Борисов иска да свали ДДС върху лекарствата, ама няма

Страните, които са го направили, са в най-голямата криза, аргументира се той
16 авг 2012 15:30,
193
Борисов иска да свали ДДС върху лекарствата, ама няма
Снимка: Impact Press Group

"Адмирирам желанието на здравния министър да се намали ДДС за лекарствата, но сметките в момента не излизат", обяви премиерът Бойко Борисов във Варна.

"Първоначално съм убеден, че при намаление на ДДС цените на лекарствата ще бъдат свалени с толкова процента, но после тихомълком и постепенно цената ще започне да се увеличава, защото нямаме механизъм, с който да следим", обясни министър-председателят.

Той изчисли, че евентуалното намаление на ДДС за лекарствата ще струва на бюджета 200 милиона лева.

"Страните, които са го свалили сега са в най-голямата криза“, допълни още той и подчерта, че в бюджета за следващата година ще има още 50 милиона лева за НЗОК, с които ще се плащат голяма част от медицинските изделия, които до момента не са покривани от касата.

Още по темата

"ДДС  в туризма беше намален и българските граждани трябваше да усетят разлика в услугите. Те обаче не само не го усетиха, но постепенно цените пак ги изравниха и разликата между 9% и 20% отива в джоба на частниците", обясни министър-председателят.

Преди 2 дни финансовият министър Симеон Дянков бе категоричен, че няма как на този етап ДДС-то върху лекарствата да бъде намалено. Въпреки това здравният министър Десислава Атанасова отново изрази надежда, че има шанс налогът за лекарствата да бъде намален, "защото това е жизнено важно за всички, които имат нужда от лекарствени продукти".

При посещението си във Варна Борисов и Атанасова откриха нов скенер в болницата "Света Анна", закупен с пари от Министерството на здравеопазването. Стойността на покупката е 1,2 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
3
 
! Отговори
Смешко преди 11 години
Българските служби са знаели, че се следи и работи по заловения вчера с 3 тона кокаин наш кораб Св. Николай", но е нямало как да предупредят моряците да не се качват на него.Нямаше как да кажем на задържаните в Испания български моряци да бягат, посочи той и добави, че сред тях за съжаление има доста хора от Варна и Добрич.От няколко месеца работим по тази операция с испанците и съжалявам, че пак варненски моряци са задържани, каза още премиерът.
161
0
 
4
 
! Отговори
Мъж Мечта преди 11 години
"Иначе и тази сутрин премиерът продължи да реже ленти във Варна, където откри нов скенер в МБАЛ "Св. Анна".";-)))))))))))))))))))))))))))))
160
0
 
12
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 11 години
ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО ГОВОРИ ТЪПАТА МУТРОТИКВА ОТ БАНКЯ МУ Е НАРЕДЕНО ОТ НЕГОВИТЕ ГОСПОДАРИ-КУКЛОВОДИ!ТОДОРЖИВКОВИЯ ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК НЯМА ДОСТАТЪЧНО МОЗЪК ЗА ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР,НО ЗАД НЕГО СТОЯТ МОЩНИ КЛАНОВЕ НА БОЛШЕВИКО-ЦИОНИСТКАТА МАФИЯ!
159
0
 
16
 
! Отговори
роб в соб. страна преди 11 години
Запомнете го и не си правете илюзии. Докато тези с пицарчето са на власт ще има само повишение на всичко. А пък за повишение на доходите не бъдете наивни. Не може ти да си с мутренско съзнание и да обичаш народа си.Просто искат да ни накарат да мислим като тях и да се навеждаме като при " Маргарит и Маргаритката". Но главната причина е тези да се гаврят с нас е ,че от тройката се самозабравиха от лапане и се правеха на велики. Те са причината сега някаква си мутра да ни стриже.
158
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защото нямаме механизъм, с който да следим", обясни министър-председателят. За какво са хилядите агенции и инспекторати- само бонуси лапат, те нали са за контрол?
157
0
 
6
 
! Отговори
перо преди 11 години
Кой,какво впечатление създава. Има ли осъден комунист? Няма, защото , точно той е КОМУНИСТ с партийна книжка. Вдига ли се всяка година цената на парното, на тока , на водата , защо не влезеш в един магазин в някоя търговска верига и вместо мама и тато да те хранят , не извадиш пари и ти да пкатиш , пичлемета нагли.Докога мислите , че може да ви търпим и него и вас с наглите ви физиономии и писания.До зимата или догодина и след това -НА СЪД.
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг големи сте подмазвачи на ГЕРБ личи си кой ви плаща.В друга медия заглавиете беше, че Борисов също НЕ ИСКА данъка върху лекарствата да се сваля.И реално тоси е така иначе той и неговите дружки ще печелят по малко.
155
1
 
6
 
! Отговори
DOLU GERB преди 11 години
IDVA MI DA SI SLOZA VAZETO NA VRATA....AZ SAM BIVSH SVODNIK .PRI TROINATA KOALICIA SE ZIVEESHE NAI DOBRE.SEGA OTKAKTO BOIKO I CVETANOV UPRAVLIAVAT UMIRAM OT GLAD...DOLU GERB! DOLU GERB! HORA DA SE OBEDINIM I PAK DA VARNEM TROINATA KOALICIA !!!
154
3
 
