Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!

Доста по-рехав беше гражданският протест срещу високите цени на тока и горивата
Обновена: 22 сеп 2012 20:53 | 22 сеп 2012 19:16,
615
Хиляди на протест на Бинев: Счупи оковите!
Шествието на Бинев се спря пред МС. Снимка: БТА

Около 5000 души излязоха на протест в Деня на независимостта и поискаха оставката на кабинета. Протестът беше организиран от политическия проект на евродепутата Слави Бинев ГОРД и от партията "Националния фронт за спасение на България" на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Шествието премина по столични булеварди и се спря пред Министерския съвет.

„Настояваме Борисов и правителството да си ходят. Писна ми от простащина, арогантност и некадърност“, заяви Слави Бинев.

Той призова премиерът Борисов „да каже цялата истина за флашките, ползването на правителствения самолет за лични нужди и за търговията с власт“.  Активисти на сдружението носеха плакати с надпис: „Счупи оковите“, „Батман Борисов – иди си“ и „Цветанов – заврян зет“.

Шествието се засече с гражданската демонстрация срещу високите цени на тока, парното, горивата и синята зона, която беше значително по-малобройна – едва от 30-40 души.

По думите на организаторите на гражданския протест това е така, защото не са събрали пари, за да могат рейсове да докарат хората в центъра на София, за да протестират.

Те се разграничиха от политическото шествие, защото не искат да застават рамо до рамо с "поредния балон".

Утре пък се очаква в столицата на протест да излязат служителите на МВР, които настояват за 25% увеличение на заплатите и да им се даде правото да работят допълнително в свободното си време извън структурите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
3
 
22
 
! Отговори
до 456 преди 11 години
Мен пък ми е интересно колко са платили от ГЕРБ на останалите медии(BLITZ, TV7...и т.н) за да НЕ я отразят тази новина.По-голям терор над медиите никой до сега не си бе позволявал, дори и КостOOF.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА dnes. bg
356
0
 
5
 
! Отговори
Уха преди 11 години
Съгласен съм с коментара на 457 и 454
355
1
 
12
 
! Отговори
Уха преди 11 години
От един бандит на друг! Е ако Слави Бинев влезе в парламента аз отивам на Терминал 2. Явно е че няма да се оправим с това овчедушие което имаме. Ако сме народ ще ги сваляме ако трябва през 6 месеца докато не се намери управник който да оправи държавата-инвестиции, работни места, производство за да има добавена стойност. А не търговски вериги които да реализират тяхната си продукция и да храним чужди икономики. Ама кой да мисли. По важно е асфалт да слагаме.
354
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Колкото и да не ми се ще да го призная - ТОДОР ЖИВКОВ СЕ ОКАЗА ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ, КОЙТО РЕАЛНО СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК, А НЕ ОТ ИНТЕРЕСА НА МОНОПОЛИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ.ФАКТ!
353
8
 
5
 
! Отговори
13 преди 11 години
13 часа вече тази новина е на централното място на сайта, да видим за колко часа е платено...От горд не съм и очаквал друго, но от нфсб съм разочарован много сериозно.Толкова време не е получавала дори и кунева, правете му сметката какви пари са дадени :)
352
1
 
13
 
! Отговори
до 452 Диди преди 11 години
Диди, струва ми се, че използваш думичката "комунистически" неправилно.Де сега всичко да ни беше като през "комунизма" - социална система, здравна система, пенсионна, осигурителна, образователна....СИГУРНОСТ!!!Щяхме да сме номер едно.Но ние излезнахме ***. Една шепа хора излъгаха народа да подскача като маймуни по сини митинги(мен вкл)...преметнаха го с обещания да разруши една красива и уредена България, за да станат същите тези лъжци милионери,и да продължават да ви гъбаркат мандат след мандат.
351
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОРЦИ СРЕЩУ БОРЦИ
350
4
 
