Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!

Доста по-рехав беше гражданският протест срещу високите цени на тока и горивата
Обновена: 22 сеп 2012 20:53 | 22 сеп 2012 19:16,
615
Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!
Шествието на Бинев се спря пред МС. Снимка: БТА

Около 5000 души излязоха на протест в Деня на независимостта и поискаха оставката на кабинета. Протестът беше организиран от политическия проект на евродепутата Слави Бинев ГОРД и от партията "Националния фронт за спасение на България" на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Шествието премина по столични булеварди и се спря пред Министерския съвет.

„Настояваме Борисов и правителството да си ходят. Писна ми от простащина, арогантност и некадърност“, заяви Слави Бинев.

Той призова премиерът Борисов „да каже цялата истина за флашките, ползването на правителствения самолет за лични нужди и за търговията с власт“.  Активисти на сдружението носеха плакати с надпис: „Счупи оковите“, „Батман Борисов – иди си“ и „Цветанов – заврян зет“.

Шествието се засече с гражданската демонстрация срещу високите цени на тока, парното, горивата и синята зона, която беше значително по-малобройна – едва от 30-40 души.

По думите на организаторите на гражданския протест това е така, защото не са събрали пари, за да могат рейсове да докарат хората в центъра на София, за да протестират.

Те се разграничиха от политическото шествие, защото не искат да застават рамо до рамо с "поредния балон".

Утре пък се очаква в столицата на протест да излязат служителите на МВР, които настояват за 25% увеличение на заплатите и да им се даде правото да работят допълнително в свободното си време извън структурите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
5
 
! Отговори
Гарбер преди 11 години
Червените *** и позитанковци още не проумяват, че никой не ги иска. Изборитне го доказаха. Така се плюмчиха и за президентските. Кранчетата им секнаха и сега реват. Айде в сев. Корея и Виетнам при великия ви Маркс. Сърбали сме ви попарата 60 години по пътя към светлия комунизъм.
56
2
 
18
 
! Отговори
Аман от Мутри !!! преди 11 години
Нова мутра идва на на политическата сцена.
55
1
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Ей тъй се справя партия ГЕРБ със *** терор по селата. То не е само село Златия навсякъде е така. После хората били недоволни, че от какво да са доволни?
54
2
 
6
 
! Отговори
Работен преди 11 години
Кога ще *** на Странджа баир гората,и на Ирин Пирин тревата?
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ДСБ и БСП ! Останалото е талаш и инфантилни експерименти.Вижте колко се навъдиха и как ни делят.
52
3
 
17
 
! Отговори
fori преди 11 години
Току що написах нещо и го споделям с васМЕЧТАЯ ЗА СТРАНА НОРМАЛНАБЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА ТЯСЪС ИСТОРИЯ ВЕЛИКА И УСМИХНАТИ ЛИЦААЛА ИСТИНАТА Е ДРУГАВ НАШАТА СТРАНА КРАСИВАЦАРУВА,ГЛАД И НИЩЕТАДИКТАТОРА ПО ТЕЛЕВИЗОРА ГО ДАВАТЩАСТЛИВ И С НОЖИЦА В РЪКАНО ДЕЛАТА МУ ГО ИЗДАВАТКРАДЕ И НИ ЛЪЖЕ ТОЙ СЪС УСМИВКА НА УСТАСТАНИ НАРОДЕ,СЪБУДИ СЕНЕДЕЙ ЖИВЯ ВЪВ СТРАХ,ЛЪЖА И НИЩЕТАНЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГУБИШОСВЕН СВОЯТА СВОБОДА
51
1
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Нагли обирджии тормозят жителите на монтанското село Златия. Възрастните хора са упоявани и грабени. Някои са ставали жертви по 7 пъти и е изнесена цялата им покъщнина.От началото на годината в Областната администрация са регистрирани едва 9 кражби, част от тях са разкрити.Безработицата в северозападна България е оставила по селата предимно възрастни хора. Всички живеят в страх от поредния обир, който може да струва живота им.79 -годишният Боян е сам. Погребал син и съпруга. Живее скромно. Бандитите не са му оставали почти нищо. Посегнали и на него."Хвана ме за гушата, стисна ме и попита къде са парите. Сложи ми и кърпа. Всичко взеха, няма какво повече да взимат", разказва възрастният човек.Димитър вече не брои колко пъти бандитите прекрачват прага на дома му."В седмицата поне два пъти ми влизат, нямам мира, психически изтормозен съм", оплака се и Димитър.Хората обвиняват полицията в бездействие. Екип на bTV не откри кварталните, затова потърси отговори от техния началник. Полицейският инспектор във Вълчедръм Красимир Янкулов заяви, че проблем има навсякъде.Кметът на село Златия признава, че е безсилен да спре тормоза.
50
3
 
