Културата на пешеходците е около нулата

Преглед на печата на 17 август 2012 година
17 авг 2012 07:31,
71
Културата на пешеходците е около нулата
Често пешеходците пресичат неправилно. Снимка: архив, Булфото

"Културата на пешеходците е около нулата" - оценката е на ген. Васил Василев, който бе експерт-съветник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В интервю за "Новинар" той отбелязва , че Законът за движение по пътищата трябва да се променя, така че той да респектира не само водачитена моторни превозни средства, но и пешеходците. Промените в закона засягат още едни участници в движението - велосипедистите.

Сега наблюдаваме безконтролно движение на колоездачи по парковете. Колелетата се карат и от малки, и от големи без никакви правила. Но това се промени. Когато велосипедистите се движат по улицата, те трябва да знаят как да се движат, къде може да се завие и къде не. Според Василев, ако за една година два пъти те хванат да караш пил, наказанието трябва да бъде драстично. Това значи, че си системен пияница и системен нарушител. Колите на всички, които са употребили алкохол, да бъдат спирани от движение, категоричен е експертът.

"ГЕРБ ще заложи на трикове с референдума", смята Михаил Миков, депутат от БСП. В интервю за "Труд" той коментира ситуацията, при която плебисцитът за АЕЦ "Белене" ще бъде формулиран от опонентите на БСП, които са мнозинство, и цялата операция може да се окаже фиаско за социалистите.

"Има събрани подписи и всеки, който тръгне срещу волята на гражданите, ще получи рано или късно техния шамар. ГЕРБ винаги е залагала на някакви трикове, разчитайки на мнозинството в парламента.

Още по-лесно за тях би било да променят закона или да променят въобще възможността за допитване до народа, или да направят срока за свикване на референдум след пет години или след осем години.

Всякакви абсурдни решения са възможни. Въпросът е докъде ще стигне политическата наглост на днешното управление", казва Миков.

"Референдумът за АЕЦ "Белене" ще е знак, че българите не подкрепят правителството. Това в навечерието на самите избори само по себе си предвещава за тях загуба", заявява в интервю за "Сега" депутатът от БСП и бивш икономически министър Румен Овчаров. Цената на електроенергията от АЕЦ "Белене" през целия период на експлоатацията е повече от два пъти по-ниска от пазарната цена на електроенергията за целия този период от време, уверява Овчаров. Абсолютната печалба от проекта "Белене" за целия срок на експлоатация е 200 млрд. евро. Цената на електроенергията ще се увеличи драстично без "Белене". Всичко останало са манипулации, допълва той.

Над 50 000 лева са получили експертите, препоръчали чистка на текстове от Ботев и Вазов в учебниците, пише "Стандарт". Парите са осигурени от Европа за изследването на КЗД, свързано със стереотипите и предразсъдъците в учебниците. Именно то взриви форумите и социалните мрежи, след като стана ясно, че част от докладите предлагат от учебниците да бъдат махнати текстове, свързани с турското робство, защото били политически некоректни и етнически нетолерантни.

"За Ботев и идиотите", коментира "Стандарт". Докладът на КЗД, заплашващ Ботев с цензура, е скандален по всички линии. Най-дразнещото обаче е, че възмутително лесно пренебрегва най-очевидното: Ботев е литература. И когато чиновници алитерати се захванат с литература, е въпрос на време и талант за абсурди, за да втрещят нацията със слабоумните си предложения за премахване на определени пасажи от поезията му. Всъщност няма място за стряскане, че някой ще посегне на Ботев наистина. Стряскащ е начинът на мислене и притеснителният факт, че има хора, които са глупави и имат властта да упражняват глупостта си.Това е нещото, заради което типовете от КЗД заслужават уволнение - за стерилни мозъци. От желание да угодим на бюрократи убиваме символите си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е около нулата,а е ПОД нулата!Не,че шофьорите ни са цвете!
59
1
 
1
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
кво да кажем за байкърите те са изключително досадни същества. вчера карам на ШОСЕ и някакъв с колело постепенно започна да влиза в средата на пътя първо караше на 4 м. от бордюра после вече почна да идва до колите и накрая почна да изкача пред колите. в парка разхождаш си детето някакъв кара с 50км колелото на пълна алея с хора. за пешеходците кво да говориме скачат пред колите като *** пешеходната пътека на 2 м. от него той си пресича където свари.
58
0
 
