Цветан Цветанов – сам срещу всички

Преглед на основните теми в печата на 17 юли
Обновена: 17 юли 2012 08:32 | 17 юли 2012 07:51, Красимир Ангелов
103
Цветан Цветанов – сам срещу всички
Цветанов влезе в задочен конфликт с президент и премиер. Снимка: БТА

Темата с уволнението на съдия Мирослава Тодорова остава водеща тема за повечето родни вестници.

"Цветанов и Плевнелиев се сдърпаха заради съдия Тодорова", коментира първия публичен конфликт на президента с вътрешния министър "24 часа". "Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, който е забавил над 50 дела и е лишилот правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щети на бюджета", каза МВР шефът.

Часове по-късно Плевнелиев потвърди думите си: "Моята позиция за съдия Тодорова остава непроменена!" Според него решението на ВСС да я уволни е "необективно, необосновано, непрозрачно и немъдро".

Цветанов сам срещу всички заради съдия Тодорова", констатира "Сега". Вътрешният министър Цветан Цветанов изненадващо се изправи срещу премиера и президента заради уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Вчера той за пореден път се извъртя, нападна Тодорова и се обяви в защита на ВСС, отчита изданието. В „Дума” пък водещата новина е "Цветан Цветанов нападна президента".

"Капитал Daily" резюмира: "Хронология на един абсурд. Агресивно объркани, управляващите съвсем се оплетоха по казуса "Тодорова" преди доклада". "Преса" пък цитира думите на главния прокурор Борис Велчев, казани на извънредното заседание на ВСС, които внасят дисонанс в самопохвалите на ВСС: "Изглеждаме зле и идиотски", убеден е прокурорът на Републиката.

Точно с половината от гласовете на СДС бе избран за лидер на съюза д-р Емил Кабаиванов, който пред "24 часа" подчертава, че решението за спиране на "Синята коалиция" не подлежи на ревизия. Съюзът ще посочва грешките на ГЕРБ, но няма да си позволи да мине границата и да гласува заедно с БСП, "с лека усмивка отговарям на обвиненията, че победата ми е постигната с пари и натиск", подчертава новоизбраният председател.

"Политическата ни сцена прилича на мол в ромски квартал. Има многотия от партии, а няма платежоспособно политическо търсене, в което разменна монета е доверието", казва социологът Живко Георгиев пред "Сега".

Заповедите за ин витро важат вече 12 месеца, информира "24 часа". 2316 жени са одобрени до юни 2012 г., родени са 436 бебета. Ежедневникът алармира, че в страната ни са потвърдени два независими един от друг случая на малария - за първи път от 1995 г. насам. Единият болен е бил за трансплантация на бъбрек в Пакистан, а другият, жител на Монтана - се е заразил в Гвинея с малария тропика.

"Борисов пак ще е арбитър за парите на лекарите", съобщава "Труд". Синдикатите настояват премиерът да ги приеме на спешна среща, ако здравната министърка Десислава Атанасова не поднови преговорите по неподписания в последния момент колективен трудов договор в здравеопазването. А той определя началните и основните заплати в здравеопазването.

Селските казани устояха на кризата. Според агенция "Митници" в момента в страната има 1353 легални казана за ракия, общата вместимост на съдовете е 776 005 литра, съобщават оттам за "24 часа". Събираният от тях акциз обаче намалява.

"Атина каза "да" на газовата връзка към нас", пише "24 часа". Става въпрос за газопровод с дължина 180 км, от които 30 са на гръцка територия. Газопроводът ще има капацитет 3 млрд. кубични метра газ годишно. Този проект е от ключово значение и за Гърция, защото дава шанс за захранване на България и Румъния от трети източници, освен от руската "Газпром".

"Телеграф" информира, че в цял свят вече може да се види пътеводителят на българските места за свободна любов. Списъкът е качен на сайт, на който освен специалните "клубове" има и снимки на млади момичета от България и техните джиесем номера.

"Циганите правят своя паралелна държава у нас", твърди в интервю за "Новинар" Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. "Годините на псевдоинтеграция затвърдиха сред повечето български цигани чувството, че те могат да се издържат трайно от целия пакет социални помощи на държавата.

Те не си плащат нито водата, нито тока, нито наемите. Това е жестока ирония на съдбата, защото те буквално изграждат паралелна държава. Необходима е справедливост. Честно казано, не ме интересува изобщо какво ще каже или казва Европа, защото тя толерира циганите за сметка на българите, а това не е моята Европа", обобщава Джамбазки.

"Страната ни е пресирана от Гърция и Румъния", отразява становището на министъра по управлението на еврофондовете "24 часа". "Няма как да не се отрази на България евентуалното замразяване на членството в ЕС на Румъния. Балканите са труден регион.

