Чака ни пореден скок на горивата

Пропан-бутанът скача с 5-6 ст. от понеделник, другото гориво – около Съединението
886
Чака ни пореден скок на горивата
Горивата продължават да поскъпват. Снимка: Reuters

Най-евтиното гориво за леки коли - газът пропан-бутан, ще поскъпне с 5-6 стотинки от понеделник. По този начин цената за литър по бензиностанциите ще стигне 1,36 лв, прогнозира търговският директор на "Петрол" Иван Костадинов пред вестник “Труд”.

Причината е, че в събота цените на едро са се повишили с около 4%. В момента шофьорите зареждат газ средно за 1,30 лв. за литър. В началото на годината обаче цената беше около 1,10 лв.

Същевременно прогнозите за нов скок на горивата още повече втвърди намеренията на таксиметровите компании за увеличение на цените, тъй като заедно с метана пропан-бутанът е основното гориво, което те ползват.

“Световната тенденция е газът да стигне 1,50 лв. до края на годината. Неизбежно е да няма ръст на цените на такситата с поне 20 ст.”, коментира Кирил Ризов, шеф на “Съюз Такси”.

За съжаление скок се очаква и при дизела и бензина. Очакванията на търговците на горива са увеличението там да стане факт до края на следващата седмица заради скока на световната цена на петрола с 10% в последния ден на август. От вчера и Русия повиши експортното мито за петрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


886
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Отговорът на въпросите ти е Европа :-)
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ЧУДЕСАТА" НА ЦЕЦКО ВЪТРЕШНИЯ ВЛИЗАТ В ДЕЙСТВИЕ.НО ТОВА ОЩЕ НИЩО НЕ Е.ОТ НАЙ-ТЪПИЯТ,НАЙ-НЕГРАМОТНИЯТ О*ИГОФРЕН,КОЙТО ПРАВИ ВСИЧКИ ВИ НА МАЙМУНИ ЩЕ ВИ СЕ СТЪЖНИ ЖИВОТА.ВЕРВАЙТЕ МИ!
11
33
 
13
 
! Отговори
до №7 преди 11 години
Това е благодарение на ГЕРБ а не на Световната борса,понеже преди няколко дни петрола поевтиняваше но по нашите бензиностанций цареше странно ЗАТИШИЕ. ----------------Вярно ли, баце? Защото точно в началото на тази седмица по всички новинарски канали казаха, че в Гърция вече е 2 евро литърат, във Франция и там вече е почти 2 евро и Германците са недоволни от цените. В САЩ само за тази седмица галонът се е покачил с 30 %.Стига лъга умишлено !!!
10
3
 
58
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
*** овце....грешка.Скъпи избиратели!!!!Следващият мандат ви обещаваме да помислим за вас!!!!!Засега се чудим дали да ви застраховаме жилищата или да ви ги ипотекираме.
9
13
 
95
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Дами и господа когато застанем пред урните трябва да си зададем няколко въпроса. 1. Кой ни направи цигарите 5 лв. 2 Кой ни изкара да пушим на улицата. 3 Кой ни направи бензина 3 лв. 4 Кой ни вдигаше тока по 3-4 пъти на година. 5 Кой ни подслушва в нета и гласи закони за ограничаване на свободите. 6 Кой направи декари соларни паркове. 7 Кой ни затвори АЕЦ Белене. Още много мога да спомена а и вие си задайте въпроси които ви засягат пряко. Далече съм от мисълта за боядисаните БСП ДПС Пръмова и СДС
8
30
 
4
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
ако наистина го вярваш значи си МНОГО заблуден
7
1
 
65
 
! Отговори
Ескобар преди 11 години
Не държава,ами катун
6
8
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всяко включване на фаворете гори по половин литър на 100км градско.сметнете за толкова милиони коли в страната на каква далавера са пак тия лапачи.дано скоро някой ги умери със снайпера.Остава да искат и такса за каране на колело.*** политици,скапана държава.
5
3
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво бе ***! Построи магистрали по които скоро само богатите ще пътуват! Горивата станаха безбожно скъпи а като завършите и магистралата ще лепнете и тол такса! Но ние пак ще издържим щото сме свикнали да плащаме една камара данъци за автомобилите и тол таксите няма да ни съборят! Догодина на изборите обаче ще бъдете "градивна опозиция" да знаеш!
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както казах,правим чудеса!!!!Всъщност не е важно,какво правим А какви ги дрънкаме на стадото!!!!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
malko e trqbva da poskipnat s 50%%%%%
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве днеска.бг...некъв хлапещак, изживяващ се като "хакер" май ви беше претоварил сървара...
1
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТО , БЪЛГАРИ !