Найденов погва с проверки производители и търговци на зърно

Целта е да се предотврати източването на ДДС и неплащане на данъци
Обновена: 7 авг 2012 14:47 | 7 авг 2012 13:15,
68
Найденов погва с проверки производители и търговци на зърно
Снимка: Булфото

Сериозни проверки на производителите и търговците на зърно започват в цялата страна под наблюдението на финансовото министерство, заяви във Варна министърът на земеделието Мирослав Найденов, който направи изненадващо посещение на пристанище Варна-Запад.

"Инспекциите стартират от морската столица, като целта е да стане ясно кой плаща данъци и да се предотврати източване на ДДС по тази линия, тъй като измамите от този тип нанасят щети за милиони левове на републиканския бюджет", уточни той.

В проверките на кораби, ТИР-ове и всички по веригата ще се включат министерствата на земеделието и на транспорта, както и Националната агенция по приходите и Икономическа полиция.

По думите на Найденов досега от страната ни са изнесени 524 000 тона зърно, като 90 % от тях са били за Европейския съюз, а останалите - за Близкия изток.

"Не се очаква увеличение на хляба, поне за момента. А прогноза дали това ще се случи с виното и гроздето, не мога да дам на този етап“, подчерта земеделският министър.

Според неговите очаквания има вероятност цените на основните хранителни продукти да се понижат още през следващите месеци.

Найденов защити замразяването на цените на няколко основни продукта в 3 големи хранителни вериги в страната.

"Тези 10 продукта са български и се стимулира българското производство. Това са 10 продукта, които са от първа необходимост, които най-бедните хора от населението слагат в потребителската си кошница.

Не влизат деликатесите и луканките. Дори и при тази промоция веригите предлагат различни цени и има конкуренция. Става въпрос за промоция, а търговските вериги гарантират, че няма да е за сметка на производителите", уточни земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
selo преди 11 години
kakvo proverreva toia tezi arendatori si napraviha pari za 100 god napred kakvo pove4e .Kakvi i kolko imoti imat .Kolko davat na horata artenda .Tova nikoi ne moje da kontrolira.S parite ot supsidi te plashat na horata ,a ostanaloto e golema pe4alba ....bingo.
59
0
 
0
 
! Отговори
пепо преди 11 години
Абе ***, не трябва да замразяваш цените, а да изгониш големите търговски вериги от БГ.
58
0
 
0
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
Щом наблюденията сочат, че толкова много средства се укриват, не ми се мисли каква е реалната им стойност. Както производителине, така и потребителите имаме правото да не натоварват цената на продуктите, нито пък някой да печели на наш гръб. Тези проверки освен в практическата си част, че надявам да служат и като пример за това, че се упражнява строг контрол.
57
0
 
1
 
! Отговори
Побъркан свят преди 11 години
Какви 10 продукта?Какви 5 лева?Найденов върви си.Все правите проверки и все виновни няма.
56
0
 
2
 
! Отговори
osata преди 11 години
от статията - "Не се очаква увеличение на хляба, поне за момента". Точно във Варна цената на хляба е увеличена с 10 ст.! Е, как да имам доверие на този министър, поне да се беше научил да мълчи!Г-н Найденов, купете си хляб, щом като сте във Варна и вижте цената му! И след това коментирайте!
55
0
 