8
 
! Отговори
KOmunistBoikovec преди 11 години
*** новината!!! Малко факти: Културата на българина е около 0-та. Културата на министър-председателя е абсолютна 0. Културата на журналистите паднала под нулата. Вие сте най-голяма ***, честно! ПО-безмозъчни същества от вас не съм засичал наскоро.
57
1
 
6
 
! Отговори
idioti преди 11 години
като няма велоалеи къде да кареме? ако е само за начина на каране е прав ,че трябва да се кара отляво и отдясно,като при автомобилите.Но какво да кажем ние пък,като пешеходците вървят по нашите велоалеи в парковете???всичко е заплетено,понеже не е достатъчно за всички !
56
0
 
5
 
! Отговори
не син преди 11 години
*** от КАТ заблуждават пешеходците , измислят стратегии,глоби,наказания,а цялата работа е за пълненето на полицейските гуши ! Да,но пешеходците се връзват и пресичат сякаш са бесмъртни !
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сега наблюдаваме безконтролно движение на колоездачи по парковете." - и с това се занимава някакъв генерал експерт-съветник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ?!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен ми се струва, че е под нулата дори. Само *** пресичат без да се огледат на булевард.
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като знаем че всички шофьори в началото са били пешеходци, значи можем да предположим че и тяхната култура е нулева.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има още време да се придобие културата на Индийския пешеходец, но там и тогава водещия мотив ще е друг:)
51
0
 
19
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
До ттттууууууттНапълно съм съгласна. След като по конституция основното образование е задължително, тези, които нямат такова следва да се третират като нарушители и трябва да бъдат санкционирани с орязване на някои благинки. Като социални помощи, например. А правото им да гласуват трябва да бъде отнето задължително, поне до промяна на образователния им статус. Само че, логично, политиците нямат интерес това да се случи, нали? Лесно се управляват неграмотни и първосигнални индивиди.
50
0
 
24
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 11 години
Да се забрани със закон гласуването на лица без основно образование
49
0
 
14
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
напълно съгласен - тук повечето пешеходни пътеки са пльоснати на най-непоядходящото място и малоумно място - и за пешеходци и за шофьори - класически пример - пътека след сериозен завой на неосветено място, а и самата пешеходната пъткета е просто малко бяла боичка (която се отмива след 2-3 месеца и я се види я не) и 2 знака.Не разбрахте ли, че тука човешкия живот не струва и 5 стотинки, за мазните общинари, съветници и белите якички е важно да приберат парите, не им пука особено за хората.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е те половината пешеходци в София са новодошли селяни.
47
10
 
2
 
! Отговори
име преди 11 години
ако на пешеходците е около нулата, значи на шофьорите е около минус 5000...
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се научиха как се прави. Като направиш пътя гледаш известно време къде минава потока от хора и там прави зебра, а не някъде насред нищото.
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютната печалба от проекта "Белене" за целия срок на експлоатация е 200 млрд. евро. Цената на електроенергията ще се увеличи драстично без "Белене". Всичко останало са манипулации, допълва той.Овчаров, ти слънчасъл ли си, бе, червено долно, дразнещо ***? Печалба от 200 млрд. евро? Баси комисионната дето си взел от руснаците!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анти селджук преди 11 години
манталитето де е манталитетоооооо
43
2
 
7
 
! Отговори
пешеходец преди 11 години
а зебрите дето ги правите с детски боички??? за месец и половина пътеката е изчезнала... същото качество като асфалта, после пак и парите тънят в земята... последно като бях в София с кола 1 *** си играеше на оная игра с жабките и се чудеше как да прескочи всички коли по пътя... и наистина, важното в тая новина са 50 000 за продажниците от КЗД, вместо затвор те пребиват космически суми... не и под погледа на г-дата политици. Дунава за вас...
42
3
 
4
 
! Отговори
Aнти селджук преди 11 години
Затова по магистралите ни гъмжи от коли чак от Ст загора в неделя при вечер нале ве батьооооо.
41
2
 
7
 
! Отговори
гост до 31 преди 11 години
Да ти отговоря защо е празна събота и неделя прекрасната ни столица. Защото още от петък следобед всички лекари, висши полицаи, военни, разни светила на науката, мутрафони/тъй наречените бизнесмени в България/, артисти, художници и тем подобни се качват в колите и хващат пътя, я към морето, я към планината в "скромните" си вилички или към големите хотели. Редовите хора, които си работят/дали са кореняци или не/пак са си там. Но всички не можем да имаме техните професии,даващи възможност за рекет