Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

Нов запис от камера давал детайлна яснота за лицето му
Обновена: 31 юли 2012 16:12 | 31 юли 2012 09:14,
137
Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?
Нов запис дава детайлна информация за лицето на атентатора. Снимка: МВР

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци.

На 10 юли между 10,40 и 11,20 ч. човек със същата фигура, облекло и „оборудване“ се размотавал по подобен начин и на летище "София" – влизал и излизал през една и съща врата, без да преминава през гишетата.

Гражданите, които са двойка съпрузи, казват, че мъжът много приличал на техен познат и затова им направил силно впечатление.

Той бил с дълга коса и по странен начин държал чанта отпред на гърдите си, която не била закопчана и капакът й се размятал нагоре-надолу. Носел голяма черна раница на гърба и бил с бермуди, досущ като бургаския бомбаджия.

Още по темата
Хората са стресирани, защото смятат, че е можело да станат жертва на подобен атентат на летището в столицата, където изпращали свой близък за Лондон.

След като видели кадрите с терориста от Бургас, направили справка, от която станало ясно, че по това време в София имало полети от и за Тел Авив.

Междувременно БНТ съобщи, че нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово.

Разследващите засега не казват в кой град е засечено камикадзето и кога. Според държавната телевизия камерата е била от тези, които са монтирани от МВР в зоните за видеонаблюдение и е с добра разделителна способност.

Кадрите с образа на терориста са открити през почивните дни. В момента те се използват, за да се завърши с много голяма точност неговата снимка, която се прави по възстановяването на лицето му по време на аутопсията, описания на свидетели и записи от различни охранителни камери.

Тази снимка първо ще бъде пусната за сравнение в базите с данни на евроатлантическите служби за сигурност, за да се провери дали лицето не е засичано около терористични организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тези не разбраха ли, че ние не пасем трева?!
52
10
 
18
 
! Отговори
до Ели от Елена преди 11 години
Вината е персонална и се казва Бойко- унищожаването на разузнаването, вътрешната и външна олитика, чист слугинаж на американците. А за кулите в америка отдавна се доказа, че са дело на америнските тайни служби , за да имат повод да нападнат Афганистан и Ирак. Това е голата истина- другото са манипулации. Защо веднага дойдоха пак американските тайни служби да "помагат" в расзледването- за да замажат следите.Защо не дойде КГБ, например?
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе....тука покрай нашия блок от един месец обикаля един с едни и същи дрехи ама.....кога ли ще го аргасам......
50
15
 
11
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Не можете да приемете, че за някой неща България и правителството и просто нямат вина. Такова нещо е трудно да се предвиди и предотврати. Америка е една от страните с най-голям контрол на сигурността....ама и там им смъкнаха двете кули въпреки всичките им ЦРУ-та, разузнавания и прочие.
49
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
излиза че е обикалял българия 2-3 месеца с едни и същи дрехи
48
0
 
10
 
! Отговори
Пунктуация преди 11 години
На такава "достоверна" новина и трябват три а не само една въпросителна в края на заглавието.
47
8
 
16
 
! Отговори
пиночет преди 11 години
така е, като начело на държавната власт е един некомпетентник, обграден с други такива- то не бяха фалшиви дипломи, фалшиви доктори на науката, не бяха корумпета. За да замажат цялата си престъпна организация, Цецо гордо прочете имената на разузначачите ни по света- да ги знаят всички- егати разузнавачите и тайни агенти, като защитените свидетели срещу мафията- на втория ден всички знаем кои са. Целта на тази некадърност е да смажат службите, за да не разследват онези 12 мафиотски групировки
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова има толкова много вицове за милиционери
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е , защо ни занимават с тия глупости всеки ден. Боли ме фара. Да не би някой днес да ми изкара надницата, докато милиционера си смята трудовия стаж в първа категория и 20-те брутни заплатки, които ще вземе да се пенсионира.
44
3
 
14
 
! Отговори
Инспектор Тихчев преди 11 години
12-13 дни вече след атентата милиционерите все още са на ниво снимка на терориста,затова и делата се влачат с години...
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нов запис от камера давал детайлна яснота за лицето му." Записът ни го изпратиха колегите от Тел Авив...
42
1
 
36
 
! Отговори
Crazy преди 11 години
Тея *** само сензации търсят. Как нямаше един да се сети, че на терминал 1 няма полети за Израел!!!!!!!!!!!!!!! те винаги са на терминал 2!!!!!!!!!!!!!! Егати и фалшивата информация!!!
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и пак не разбрах този от снимката жив ли е или е мъртъв той ли е камикадзето или е помощника или е случаен човек
40
3
 
13
 
! Отговори
подривна дейност преди 11 години
От както гнилият режим на пожарникаря е на власт, не е заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те са поощрявани в антидържавната си подривна дейност от Цецо Лажецо, чрез бездействието му!
39
6
 
36
 
! Отговори
Некадърен преди 11 години
ЦвЦв е най-слабият вътрешен министър, който изобщо е имала България. Некадърен. Човек без никакъв, не само оперативен опит, но и с липса на какъвто и да е нюх. Комплескарско чувство за кариеризъм. Неграмотна лексика, очевидно липсващи ерудиция, професионализъм и обща култура. Фройдистко озлобление и злопаметен. Наизустени купешки изрази, фрази с изумително профански сложни съставни изречения. Цецо Апартаменто превърна МВР, по време на режима на пожарникаря, в наказателна бригада от мутренски тип, с безобразно дилетантски разследвания, със скалъпени досъдебни производства, с лъжци, превърнати в поръчкови дежурни свидетели.
38
9
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Кво ти виновен пожарникаря само не разбрах....надявам се в тази ''война'' ти да си първа линя пехотинец...от тия дето изкарват макс 2 секунди :) на другите форумци същото пожелавам...съвсем от сърце.....ей така без лоши чувства !
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден ще им четем смехориите и оправданията, а не обясненията защо се стигна до този случай-а то е ясно-некадърност и некомпетентност. Факт е, че това се случи при гербавите.
36
8
 
34
 
! Отговори
тоталната глупост преди 11 години
Както е тръгнало, войната между Израел и Иран ще се състои на българска територия. Поради тоталната глупост на режима на пожарникаря!
35
3
 
10
 
! Отговори
Sin преди 11 години
До 29/анонимен-кое точно те учудва за комунистите. Че то при гербавите ви освен комунисти и такива, които крепяха милиционерщината на Тато по пътя към светлия комунизъм-идиотизъм други има ли? За твое сведение Станишев дори и Доган никога не са били комунисти и милиционери-това е факт, поради което и гербавите злобеят доста от това.
34
1
 
22
 
! Отговори
от Женския пазар преди 11 години
Цецо спешно моли някоя врачка от Женския пазар да дойде да му гледа на кафе. Срещу два лева. Въпросът му към врачката е: Кой е атентаторът?"