Пращат още полицаи да борят престъпността в селата

Преглед на печата на 15 юли
15 юли 2012 12:21, Красимир Ангелов
80
Пращат още полицаи да борят престъпността в селата
Повече полиция ще пази селата от престъпници. Снимка: Архив Булфото

"Пращаме още полицаи в селата", обяви в интервю за "Преса" комисар Николай Николов, директор на Областната дирекция на МВР-София.

Той посочва, че за първите 6 месеца на 2012 г. има спад на регистрираната престъпност в Софийска област в сравнение със същия период на миналата година. До настоящия момент снижението е с около 800 заявителски материала. Съответно и процентът разкриваемост е леко качен нагоре.

"Тенденцията е Софийска област да става все по-спокоен район за живеене. Въз основа на нашия анализ и практиката ще въвеждаме по-голямо присъствие и по-често на униформени служители в малките населени места и вилните зони. Създаваме гъвкаво работно време на полицията", допълва Николов.

Президентът Росен Плевнелиев обяви решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) за уволнението на съдия Мирослава Тодорова за неправилно, съобщава "Труд". Държавният глава коментира текущия скандал в съдебната власт покрай очаквания мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България в сферата
"Правосъдие и вътрешен ред".

"Това, което разбрах като министър на регионалното развитие от докладите на Брюксел, е, че винаги до последния момент те се променят, винаги нещо може да се случи. Ето, вижте как едно неправилно решение на ВСС отекна много силно не само в цялата страна, но и в Брюксел. Това ме кара да си спестя коментарите", обясни държавният глава.

Лошата новина е, че механизмът за проверка и сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи няма да бъде прекратен, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той имаше предвид доклада на Европейската комисия за България, който ще бъде огласен на 18 юли.

Самият факт, че вероятно механизмът ще продължи, говори за провала на управляващите в тази област, коментира соцлидерът. Станишев, който е и председател на европейските социалисти, се върна от Брюксел в петък.

Очакването България да остане под мониторинг, въпреки че механизмът трябваше да действа само 5 г., се потвърждава от все повече български и европейски политици. Засега няма индикации в обратна посока, казаха за "24 часа" наши евродепутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички правителства до сега са виновни за съществуването на т.нар. "*** проблем"! Толерантното отношение , към тази група ,провокирано от желанието на партиите да си осигурят политически рахат и комфорт,сигурни гласове по време на изборите нидоведе до там,че да се чувстваме чужденци и нежелани в собствената си страна ! Не полицията , а политиците могат и трябвада понесат отговорността за неконтролируемото разрастване на *** престъпност!
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В събота ходих да видя татко(за уточнение той живее във Врачанско).Приближавам къщата и от далече го гледам седи на пейката и ме чака.Спирам , слизам от колата и го гледам , че плаче.Питам го какво става, а той ми казва, че тази нощ са му откраднали дете кози.Това не е съчинение по картинка, или есе по дадена тема, това е реалността.Така е "намаляла" престъпността, че дори не си заключваме къщите како едно време.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В с.Арчар Видинско е страшно. Пълно с крадливи и мързеливи ***, но полицаите не могат да се справят с тях. От дворовете на хората изчезна всякакво желязо, от мазетата измъкват всичко и си вършеят необезпокоявани. Машини за пръскане на лозе /там е винарски край/са любима плячка. Хората са изгубили надежда и много често дори не обявяват кражбите. Празни къщи се ошушкват и съсипват. Страшно е. Вече няма и какво да намерят в изораната и унищожена от тях Рациария, а полицията никаква я няма 23 г.
63
1
 
9
 
! Отговори
дедо гуйчо преди 11 години
НОГО НИ ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО ТИА У ВЛАСТА. НАШАТА МИЛИЦИА НИ ПАЗИ. А ОНИА ДЕКА СА ЗАКОННИТЕ КРАДЦИ ОТ НИХ КОЙ НИ ПАЗИ БРЕ? АМИ ТЕА ДЕКА НАФТАТА У ЦЕЛИО СВЕТ ПАДНА НА 80 ДОЛАРЕ А У БЕНЗЕНОСТАНЦЕЕТЕ СЕ КАЧИ НА 2-60 ОТИ НИКАДЕ НЕ ГО ПИШАТ БРЕ? ДОКОГА СЪС ТОВА СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ БРЕ? СИТЕ ЛИ ДЖУРНАЛИСТЕ ГИ КУПИА БРЕ? ПО КОЛКО ИМ ПЛАТУВАТ НА ТЕЯ ЖУРНАЛА ДА СИ ТРАЙКАТ БРЕ? СИГУРНО Е ПО 1 ЛЕВЧЕ СЪС ПО НЕКОЛКО НУЛИ ША ЗНАЕТА. ИМАМЕСИ *** НА ОНАА РАБОТА ДА СИ ГИ НОСИМЕ ДА НЕ ОДАТ ПЕША.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всяка плевня - полицай! Новия лозунг на МВР :)
61
1
 
29
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
В северозападна БГ положението е много сериозно , селата са пълни с *** *** която вилнее безнаказано от години. И господ да слезе отгоре и той няма да може да се справи с освирепялата *** ***. Дори и да се изпратят полицаи по селата ако продължи толерастията която премина в безнаказаност към *** то всички тия действия няма да донесат никакви резултати. Сила трябва да се прилага и твърдост , това е начинът.
60
5
 