6
 
! Отговори
НАСО преди 11 години
Абе тоя що не погне големите вериги, ами пак производителите му виновни. Гадна пост-комунистическа ***!
54
0
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
А Найденов, кой ще го погне най-после...и за замразеното почти 100 годишно месо от Ирландия и за далаверата с Родопа - Шумен...А???
53
1
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
58, И аз използвам ISO ежедневно. Използвам ISO - методи за анализи, както и за качество на водата. Има и други стандарти. Запазени са много БДС -ISO. Бях ти копирал един стандарт ISO за макаронени изделия. *** ми изтри поста. Съжалявам. Потърси и ще видиш.Поздрави
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ПРЕКУПВАЧИТЕ ПАК ГИ ПРЕСКАЧА ,ЩО БЕ
51
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
Спонги, по ISO се сертифицират процесите, не конкретните изделия. Иначе ще излезе, че английския Лойдс нямат представа от ISO, защото ние имаме сертификат от тях и на 6 месеца идва англичанин да го защитаваме. Човека не го интересува кое изделие в момента произвеждаме, а дали и как спазваме процедурите и процесите. Разбираш ли тънката разлика:) И когато си тръгва ни оставя задачки за следващите 6 месеца.
50
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
"7"Имаш грешка. ISO определя качеството на всичко. Друг е въпросът, че за някои категории продукти се посочват методите за определяне на определени параметри, а самите параметри са приоритет на производителите. Не е така с водата .
49
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 11 години
Вземи Миро и субсидиите да им спреш...години наред им пълнихте *** с пари,а те се оядоха и сега си правят каквото искат с цените на зърното,а това влияе на цялата лека промишленост..Вземи виж за какво, кога и на кого се дават субсидии,че вашето направо вони на взаимни интересчета..толкова продажно управление не е имало до сега..и Бай Мони не успя да я сколаса като васАма вие си правете магистралите,да има място за всички нас, там е бъдещата заетост за тоя *** народ, дето ви избра и ви търпи
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писачите на БСП са много нагли Спокоино ще имаме още един мандат
47
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 11 години
Спонги няма и как да мине по простата причина, че ISO не се занимава с конкретни изделия или продукти :))) докато БДС да, а си прав, че някои мислят, че това е само система за у-ие на качество, доста по-обширно е.
46
0
 
6
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Извинявай МИРКО - ама защо ги предупреждаваш зърнените босове ? И като искаш да правиш проверки - провери Бургс-атия.всички дунавски пристанища и т.н едновременно - да ги изненадаш , а ти просто си отишъл на море и се хвалиш , не става така МИРКО.
45
0
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
48, ISO е система от стандарти. Голяма част от БДС вече са БДС-ISO еди кой си номер. Това, че неграмотниците си мислят, че ISO е само система за управление на качеството е тeхен проблем. За твое сведение има Агенция по Стандартизация. Нито един БДС"Стара Планина" не е минал от там, т.е. това не е БДС, защото не е и ISO. Миро е *** като всеки министър от това правителство.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да се сравнява с Бойко ,той се опитва да направи нещо .На старите муцуни им е мъчно защото започнаха много да ги бият през пръстите.
43
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ- ВЪН !!! преди 11 години
ГЕРБ и Игнатов- ВЪН !!! Игнатов ти си знаменосец на неграмотността !!! Лидери сте на простащината, неграмотността и злоупотребите- вие от ГЕРБ ! Твоето миниСТЕРСТВО трябва да бъде закрито веднага за гавра с образованието в България !!! Как сътворихте НАЙ- ВИСОКИЯ МИНИМАЛЕН БАЛ за учениците след 7- ми кл. на НВО за последните 22 г., при положение, че ИМАШЕ 50 % ДВОЙКИ ПО ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА ТАЗИ ГОДИНА ? Така уредихте тъпите си " герберчета " в ел. у-ща. ГЕРБ- ВИЕ СТЕ МОШЕНИЦИ ! ГЕРБ- ВЪН !!!
42
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
Спонги как успя да приравниш БДС и ISO :))) първото винаги е било за конкретни неща с конкретни параметри, я ми кажи едно конкретно от второто :))) А относно проверките по веригата за зърното не виждам какво ще проверява. Имам преки наблюдения от Плевенско, всичко е договорено още на зелено и платено, жъне се и направо в тировете, и към пристанищата, няма склад, няма силози. Та какво точно ще проверя министъра :)))
41
0
 
6
 
! Отговори
симо преди 11 години
Абе , тоя шут няма ли да спре да се показва?