Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
6
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
ББ да се въздържа от говоренето на глупости, че сега може някой да не знае, че е *** на умиране и да му се върже...и да стане беля! Как пък ББ веднага разбра, че този е влязъл с фалшиви документи? Много по-вероятно е да е влязъл с неговите си документи преди време, да е пребивавал месец-два, може и повече, а фалшивата книжка да е за гаврата! Така мисля на първо четене...а ББ е по-добре според мен да не прибързва с изказванията и глупостите...
127
1
 
5
 
! Отговори
Ушево прасе преди 11 години
И ко праим ся? Нема нарушител, нема и кинти. Е*ати ***.
126
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
истината е, че данс, манс, боп, моп и другите му смешни абревиатури РЕАЛНО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ с НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, а подслушват бизнесмени, политици и междувременно бият невинни граждани и нахълтват в грешни имоти по грешни сигнали, след което не само не се извиняват, а омаскаряват пострадалите. ЕС ни казва, че не ставаме за нищо, а ние се хвалим как понамалели кражбите на череши. Само вижте как се почесваха вчера 'спец' частите и колко 'адекватно' гледаха към камерите. Не сме подготвени добре!
125
0
 
4
 
! Отговори
Пепа преди 11 години
Кой е тоя Камикадзе, да не е грузинец? Къде ли не отиде. Офффф.
124
2
 
4
 
! Отговори
до №163 преди 11 години
През последните няколко години ГЕРБ, БСП и ДПС ударно построиха джамии в всяко едно селце, всеки български град с пари от Саудитска Арабия и без нито един път да направят разследване кой праща тези пари в България---------------------Недей да лъжеш, ГЕРБ от както е на власт не е построила нито една джамия за разлика от тройната коалиция, която построи много джамии. Една от тях беше построена в село до Разград. Отново до Разград, ДПС си преконструира офиса си с пари на данъкоплатеца!!!!
123
0
 
7
 
! Отговори
Жител на Земята 6 преди 11 години
.... И кои страда от всички тези огромни по мащаб политически,военни и икономически игри,които се играят главно от Израел и САЩ?!?! Страдат най обикновенните хора.... Кои загиват?!? Пак най невинните и обикновенни хорица,които със нищо НЕ СА ВИНОВНИ че са се родили евреи или араби! :( :( :( .... Сигурен съм че аз или вие няма да можем за съжаление... но някой хубав ден ГОСПОД ЩЕ ГИ ОСЪДИ тези ,които се мислят за НЕДОСЕГАЕМИ и имат амбиции да управляват света по всякакъв начин!!! :( :(..
122
1
 
9
 
! Отговори
нещо не се връзва преди 11 години
И все пак не се връзва- ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО ЧАС ПРЕДИ АТЕНТАТА!-Поне аз не знам -камиказзе да предупредава! Все пак целта му е да убие повече хора, така че- нещо не ми е ясно- АКО Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ НА КАМИКАДЗЕ- ЗАЩО Е ИМАЛО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ? И още- защо не са проверени всички автобуси с израелци- имало е час време и конкретно за израелци е ставало въпрос в предупреждението$ Не е ли елементарно това да се вземат мерки?!?!?
121
10
 
3
 
! Отговори
антиислям преди 11 години
Страни, като Иран, Ирак, Арабските, Афганистан и Пакистан требе бидат заличени.
120
1
 
