Българите без спестявания, не виждат и бъдещето си

92 на сто искат правителствена програма за заетост
Обновена: 17 юли 2012 19:55 | 17 юли 2012 19:55, Петя Славова
71
Българите без спестявания, не виждат и бъдещето си
Шарън Бъроу по време на пресконференцията, в която показва проучване по въпросите на заетостта и доходите.Снимка: БТА

79% от българите нямат възможност да спестяват и не виждат промяна в бъдеще, обяви на пресконференция синдикалистката Шарън Бъроу.

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите обяви изводите си в присъствието на ръководствата на двата синдиката - КНСБ и Кт "Подкрепа".

Тя участва в двудневен форум, организиран от Международния валутен фонд и Международната организация на труда в столицата по въпросите на заетостта и доходите.

Според Бъроу, 92 на сто от българите смятат, че правителството трябва да инвестира в откриването на нови работни места и да гарантира устойчив растеж.

Оказва се, че само три на сто от сънародниците ни избират като важна част погасяването на дълговете на страната.

Проучването сочи, че българите се интересуват много повече от заетостта, отколкото от изплащането на дълга. Но и именно 79 на сто от хората в страната не се чувстват сигурни в работата си от правна гледна точка.

"Държавата трябва да отдели 1 млрд. и 200 млн. лв. за стимулиране на икономиката", посочи на свой ред президентът на КНСБ Пламен Димитров.

За да се случи това, трябва още през следващата година правителството да даде възможност за повече разходи, които да дойдат от повишените приходи в бюджета от успешната данъчна политика, посъветва той.

На форума синдикатите са изразили мнение, че изравняването на пенсионната възраст трябва да стане факт от 2034 за жените и от 2037 за мъжете, а не както ЕК препоръчва - от 2020 г.

Не трябва да се задържа и увеличаването на минималната работна заплата, посочват още от профсъюзите. От там смятат, че е нужно единствено правителството да съгласува нейния ръст със синдикати и работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
32
 
! Отговори
Независим преди 11 години
Какво направиха тия синдикати през тези 22 години освен да си взимат рушветите и да участват в разграбването на България??? Съсипаха предприятията заедно с другите СДС-ари.
27
2
 
30
 
! Отговори
Независим преди 11 години
Тази жена ако знае какви *** са в Подкрепа щеше да се гръмне на мига :( Бивши СДС-ари и доносници от ДС, не офицери, а доносници смятайте за какво става въпрос и псолле що сме били най-бедни в Европа :(
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наскоро излязоха даннните на Гръцкаъа централна банка, според които спестяванията на гърците, които между впрочем са в криза, в гръцки банки са около 170 млрд. евро...........
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък не мога да си изхарча парите, все в банката, а там ще ми ги вземат някой прекрасен ден, само че когато наборите викаха - сега съм млад сега ще живея, аз зубрех, всяка нормална фирма с малко акъл може да осигури служителите си, въпреки трудностите, и безброй паразитни служби, впили се в бизнеса, тя работата няма сама да се свърши, нито пък държавата ще я свърши, там по дефиниция са търтеи, синдикатите и всички мързеливи простаци искат като в Гърция, ама малко късно, не може вече на кредит
24
7
 
20
 
! Отговори
Гейбераст преди 11 години
На следващите избори пак ще гласувам за ГРОБ...по метода на Брейвик...
23
2
 
19
 
! Отговори
Сексолог преди 11 години
Боколина Палавата например спестява от основи на магистрали-вместо с баластра ги прави с пепелина....Само от безръките плувци на Шабан не спестява милата...
22
35
 
32
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
М Е Д ми капе на сърцето, като усещам как гладуват и се гърчат крадливите нагли прости червени ***....
21
9
 
13
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
а милярдити спестени в банките на кой са. да не са мой бе
20
1
 
19
 
! Отговори
матрял преди 11 години
опаааа - таз лелка що говори, че "матряла" едва ли не е недоволен от боко и "групата" му - тя прави ли си сметка, че цецко може да и спретне една операцийка под кодовото име "критичката" и ако това не помогне "дянчето" след като си намести очилцата и си хапне пица ще реши да и премести ведомството във врачанско или в с.Мечка те тогава ще я видим кво ще "мрънка"......
19
8
 
