В България не се проповядва радикален ислям!

Мюфтийството застана зад обвинените 13 души от "Ал-Уакф ал-ислями"
Обновена: 19 сеп 2012 10:42 | 19 сеп 2012 10:42,
208
В България не се проповядва радикален ислям!
Снимка: архив, Булфото

В България не се проповядва радикален ислям, заяви главният секретар на Главно мюфтийство Ахмед Ахмедов пред bTV.

Той изрази опасенията на мюсюлманите в страната, че започват репресии срещу тях. Вчера 13 души, членове на нерегистрираната организация "Ал-Уакф ал-ислями", се изправиха пред Пазарджишкия окръжен съд. Те са обвинени в проповядване на радикален ислям.

По думите на Ахмедов службите в случая са инструмент, а обвинителният акт срещу подсъдимите е нестойностен. Според него има опит за ограничаване на религиозния живот на мюсюлманите.

„Позицията на Главно мюфтийство и мюсюлманското изповедание е категорична. Тя защитава своите служители, на тях сме делегирали проповядването на нашата религия, която по право ни дава Законът за вероизповеданията в България и няма как да се съмняваме в техните способности. Тяхната дейност се контролира по отношение на проповедите”, каза Ахмедов. По думите му и без строг контрол корективът им са хората.

Още по темата
По повод свидетелските показания, според които обвиняемите са произнасяли призив за избиване на християните, защото са „неверници”, Ахмедов каза, че подобни реплики от устата на един истински мюсюлманин не могат да бъдат изречени.

Секретарят добави, че репликите са извадени от контекста с цел „да се деструктира мюсюлманската общност в България“.

„Това е световен тренд по отношение на исляма, т.е. настройването на обществото срещу мюсюлманите и още по-лошо – настройване на мюсюлманите срещу останалите”, каза Ахмедов.

По думите му организацията, за чиито членове са сочени обвиняемите  – „Ал Уакф ал ислями”, е имала дейност в България по времето на Недим Генджев, впоследствие се е самозакрила.

„Когато един мирен гражданин, спазвайки законите на страната, се опитва да живее според каноните на своята религия автоматично, се превръща в оперативно интересно лице. Защо?“, попита Ахмедов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземат и да почистят държавата ни от тая напаст!!!!!!!
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствената причина да не са избили всички неверници и да са превзели Европа досега, е колосалното технологично и военно предимство на християните. Само това ги спира. С "Аллах акбар" на уста, спокойно могат да предизвикат ядрен апокалипсис в Европа и по света, ако имат ядр. оръжие. В името на Аллах разбира се...
141
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Няма начин да не застанат зад тях,защото такова нещо като "мирен ислям" няма.Само да се почувстват по-силни и ще видите колко е "мирен"!
140
2
 
10
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
"Оставете хората на мира! Само си измисляте врагове! С омразата си наистина ще ги радикализирате! "Да бе. Винаги християните са виновни. Как не се сетих. Невинните мюсюлмани са супер добри и нямат никаква вина. По-лесно е да плюеш по миролюбивите християни (те няма да ти направят нищо) отколкото по фанатизираните мюсюлмани (които могат да се взривят у вас).Май такива като теб само по слабите и миролюбивите знаят да плюят.
139
2
 
18
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
Че кой ги закача бе? При бай Тошо имаха много повече права от българите-християни, влизаха без изпит по ВУЗ-ове, техникуми, СПТУ-та, англ. гимназии...В заводите само да пожелаеха и им намираха работа. След 89-та някой пипнал ли ги е с пръст? Да си живеят мирно и тихо и да не забравят,че имат същите права като другите, но не повече. Който е искал да живее нормално е успял. Тия с радикален ислям ще ми се занимават.
138
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-лесния начин да се спре ислямизацията в нашата страна е да се отрежат корените. Повечето млади мюсюлмани живеещи в големите градове не са религиозни. Основа за проповядване има по малките села и в почти изоставените селища в югоизточна България. Там наистина се молят по 5 пъти на ден и са предимно мюсюлмани без особени перспективи за развитие. Там трябва да се наблегне.
137
0
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Poznavam mnogo musulmani i imam mnogo priqteli ot tqh te ne sa 4ak tolkova religiozni a sa otvoreni kam sveta daje si smukame ZAEDNO rakiika po diskotekite i si lyzgame p...i zaedno !! A tezi deto gi dadoha po televiziqta sa si jivi talibani i jivi provokatori na mira trqbva da gi zaklu4at po skoro !!!Te sa fanatici nqkakvi !!
136
13
 
4
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Оставете хората на мира! Само си измисляте врагове! С омразата си наистина ще ги радикализирате!
135
1
 
3
 
! Отговори
ES преди 11 години
Kogo si mislete,4e lujete be zelki!?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tova si e propovqdvane kakvoto i da mi kazvat
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Псевдотолерантната Европа допусна млн. мюсюлмани в покоите си и сега вече те претендират за нея. Германия, Франция, Холандия, Испания, Италия, Англия се напълниха за 25-30 год. с мюсюлмани, които вече са развнопоставени европейски граждани 2-ро и 3-то поколение. И почват да си искат мюсюлманско представяне в управлението на държави в стара Европа. И полека-лека го постигат. Не им стига половината Азия, Близкия Изток, Турция, половин Китай и Индия , сега искат и Европа.
132
3
 
6
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Много, конфликта в Ирландия е между католици и протестанти ....въобще всяква монотеистична организирана религия е радикална. Така че исляма, христянството и юдеизма трябва да се забранят !
131
3
 
3
 
! Отговори
:) do 156 преди 11 години
vse pak evropa bilo da ne e druga planeta da ne pise nqkade 4e evropa e syzdadena samo za vas i da ne zabravqme 4e i vie ste dosli ot mainata si raina v aziq i nito ste bili hristiqni nito evropeici nito ste govoreli sega6niqr vi razvalen slavqnski sega ve4e evropa e tqhna aje kaka konq palatkata i na volga evropa za evropeicite :)
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a kolko musulmani sa trpete shiiti suniti alevii kolko ima izbiti ????
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 159колко?а колко християни бяха изклани от християни?
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnogo e stranno i naglo ot strana na musulmanite vie iskate tolerantnost i q iziskvate no da ste tolerannti ne ?kolko hristiqni bqha izkalani ot muslulmani zashto ne komentirate tova
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки да живее живота си кой както го разбира и да не пречи на останалите
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до християнкаа характерно ли е всеки ден да ни заливат с порнография
125
3
 
19
 
! Отговори
християнка преди 11 години
Нашите мюсюлмани май, по набожни от турските се оказаха.Ами то по улиците на Истанбул няма да срещнеш така изглеждащи хора. Какво демонстрират с тия бради,бръснати глави и фереджета до земята.Нехарактерно е в България да срещаш така докарани мюсюлмани.Все пак сме в Европа.
124
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има ли християнин нападнат от мюсюлманин,без причина,а даже и причина да има се въздържат,тези хора на кого сториха зло че ги плюете,оставете това което тръбят по медиите,те са оръжие в ръцете на *** и техни ***.Задайте си тези въпроси и всеки честно за себе си да отговори,като се абстрахира от това с какво са пълнили главата му години наред.