От едната ни страна е Гърция с нейните предизвикателства, а от другата - Румъния." Министър Дончев не е съгласен, че приемането ни в ЕС е било прибързано. В икономически план България е в челната тройка на ЕС по ниска инфлация през юни на годишна база, по данни от вчера на европейската статистическа служба Евростат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
25
 
15
 
! Отговори
Дичо преди 11 години
Чест му прави на Цв Цв, че си отстоява мнението по въпроса. С всичките му кусури, в този случай ми направи добро впечатление.
19
8
 
17
 
! Отговори
666 преди 11 години
Не твърдя, че Цветанов е светец но той бе ПЪРВИЯТ който открито заяви, че съдебната система е корумпирана и посочи като конкретен пример председателя на Съюза на съдиите.Изнесените от него факти не се оспорват от съдия Тодорова. Обяснението на госпожата, че четиригодишната забавата за изписването на мотивите е в резултат от натовареноста звучи смешно и неубедително.УМИШЛЕНО НАЛОЖЕНАТА ОТ СЪДА ДАВНОСТ Е ДОВЕЛА ДО ОСТАВЯНЕТО НА СВОБОДА НА СЕДЕМ БАНДИТА!!!Това е практика в съда !!!
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зад Цветанов е братските американски тайни служби - никой не може да го пипне, ако ще даправи консултации за 60 апартамента. Нещо като Дянков - и той е недосегаем, в тежка форма.
17
1
 
23
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
И аз така - сам съм срещу всички *** в Софийско... Но не се давам!
16
6
 
25
 
! Отговори
До Катани преди 11 години
Цвветанов и неговата тъща - сами срещу останалата мафия...
15
10
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Каквито съдиите,такова и правосъдието ни ,защо трябваше да стане публично достояние работата на ВСС.През тези 23г.четем за знакови дела но колко са осъдени.Цветанов има трески за дялане ,но поне отстоява позиция ,нека направим сравнение с Р.ПЕТКОВ приятел на ГАЛЕВИ.Костов защитава и обвинява защото така му изнася.Не съм за ГЕРБ но ЦЦ макар и със селски манталитет успя да наруши безхаберието на тези ,,МАНИПУЛАТОРИ,,на човешки съдби.По някой път и глупостта помага.
14
15
 
6
 
! Отговори
катани преди 11 години
Цветанов - сам срещу Мафията !!
13
2
 
31
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Навремето народът наричаше управника си Бай Тошо или Тато...След това народът кръщаваше управниците си Мавъра, Горския, Хамстера, Тиквата, Пудела, Хер Флик и т.н....Народът не бърка...
12
8
 
8
 
! Отговори
Загадка преди 11 години
Седяли на една маса Ангел Ангелов, Петър Петров, Цветан Цветанов, Иван Иванов, Тодор Тодоров, Димитър Димитров и Георги Георгиев.Въпрос: Кой от тези седем е известен като Цецо Пудела?Отговор: Вероятно Петър Петров...
11
6
 
20
 
! Отговори
дядо преди 11 години
и кво,според цървула -всички са терсене,само той е наопъки
10
18
 
9
 
! Отговори
какво толкова преди 11 години
Ботев и Левски също са оставени сами за благодарност.
9
15
 
48
 
! Отговори
Аго Талъсъм преди 11 години
Трябва да се минава психо за министър. Крайно време е да му бият дузпата на Цвекьо .Иначе има желание ,но няма възможности. Вижда се от блясъка в налудничевият му поглед .
8
31
 
10
 
! Отговори
Антон Кутев преди 11 години
Айде бе другари, атакувайте, какво чакате? Само 7 коментара, а новината излезе преди цели 10 минути
7
14
 
23
 
! Отговори
Боце преди 11 години
Хак му е на Цецо.Навсякъде се бърка и взема отношение. Ще го озаптят малко
6
12
 
37
 
! Отговори
Яко преди 11 години
...По Робърт Бърнс:............................."Кой цвъка в този късен час?- Аз цвъкам! - каза Цвъчко..."
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AIDE MAIHAI SE BE 4E NI OMRAZNA OT TEB DOGODINA SHUTA I V NQKOE DASKALO DA PREPODAVASH .
4
29
 
16
 
! Отговори
Дерзай преди 11 години
Ние сме с теб. Довърши мафията. Заври в миша дупка защитниците и, па били те и президенти.*** туй Роската е неадекватно малко, демек малоумничко малко си пада. Не може да схване за що става дума. Не го съди остро: ЩЕ СЕ ***.
3
2
 
35
 
! Отговори
Смешник преди 11 години
Цитат: "Страната ни е пресирана от Гърция и Румъния", отразява становището на министъра по управлението на еврофондовете - явно този *** не е разбрал за отрицателния доклад от Брюксел или по стар комунистически табиет смята, че това няма значение...има байно,има...
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пинокио които тика невинни ,а дори не може да присвоява като хората.
1
3
 
11
 
! Отговори
шест преди 11 години
шест