23
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
АБЕ, БОКО,- ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКА БЪЛГАРСКИ ИМОТА И ПО ПАЗАРИТЕ ПРОДАВАТ КОНТРАБАНДНИ СТОКИ! - И ПОЛИЦИЯТА ГИ ПАЗИ...!!! Винаги реагира така цитирам - Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ В КАТУНИЦА ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват семейството на Цар Киро... БЪЛГАРИТЕ ДА ОБИЧАТ ЛИ... ИЛИ ДА МРАЗЯТ???- Когато работиш като вол, а социалните ти вноски ги вземат неработещи тарикати - Какво изпитваш...- Когато ти ограбят последните пари - Какво изпитваш...- Когато те бият - Какво изпитваш...- Когато те изнасилят - Какво изпитваш...- Когато ти запалят къщата - Какво изпитваш...- Когато те убиват - Какво изпитваш...- безумно УДОВОЛСТВИЕ ИЛИ ОМРАЗА...ЕЖЕДНЕВНИТЕ ГРАБЕЖИ НЕ СА НАРКОМАНСКО СЪЗНАНИЕ, А ЕЖЕДНЕВНО БИТИЕ ЗА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ...- А ВЪЗМЕЗДИЕ ОТКЪДЕ???
59
1
 
15
 
! Отговори
ОПАШАТ ЕЛЕН преди 11 години
Тенденцията е Софийска област да става все по-спокоен район за живеене-БОЖЕ ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ Е ТВА,МИ САМО СЪС СОФИЙСКА ОБЛАСТ ШЕ ПЕЧЕЛИМ ДИВИДЕНТИ! ДА ВА *** В ПРОСТАЦИТЕ ГНУСНИ
58
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ядеш на "ушевия задн.ка!Необяснима е омразата към ушевия!Вероятно защото правиш нещо незаконно-иначе ушевите в голям процент са нежни и слаби дами,а ти си *** и форумен,гнусен ***...Докати си драпаш такъмите над компютъра ушевите си гледат работата и за разлика от митовете разпространявани от калтаци като теб-форумен плъх-работата им е отговорна и сериозна,за която получават жалките около 500лв.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
решението е да има масово полис присъствие-а осъдени ***,ивак ги хванат ,пуснат ги и пак отначало-ама щом и на *** рашков при толкова золуми му намалиха присъдата-нещата са ясни-ченгето-в ролята на бостанско плашило-я се стресне някой,я не
56
0
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
БОЯТ ИЗГРАЖДА - made in bulgaria хахахах ЕВАЛА *** МАШАЛА ти в белия свят никога няма да се впишеш мангава тутмангава и БОЙ hahahah
55
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то ще е голема борба ,ракии,бири ,салати от сутринта под асмите на село ,малии голема борба ги чека тия командированите .към 11 .00 се почва ,ти мене уважаваш ли ме ,аз тука да не съм лукова глава ,мани,мани
54
1
 
17
 
! Отговори
хелзинкски идиот преди 11 години
Пращаме още полицаи в селата, Софийска област да става все по-спокоен район за живеене...Браво! Вероятно се има предвид да пазят спокойствието на мародерите по селата. Да ги охраняват от гнева на пострадалите от *** набези.
53
7
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
по омразата която лееш по полицаите и по това, че безделничиш по цял ден на всеки му е ясно, че си някое наркопласьорче от "София-Запад", вероятно ...явно много, ама много бой ядеш ежедневно от "ушевите" и затова си така настроен ...нищо бе момченец, боят изгражда ...мпоже и да ти дойде акъла в главата някога ...ама надали ...
52
1
 
22
 
! Отговори
eдин преди 11 години
А беше време не смееха да крадат и вратите не се заключваха. Слободията до къде води ?
51
1
 
34
 
! Отговори
Два куршума в г.ъза преди 11 години
Да се стреля на месо след 22:00 часа ако някой влезе в частна собственост!
50
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
54 - като ти гледам правописа, сигурно си Ушев.Я кажи (тук си анонимен и можеш да говориш спокойно) - колко пъти са те били ***, а ти, макар с пищов на г.за, не си посмял да се защитиш? А само те биха ли, или те и е.аха ???Защо въобще ядеш държавния хляб, свинчо?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе този *** роско ще спре ли да се изказва неподготвен.ВСС не са сгрешили. Грешката им е че са се ограничили.
48
11
 
6
 
! Отговори
до "българина&q преди 11 години
кой не се опитва бе ***, затворите са препълнени само и единствено от мангаликак са влезли там, пожелание ?що не се пробваш да поработиш оне един ден в полицията, пък тогава си храчи на воля !от вечно недоволни недорасляци като теб сме на този хал ....
47
8
 
24
 
! Отговори
работник преди 11 години
Турците не крадат, те са много честни и работливи! Крадат смрадливите *** и смятат това за нормално, дори за подвиг! Колко пъти съм молил *** да ми помагат за товарене на стоки по 5 кг кашон, но те не искат, тежко било! А когато крадат в къщите вдигат железа по 100 кг. , ама нали е откраднато, не се оплакват, че е тежко. Скоро ми задигнаха една дебела ламарина тежаща над 300 кг. Полицията ако има воля, може да се справи с проблема, но не искат!