Нови неволи на руски туристи по Черноморието

Искат им още пари заради фалита на руския туроператор
Обновена: 3 сеп 2012 11:59 | 3 сеп 2012 11:56, Елка Василева
28
Нови неволи на руски туристи по Черноморието
50 руснаци имат проблем при почивката си у нас заради фалирал руски туроператор. Снимка: архив, Булфото

Над 50 руснаци, клиенти на компанията „Черри тур“, са започнали да изпитват проблеми при почивката си в България. Представители на приемащия туроператор са им поискали отново да платят за настаняването си в хотела, съобщи за РИА Новости ръководителят на обединението на туроператорите „Ростурпомощ“ Едуард Кузнецов.
 
В неделя руският туроператор „Черри тур“ официално прекрати дейността си. Възникна проблем с връщането в Русия за няколко десетки руски туристи – клиенти на компанията, които не можаха да излетят от хърватския град Пула. Блокираните туристи в Хърватия ще бъдат върнати в страната си от два руски самолета.

Още по темата

„За съжаление кризата на компанията „Чери тур“ се прехвърли в България, където в момента се намират около 250 руски туристи – клиенти на прекратилия дейността си туроператор. Проблем е възникнал за най-малко 50 от тях, като туристите трябва да излетят от България на различни дати. Тези туристи са приети от туроператора Vassy, с който компанията „Чери тур“ също има неуредени финансови отношения. Молят туристите да заплатят за хотела, те се обаждат в своите агенции, те ни се обаждат на нас. В момента събираме цялата информация и се свързваме с българската страна“, каза Кузнецов.

Прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина потвърди, че представители на българския туроператор Vassy искат от туристите пари за настаняването, заплашвайки, че без тези пари няма да ги качат на самолета.

„С мен се свърза туристическа агенция от Калининград. Тя съобщи, че около 40 нейни туристи са се оказали в положението на заложници. Част от тях трябва да излетят във вторник, 11 септември. Много от туристите нямат пари за повторно плащане. По такъв начин приемащата страна прехвърля своите бизнес рискове върху туристите. Руският съюз на туристическата индустрия се обърна към Ростуризъм с молба незабавно да се намеси в ситуацията на ниво министерство на промишлеността, енергетиката и туризма на България“, каза Тюрина.

По-рано генералният директор на „Черри тур“ Дмитрий Черепов заяви, че билетите и настаняването на 250 клиенти на неговата компания в хотелите са изцяло заплатени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Чудя се как тези хора продължават да идват в България - всяка година има проблеми с руските туристи. Май нещо искаме да ги изгоним. Нито една водка "Спирт" не си заслужава изхабените нерви.
18
0
 
0
 
! Отговори
държавник от класа преди 11 години
Другари , държавата ще поеме разноските за братушките за да не се провали туристическият ни сезон, който храни нас - политиците и бушоните ни мутри.
17
0
 
3
 
! Отговори
деми преди 11 години
Алчни и глупави хора работят в сферата на туризма в България. Не си дават сметка, че режат клона на който седят.
16
0
 
3
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Васи Травъл са изжестни мошеници!
15
1
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
До АнонименТова са глупости - аз имам в южното черноморие Интернет последните дни без проблем. Доколкото виждам от сайта им, имали са проблем в София и Пловдив, което определено не е южното черноморие, но са го отстранили.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В бизнеса се случват и такива неща ... просто статията е с доста грешна и ПРЕУВЕЛИЧЕНА информация... туростоте са свободни да се приберат когато пожелаят - никой не ги е заплашвал , не са спали по летища , не са останали на улицата....
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фирма Vassy ?!?!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повече на българско черноморие НЕ!Давам им 120 лв за стая на нощ и накравя ми искат 20 ст за сметанката за кафето дето ми го сервират сутринта.Чакам салата 1 час.... нямали пресонал и за това бавно ставало .... смешни смешни.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даваха по една т.в. за украинските туристи.Имат желание да идват тука на почивка,но големи трудности с визите.Преди визите се издавали от посослсвото ни в Украйна-до 3 дена визата вече е готова.Сега тая дейност я вършела частна фирма-вземала по вече пари и визата е готова за 15-20 дена минимум, а в това време ,те не искат да чакат за визи за България толкова дълго и се насочват към Турция или Гърция.
10
0
 
9
 
! Отговори
G.Nakoff преди 11 години
даже не могат и да фалират красиво - да ги е-а!
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пичове не се е*вайте с руснака..който се е опитал да си прави гъзобрък с него е завършил на оня свят...справка-Наполеончо от корсика и Хитлерчо от швабия....а що се отнася до атила и странджата те са платени агенти на ДАНС....не им се връзвайте..*** си е ***...!!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
do plajat преди 11 години
Що две държави- 3 са "Блокираните туристи в Хърватия ще бъдат върнати в страната си от два руски самолета." Или по навик търсиш под вола теле?!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще могат да фалират и физически лица
6
9
 
19
 
! Отговори
Шарения преди 11 години
От нашия бай *** търговец не става!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те са свикналиш да ги рекетират така че не е пробелм.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
turoperatorite v rusia sa FANTOMI mutrenski i satova falirat, pa turistite da go duhat.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е то в туризма - ден година храни. Обслужване - 0, отношение - 0, качество на услугата - 0 и накрая големите претенции, че даже и още пари искали.
2
8
 
16
 
! Отговори
за 1 преди 11 години
Ти се радвай, че не фалира защото ще ни съдят до второ пришествие, добре, че руснаците са наши хора и си ни познават и ни търпят магариите.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам ги хората и им съчувствам.Дано по-скоро им се разрешат проблемите.Ама как един път не фалира немски,британски,холандски или австрийски туроператор и техните клиенти да имат подобни проблеми?