25
 
! Отговори
вампири преди 11 години
ЕТ "герб" са политически вампири, изпиха кръвчицата на народа.
49
0
 
3
 
! Отговори
vicearhont преди 11 години
Ayde, arhont si imame, glasuvayte za arhonta da go !!!
48
2
 
23
 
! Отговори
666 преди 11 години
НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ.СЛАВИ БИНЕВ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР, МУТРА И АРХОНТ.БОЙКО БОРИСОВ 2Кой стои зад тази кукла, кой и дърпа конците? СЪЩИЯ КОЙТО ДЪРПА КОНЦИТЕ И НА БОРИСОВ.ЦАРЯ И НЕГОВИТЕ ДРУГАРИ ОТ "ДС" НИ НАПРАВИХА НА МАЙМУНИ.КАКВИ ИЗБОРИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА УЧАСТВАМЕ В ПОДОБНИ ТЕАТРИ И ДА РЪКОПЛЯСКАМЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ЗАБАВЛЯВАЩИТЕ СЕ С НАС ДРУГАРИ ОТ "ДС" И ТЕХНИЯ ЦАР.НУЖЕН НИ Е НОВ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ, САМО ЧЕ ИСТИНСКИ , А НЕ ПО СЦЕНАРИЙ.
47
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
51Имаш предвид челния опит на сливенската партийна организация на БСП...
46
2
 
16
 
! Отговори
тъмничар преди 11 години
Време е за доживотни присъди за национално предателство! Тези открито крадат и харчат народната пара като лична,а ние чакаме да оправят държавата! Ще оправят само себе си за 3 поколения напред,ако не ги спрем и изметем. От политическия мегдан- право в пандиза,иначе и следващите ще крадат безнаказано! Протести до дупка! Чакам ги в тюрмата!
45
15
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Доверието в ГЕРБ тотално се е сринало и е паднало от 69.89 процента на 69.88 процента, но това няма да им попречи да съставят самостоятелно правителство на националното спасение...
44
5
 
15
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Читавите членове на НФСБ доминираха на митинга, но идеята бе за широко участие! Бяха и представители на Гергьовден, Зелените, Младежкото НДСВ...На изборите НФСБ ще се яви сама, но на протести лошо няма да сме единни срещу мафията!Ние също не приемаме безрезервно Бинев!
43
8
 
21
 
! Отговори
До Социолог преди 11 години
Определен Герб са в миналото.Едва ли ще успеят и да хванат 2 % от изборите догодина-----------Забравяш купуването на гласове и манипулирането на резултатите. Спокойно ще хванат поне 10% с горните два похвата, без да си дават зор.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протест до протеста, мила моя майно льо! По-добре да дойдат танковете :)
41
3
 
16
 
! Отговори
Бин Славев преди 11 години
Да счупим оковите и да върнем бухалките!
40
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички от ГЕРБ и техните поддръжници вън от България. Радвам се че народа започна да се пробужда. Дано всички БЪЛГАРИ се събудят в близките дни и да изгоним това продажно и антибългарско правителство, преди да ни е продало напълно.
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е важно кой застава зад протеста важно е ,че хората протестират. До кога ще търпи и мълчи народа толкова години как не се накрадоха тази пасмина политици.,Унищожители на България- всичките българи на протеста
38
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
37Той дрОгарят Кутев си го каза... - ти не се обаждай...