тази задача.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Дядо Мраз. проблема е , че народа няма вяра на докторите . доверието е загубено