Внимание: Чака ни страшна жега, температурите гонят 43 градуса

Код "червено" е обявен в областите Русе, Плевен и Велико Търново
15 юли 2012 08:53, Красимир Ангелов
114
Внимание: Чака ни страшна жега, температурите гонят 43 градуса
Температурите днес на много места в страната ще скочат над 40 градуса. Снимка: Булфото

Изключително горещ ще бъде днешния неделен ден, предупреждават синоптиците. Код "червено" е обявен в Русенска, Великотърновска и Плевенска област заради високи температури, информираха от НИМХ-БАН.

Код "червено" означава, че времето е много опасно и явленията може да заплашват живота на хората в голяма част от областта. Червеният код е най-високата степен за опасност при природни явления.

Максималните температури в трите области, маркирани с код "червено", ще са 41-43 градуса, предупреждават синоптиците.

За всички останали области в страната днес е обявен код "оранжево", който означава, че времето е опасно и хората трябва да избягват по възможност рисковете.

Очакваните максимални температури в областите с код "оранжево" са между 38 и 40 градуса.

От БЧК предупреждават населението, че разходките в такава жега са изключително опасни. Това важи в най-висока степен за деца, възрастни и хора, страдащи от проблеми със сърцето и кръвното налягане.

Медиците припомнят, че е изключително важно да се пие поне по 2 литра вода на ден, за да се предпази организма от обезводняване. При такива температури консумацията на алкохол, дори и на бира, е нежелателна, отчитат от червения кръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве синоптичните синоптици и "Защитъ на населениету"...те сея се сетих....При код "чирвену" не требе ли да се обяви нещо кат неработен ден, понеже врещите че е страшну упасну" иле нема такава работа ? Нещо не се връзват нещата някак си... Ко прайм ако некой бачкатор пукне от жегата ? Нема никой виновенпонеже сте предупредили...па бачкатора кой му е виновен, че си пази работата и требе да е на линия ако че и 100 градуса да е ?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Админисралцията да не ходи на работа и да им се осигури по една бойна еденица от "ромски" произход т.е. от техния си иелектурат, да им веят с ветрила...зер да не изгубим най-ценните кадри на Рипубликътъ... А иначе бачкаторите ше си бачкат нормално...то е ясно.
6
6
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Вместо да се изявяваш за много рамотен почвай да учиш турски защото запетайте няма да ти помогнат да си купиш хляб от магазина след 10 години. Като гледам имаче и без препинателни много добре си разел написаното тоюфлек
5
3
 
9
 
! Отговори
До Силистра преди 11 години
Алоооооооооооооооооооооооооо,***,ти не признаваш точки и запетайки?Поспри се малко в малоумието си,или не ни занимавай и нас.Даже не знаеш, как се съставя ИЗРЕЧЕНИЕ!
4
2
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Прости му Боже,*** се е родил,даже и ти не си могъл да го оттървеш от мъките,които ще изживее.
3
17
 
4
 
! Отговори
Силистра преди 11 години
В Силистра винаги е било много студено зимата а лятото много топло но будалите от Русе няма как да стигнем там са още по зле шматките
2
5
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Как си ***?Много рано ти е избила ПРОСТОТИЯТА,но това при вас не е нещо ИЗВЪНРЕДНО,това си е вашето по рождение.И на топло и студено ТИКВИТЕ са си ТИКВИ!Температурните аномалии не ги бъркат,така са се родили и така ще си УМРАТ!
1
3
 
29
 
! Отговори
ДО 1 преди 11 години
Някои хора вече тотално перколясоха и ти си доказателство за това !

Спонсорирани публикации