11
 
! Отговори
Диди преди 11 години
Радвам се, че 99% от коментиращите са наясно, че БСП и ГЕРБ са кланове на една и съща червена мафия. А като видях колко пари се пръснаха на протеста, организиран от олигарсите Слави Бинев -"ГОРД" и Валери Симеонов -"Националния фронт за спасение на България", веднага ми стана ясно, че и те не са народни организации. Явно комунистическите кукловоди правят опити да създадат партия, която да поеме щафетата на управлението от ГЕРБ.
349
9
 
5
 
! Отговори
кик преди 11 години
Много са ларж Бойко,Цветанов и Дянков.За такива като Слави Бинев и поддръжницисамо глад и бой братче.
348
3
 
32
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Дали едно правителство е полезно или не за народа си е видно по качеството на живот на народа му. Дали през мандата се е влошило или подобрило.НИМА ИМА ТУК РАЗУМЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ДЯНКОВ, ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ СА ПОДОБРИЛИ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА НАЦИЯТА?!!!!И колко трябва да си сляп/или мотивиран финикийски/ за да твърдиш това?!!!
347
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безродни нещастни ***!!!!
346
0
 
4
 
! Отговори
до 443 преди 11 години
Яне защо си станал толкова рано бре?
345
2
 
14
 
! Отговори
До пост № 433 преди 11 години
Първо искам да те питам, ти да не си Бареков ? Попресилил си хваленето на ГЕРБ. За 3 г. те успяха да опростачат много от българите (ти си един от тях). В същото време доходите на хората олекнаха с 40%, високи цени, фалити, опоскан резерв, нов външен кредит и т.н. Година и половина след като взеха властта вкараха държавата във фактически фалит. Не спираме да берем срама на бригадира на ГЕРБ (Мутрата). ЕК "Антимафия" го разследва за контрабанда, наркотрафик и пране на мръсни пари.
344
6
 
10
 
! Отговори
?!!! преди 11 години
Хранителен магазин.Влиза един и подава 1лв. с думите:-Една баничка- Два лева - отговаря продавачката.От днес е 2 лв. 1 за баничката и 1 за Бойко Борисов. Всички стоки от днес са с 1 лв.по -скъпи-Ами..добре ,казва човекът и подава 2 лв. Продавачката веднага му връща 1лв. с думите:- Баничките свършиха.
343
3
 
4
 
! Отговори
Dino преди 11 години
V NFSB e spasenieto!Da izgonim prostotiiata ot vlastta!
342
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя па Слави Бинев за кой се помисли ! Борисов и Цветанов ще смачкат за нула време .
341
7
 
11
 
! Отговори
до 433 преди 11 години
хахаха Борисов възродил българия!!!!така я възроди, че ИЗФУКА РЕЗЕРВ ОТ ОСЕМ МИЛИАРДА ЗА ТРИ ГОДИНИ!ДА РАЗОРИ СРЕДНИЯ И ДРЕБЕН БИЗНЕС!ДА ОПОСКА ЗДРАВНАТА КАСА!ДА СЪСИПЕ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕ.... ДА ИЗТЪРВЕ ЦЕНИТЕ НА:ЛЕКАРСТВАГАЗТОКБЕНЗИНДИЗЕЛХРАНАВОДАЗАРЗАВАТ...и за всичко за което се сетите.вЕрвайте му!!!
340
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен,Наглите и крадливите са от ГЕРБ
339
5
 
6
 
! Отговори
До 430 преди 11 години
Има ли значение това, кой е организирал протеста ? Важно е, всички да са против Пещерняка от с. Хераково (той твърди , че е от Банкя). И хорото да върви.
338
5
 
13
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 11 години
Няма значение на кого е протеста.ИМА ЗНАЧЕНИЕ, че народа малко по малко се пробужда.Бях вече изгубил надежда, че сме живи, че ни има. Превърнаха ни в унизена, безгласна и страхлива пасмина. Гаврят се с нас, а ние си траем.Няма друг такъв народ, няма!