25
 
! Отговори
Тъпи партии преди 11 години
Герб са пълен провал ,жалко че гласувахме за тях ,уж да доведат страната до по-хубаво а то още по-зле стана.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От къде да спестяват хората , след като нямат работа ? Цветан Цветанов,вместо да се звери по всички телевизии , да понесе своята отговорност заедно с Боко Тиквата, Симеон Дянков и останалите кухи *** от правителството , които са отговорни за сриването на пазара на труда и масовата безработица !
17
2
 
18
 
! Отговори
Името преди 11 години
Ахахахха и аз искам правителствена програма за заетост с минимална чиста месечна заплата (след осигуровки и т.н.) 600 лв. и преспектива за нарастване (според показвани умения) до ... колкото може :P. Това ви го казвам от дето се вика "сърце и душа". Писна ми от "частния" шеф. Предпочитам държавата да е над мен от колкото 1 единствен човек дето се мисли за голямата работа. Ама то това на думи звучи айляк на практика е бая трудно и все пак. Ако дейноста ти е оразмерена и заплатена от държавата...
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дай боже да вкарат религията в училищатато е ясно, че безбожника мисли само за себе сиболи го фара за народа
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете спрените влакове!
14
2
 
19
 
! Отговори
Maks преди 11 години
На правителството не му дреме за гражданите. Те си знаят само едно и също и си го повтарят магистрали, магистрали ... ( строежа на магистрали е нещо хубаво ) НО само с магистрали не се просперира, трябват и много Реформи, а реформи НЯМА ! Трябват стимули за откриване на нови работни места, а преди това Визия за това какво ще развиваме , Стратегия - как това ще се случи , Образование - кой ще работи в приоритетните сектори , какви знания и умения трябва да има и т.н..
13
12
 
2
 
! Отговори
Жан Виденов преди 11 години
само така момчетани с Луканов така ви хранихме и се грижихме за мизерния ви животецКостоф ви направи бизнесмени, тройката разиграваше на рулеткатия от ГЕРБ нищо не ви правят гадовете!
12
3
 
14
 
! Отговори
дедо гуйчо преди 11 години
КАКВИ СПЕСТЕВАНИА КВИ 5 ЛЕВА ***? САС 60 ЕВРА ПЕНСИА ОТ 20 ГОДИНЕ ЯМ САМО СУЙ ЛЕБЕЦ НЕКОЕ КИСЕЛО МЛЕКО ПО ЕДНА ГЛАВА ЛУК И СОЛ БРЕ. ЗА ТОЛКО МИ СТИГА ДЕМОХРАТИЧНАТА ПЕНСИА БРЕ ОРА. ТЕА ЗА СПЕСТЕВАНИА МИ ГОВОРАТ. ТАА СИГУРНО НЕ ЖИВЕЕТ У МУТРЕСТАНИЮ. ТОА ШАРАН ОТ ДЕКА ИДЕ БРЕ ОРА. ПО КОА РЕКА ДОДЕ? ДА ИДЕМ ДА СИ НАЛОВИМ МАЛКО ШАРАНЕ ЗА ДРУГИО МЕСЕЦ. ЧЕ СЪГА С НОВИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА НЕМА ДА ИМАМ И ЗА ТОВА ДЕКА ИМАХ ДО МИНАЛИО МЕСЕЦ. ГЛАД МАЙКА И МИЗЕРИА Е НА ТАА ТЕРЕТОРИА ОРААА. МАЛИИИИИИИИ.
11
3
 
10
 
! Отговори
15, преди 11 години
Бойко достатъчно ти го нацъка. И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА да ти го цъка!!
10
11
 
6
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
това е така.. защото избраха по малкото зло (ГЕРБ) ... *** от гладд бее...
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как да не се съгласува заплата с бизнеса.Държавата пита бизнеса, искатели да се вдигат заплатите и безнеса отговаря -- НЕ ако може дори да ги смъкнем.Електроразпределителните дружества питат държавата можели да вдигнем цената, държавата казва -- Да защо не .Народа пита държавата можели да се вдигне минималната заплата и пенсиите, тя обаче отговаря --- пари няма.Сега имаме по важни неща за решаване магистрали и спортни зали.И естествено по високи заплати за министри и нови служебни коли .