11
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Както е тръгнало сега, ще трябва ' тигрите ' от Бистрица да ги лекуват в правителствена болница ... Нима не са футболисти, които ритат топка с премиера ? Защо пък тогава да не ги лекуват в правителствена болница, ако някой от тях получи контузия на зеления терен или докато се гмурка в морето ? Защо премиерът да го лекуват в правителствена болница, а пък неговите съотборници да не ги лекуват ? Нима не са от един отбор - премиерския ?Следващия път премиерът като ходи пак до Великобритания, ще трябва и тях да ги вземе, за да изиграят едно мачле на ' Уембли ' ! Може ли премиерът да отида чак до ' Уембли ' , а да не си вземе съотборниците по футбол ? Не може така ! Футболът е колективен спорт !Дори сега премиерът трябва на всичките ' тигри ' да им намери по едно министерско кресло ! Ако пък Станишев спечели следващите избори, нека да се съобразява с това ! Ние футболна държава ли сме или ... ?Дори мисля, че ' тигрите ' ще играят следващата година в Шампионска лига !? Защо пък не ?
153
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕРВЕНИТЕ не само плюят и храчат и се стремят да създават впечатление, че едва ли не ГЕРБ не управлява добре! Всячески искат да се забрави за тяхното криминално управление с кражби, поръчкови убийства, отвличания, заменки за милиони, кражби на стотици милиони от ДДС, всякакви схеми за източване от държавата. Мълчат като *** за построените километри магистрали, метропътища, метростанции, пречиствателни станции, детски градини, огромна спортна зала, където сега през ден се провеждат спортни събития от най-висок ранг- даже се играха финали за световната купа по волейбол, а при Станишко и Тройно Крадливата му коалиция само се крадеше, даже и от еврофондовете, които ни отпуснаха за да стабилизираме икономиката си, за благодарност ненакралите се червените фирми започнаха и от тях да крадат, заради което ни спряха еврофондовете срам и позор за цяла България, който ни докара БСП! Червените мълчат и за това, че Гърция, Испания и Италия за да оцелеят от световната криза взеха по над стотици милиарди евро всяка, а ние нищо и въпреки кризата у нас продължава да се строи като никога досега. Ето това на практика е гьобелсовата демагогия, която използва БСП на всичко хубаво да казва, че е лошо!
152
0
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Братя разберете ме плащат ми по 500лв. за да ги защитавам
151
0
 
16
 
! Отговори
UK преди 11 години
Тук във Великобритания ако работиш плащаш 7.40 паунда за един продукт предписано от лекар лекарство. Това може да бъде 10 таблетки или 100 таблетки,води се за един продукт. Ако си безработен,пенсионер,под 18 години, бремена жена или инвалид всички лекарства са абсолютно безплатни.
150
0
 
7
 
! Отговори
RUMEN PETKOV преди 11 години
GERB DA SI HODIAT-SPRIAHA PROEKTA BELENE ,SEGA MI SPRIAHA I 3 TONA KOKAIN,DOLU GERB! RADVAM SE CHE MNOGO HORA TUK MISLIAT KATO MEN.
149
0
 
7
 
! Отговори
Ордумана преди 11 години
Странджа да го сложа на майчето ,женка и щерка ти.Трудно ще издържиш.
148
0
 
23
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Съседа си купи ярмомелка,но си стои с неотрязана лента.Да знаете някой да ходи с ножици в джоба ?
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тиквата толкова се е загрижил за народа и твърди че аптеките ще вдигнат цените за наша сметка, варианта е: при подаване на годишна данъчна декларация да се дават и копия от касовите бележки. От данъците да се приспада ДДС-то на лекарствата. Елементарно, но никой няма да го направи, защото всичките им приказки са само балони.
146
1
 
9
 
! Отговори
крадеца преди 11 години
Вижте на снимката - някой краде портмонето на министърката! Да не е Цв Цв - само той не се вижда ...
145
0
 
10
 
! Отговори
перо преди 11 години
Нищо не можеж да свалиш , нищо не може да направиш.Избраха те , защото всички очакваха да хванеш и да осъдиш краддливите комунисти. Накой осъден досега? Очалвахме да се оправиш с наглите крадци на парите ни за вода,парно, ток.Нещо да си свалил? ННапроти. Всичко се вдигна ,ащото ТИ си ЕДИН ОТ ТЯХ.Едно магаре да бяхме избрали , щеше да бръкне в бюджета и да дострои магистрала, да построи метро, да отреже някоя и друга лентичка, да потроши пари за мачле.Някаква разлика-никаква.
144
1
 
5
 
! Отговори
Сурогатна майка преди 11 години
до ентъртейнър.Той няма семейство и бащина обич.
143
1
 
9
 
! Отговори
ЦЦ преди 11 години
Боко искал да свали ДДС-то - ама не можел...Ама той и държава иска да управлява - и пак НЕ МОЖЕ...