Кризата в Еврозоната е към края си, оптимист е Кристалина Георгиева

Готови сме за Шенген, но защо бързаме, отчита българският еврокомисар
Обновена: 21 сеп 2012 18:09 | 21 сеп 2012 18:01,
110
Кризата в Еврозоната е към края си, оптимист е Кристалина Георгиева
Кристалина Георгиева е оптимист за бъдещето на еврозоната. Снимка: БТА

Кризата в еврозоната може би е към своя край, обяви във Варна българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която се срещна с Академичния съвет на Икономически университет във Варна, а по-късно откри и новата учебна година във ВУЗ-а. 

Според нея само през последните две седмици има три основни сигнала, които дават ясен знак за това.

"Първото е решението на Европейската централна банка да купува без ограничения книжа на страните, които са позакъсали, стига те да водят правилната политика. Това е много важно решение, с което казахме на света, че ние европейците, страните от еврозоната, имаме една голяма базука и ето, вижте я, можем да гръмнем с нея, за да пазим нашата валута", обясни еврокомисарят ни.

Другото, което дава надежда за излизане на еврозоната от кризата, е  решението на Германия да се разреши немското участие в Европейския механизъм за стабилност, а третото са изборите в Холандия, които по думите на Георгиева са доказали, че въпреки трудностите европейците са за единна Европа.

"Ако искаме да видим силна перспектива за Европа, тя трябва да се гради на две неща. Едното е много сериозно отношение към нашата конкурентоспособност или структурни реформи, повече внимание към производителността на труда и към образованието.

Второто е, че ако искаме да сме силни, трябва да строим нашето единство и да мислим за по-голяма икономическа интеграция, банков съюз, създаване на механизмите за по-доброто обединение на нашите икономики и по-голяма политическа интеграция", допълни още българският еврокомисар.

"Можем да гледаме малко по-оптимистично на бъдещето", завърши оптимистично Кристалина Георгиева.

Те взе отношение и по темата за присъединяването на България към Шенген, като по думите й България е покрила всички необходими условия.

"Не виждам защо българският народ трябва да се вълнува кога точно ще се осъществи това. И сега можем да пътуваме свободно“, отбеляза родният еврокомисар.

По нейни думи България е поела ангажимент и е готова да влезе в Шенген, но не трябва да забравяме, че това е и голяма отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ктиза в Германия и Франция няма , това са най тазвитите държави . Те са на 4 то място по темпове на тазвитие . В други дето има ,им се помага и стандарта наживот е 4 пъти по висок от българския . Кризата в България и вдигане на цените непрекъснато , какво е ? Никой не го обяснява ...Гледайте другите ?????
89
0
 
2
 
! Отговори
дамата преди 11 години
Боже тая от Луната ли пада или е живяла досега на друга планета?
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази "Калинка" с всичкия ли си е? Започва да говори глупости и да се излага като Румяна Желева.
87
0
 
6
 
! Отговори
кур-дов преди 11 години
Тази жена е просто уникална. И лицем, и телом и духом. Немам думи. Такова пустословие просто нема второ. Впрочем от коя част на БГ е?
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KRISTALINA,KRISTALINA!!!!!Krizata v Evrozonata 6te svar6i,ama po me interesuva koga 6te svar6i krizata v rodinata mi.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като еврокомиср много помогна на пострадалите от земетресението в Перник.
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Балканите "славяните" са единствено руска пропаганда, посята посредством писанията на техни храненици, с една единствена цел- овладяване на Проливите. Археологията открива единствено тракийско, гръцко, латинско и ромейско наследство из нашите земи. Къде са "славяните", тях дори и в средновековните извори ги НЯМА!
83
0
 
9
 
! Отговори
dan преди 11 години
Това може да го каже и някоя врачка-***! Думи,думи и само думи! Нищо започнато и нищо свършено! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,БЪЛГАРИ!!!
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защото не моше да се краде от Евр.Фондове , няма интерес да се мисли по тях . Правителство , парламентаристи , всичко е хикнало да продава кой образованието , кой нацио. сигурност , кой земя , присвоява си собствености , краде , получава подкупи , чудят се какво още е българско да го продадат . Пълен Хаос ,
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По Американските новини тъкмо направиха оцекка за ЕС , специално Германия и Франция ги наричат страните на 4 то място по темпове на развитие , по добре и от Америка . Та кои излизат от криза и кои са си винаги като в криза .Само питам тази Госпожа , защо не тазбира къде се намирст тези Европейски дършави , Герм., Фтан -я. куде е Испания и др. И къде е България ? И какъв е този Щенген , зад който се крият ? Под всякаква критика е, че не се използват Евр. Фондове ? Не може да се краде от тях
80
0
 
1
 
! Отговори
До преди 11 години
Теб пък кой те пита.За яснота - теб никой не те пита!
79
0
 
6
 
! Отговори
Удивен преди 11 години
Ако прочете човек внимателно изказването, ще установи пълната и неоспорима УСЛОВНОСТ в думите и.Кризата е МОЖЕ БИ към своя край..?.ЕЦБ купувала книжа,ама СТИГА ДА ВОДЯТ ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА..? Ако искаме да ВИДИМ СИЛНА ПЕРСПЕКГЕВА ...?...Повече внимание към производителността на труда и към образованието.Не виждам защо Българският народ трябва да се притеснява за Шенген... и т.н.Ами какво правихте досега? Лъгахте ли ни?Е, сега ми става ясно, защо Хитлер е мразил и унищожавал евреите!
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кристалинке , ако имам твоятя заплата , ще бъда още по голям оптимист.Та къде е България сега ?
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те са в криза и излизат от кризата ?България ни е влизала , ни е излизала ,Все си е зле , цените само за 2012 скачат непрекъснато , що ше правим нии зимъска ? Ще ни греят едни статистически числа , от къде ги вадят ? За "Някой," а цената се вдигне. , а и заплатата .
76
0
 
4
 
! Отговори
Ясен Кратък преди 11 години
Дедо и баба - клоуни ... разсмиват народа.
75
0
 
6
 
! Отговори
Сигнал преди 11 години
Кризата в еврозоната може би е към своя край,може би,може би...
74
0
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
явно съм прескочил този етап - проспал съм го , сега влизам в криза
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
80По татово време щяха да те пратят ДОЖИВОТ в Белене.А ако ме питаш и сега бих те пратил при Алах.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех че тази *** разбира от икономика........Всъщност лелята на очилатия пигмей ДянкOFF е точно като него.Неграмотно,нагло и алчно същество.
71
0
 
7
 
! Отговори
До Протест 74 преди 11 години
Ами то правителството ви дава мотив здраво да духате, че да ви се въртят ветрогенераторите. А колегите ви с фотоволтаичните паркове направо могат да поискат от Синода опело на промоция. Алчността, господа зелени енергобабаити, все някога се наказва.