11
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
Не разбирате ли че ЦРУ е виновно за взрива на Бургас,това е Американска провокация.Дадохме им База Борисов им лиже задниците.Ето ви Благодарността на Американците!!! Изпратиха Американец да Убие невинни хора дошли на море.За да нападнат Иран.Трябва да се свали това правителство и да се изгонят тези Американци от България.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само за инфо, в Бг има служби на МОСАТ и няма случай да кацне израелски самолет и да не е проверен от наши и представителна МОСАТ охранител, така че ако бомбата е минала през летищтната проверка, виновни са не само наще охранители, а и израелския.А колкото до заплахите за терористичен акт има ти постоянно и за всяка държава. Ако беше Станишко и Р.Петков кво нямаше да се случили, в Русия яко страдаха от чеченци и каде е КГБ каде е НСБОП и пак има атентати.....
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MNOGO STE SLEPI.... TOVA E DELO NA EVREITE, CELTA E DA SE VAZPOLZVAT SIONISTITE DA ATAKUVAT IRAN OT BALGARSKA TERITORIQ. SKORO 6TE VIDITE NOVI BAZI I RAKETI PO 4ERNOMORIETO UJ DA PAZQT BALGARIQ SEGA 6TE KAJAT 4E E NQKOYSI IRANEC....
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам усещането, че се опитват да ни втълпят нещо, което не е точно така. Защо ли?
116
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
войната между евреи и араби от вчера, от 17.30 ч. се премести и у нас. Благодарение на нашите мюсюлмани, без чиято помощ това не би се случило. В България не се продават свободно бомби, така че някой местен е помагал с изработка, или покупка на материали, транспорт и т.н. Ако бомбата беше направена в Гърция, щеше да бъде взривена там, никой няма да рискува да минава граница и да ходи до Бургас. Израелските туристи в Гърция са в пъти повече и гръцките острови са още по-разграден двор от нас.
115
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не се окаже,че взрива е български от т.н. утилизирани боеприпаси и да е добит от фирма собственост на банка близка до властта? Да не би заради това да има взривове и уж да изчезват боеприпаси? Дали някой много на високо в правителството да има интерес от това?
114
7
 
24
 
! Отговори
Жител на Земята 5 преди 11 години
.... От тези атентати,който започнаха доста редовно да стават из цял свят за съжаление.... съм убеден че поне полвината са си дело на самите тайни служби на Израел и САЩ.... и после се хвърля вината на арабски терористи-ислямски фундаменталисти и това става един добър повод за започване на все нови и нови военни действия.... Производителите на оръжие са доволни... кинтата им тече... Крадат БЕЗ ПАРИ и петрол от "освободените" страни... И кой страда?!? САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕВИННИ ХОРИЦА.... :( :( :(
113
1
 
15
 
! Отговори
Anonimna преди 11 години
"вчера беше годишнина от рождението на Васил Левски и нито една скапана телевизия и медия не го отбеляза. наистина съчувствам на семействата на загиналите, но се питам как се казва държавата ни и въобще все още има ли България?"Споменаха го по НТВ, но дори и да го бяха пропуснали, без да искам да показвам неуважение, това не беше най-важната новина. България ще празнува още дълги години неговото рождение.
112
1
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
"Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му". - без коментар...............
111
5
 
16
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
АРАБИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЧЕ ГАДНИТЕ ЯНКИ ИСКАТ ДА ИМ ПРИВАТИЗИРАТ БОГАТСТВАТА!АКО НЕ ГИ ЗАКАЧАТ,НИКОЙ ВЯРВАМ НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА ПРАВИ АТЕНТАТИ!ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА-САЩ И ИЗРАЕЛ!ОТТАМ ТРЪГВА ВСИЧКО!
110
5
 
8
 
! Отговори
до пич преди 11 години
абсолютно. не съществува никакъв начин взривът да е станал без помощ от България (не държавата, а на хора, живеещи у нас). ясно е, че български мюсюлмани участват в подпомагането на взрива. дали са родени тук или придобили виза или допуснати у нас, е друга тема. във всички случаи обаче трябва сериозно да се замислим имаме ли въобще някакви служби. и не става дума само за герб или бсп, можеше да се случи на всеки. просто са еднакво некадърни и безхаберни, твърде заети да подслушват политици.
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко нали казваше,че дюнерите ни пазят?Хайде щом стана така,всички дюнерджийници да бъдат затворени.