Премиерът обеща още 150 млн. лв. за здраве

Парите ще бъдат заложени в бюджета за 2013 година
28 сеп 2012 21:29,
109
Премиерът обеща още 150 млн. лв. за здраве
Снимка: БТА

Правителството полага изключителни усилия в тежката икономическа и финансова ситуация, за да осигури средства за закупуване на нова апаратура, за модернизиране на болници и цялостното подобряване на здравните услуги в България. За 2013 година предвиждаме с около 150-160 млн. лв. повече в  бюджета за здравеопазване.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след като заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова присъстваха на "9та годишна среща на Евро-Азиатския мост" в град Правец. Конгресът се провежда под патронажа на министър-председателя, в периода 28 - 30 септември.

По думите на г-н Борисов качественото лечение не може да се осъществи без най-новите достижения в областта на кардиохирургията и без прилагането на най-добрите терапевтични практики и научни постижения. „За първи път България е домакин на събитие от подобен ранг. Фактът , че тук има над 200 участника от 20 държави показва значимостта на тази среща, а провеждането й в нашата страна доказва признанието за професионализма на българските кардиохирурзи, а по този начин се развива и нашата икономика”, категоричен е министър-председателят.

„Целим подобряване и разширяване на превенцията на сърдечно – съдовите заболявания и тяхната диагностика, защото това е не само медицински, но и социален проблем у нас, тъй като те зачестяват през последните години.”, допълни още той.

Според него форумът ще допринесе не само за развитието на специалността кардиохирургия, но и за обмен на информация, която ще доведе до по-качествено лечение на българските пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бойко ша ги победи всичките
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никой не може да се мери с бойко, напред, победа
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той ще даде, браво, полага усилия, напред, победа, бойко, цецо, герб напред, победа
89
3
 
7
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Както обикновено Свети Свети Бойко и Борисов - Българоубийци лъжат като дърти ***.
88
1
 
7
 
! Отговори
ББ означава преди 11 години
Без Бъдеще, а БББ Без Бъдеще за България.Да изритаме този *** от властта и неговите слуги
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Собственика на държавата България пак обещава, но то обещаването не е като даването.За съжаление доста време има още да слушаме обещания и напразно да се надяваме, че ще се случи нещо. И до като блаженно се надяваме току виж и неговото време минало и пак едно голямо НИЩО. БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАШ СЪДБАТА, ЩОМ СИ НЕРАЗУМЕН И ПОЗВОЛЯВАШ ТАКА ЛЕКОВАТО ДА ТЕ ЗАЛЪГВАТ!
86
1
 
6
 
! Отговори
фен преди 11 години
А бе тоя не може ли да си държи главата изправена?Етати милиционерските изводи които прави.Тоя ако изкара още един мандат на следващите избори просто няма да има кой да гласува.
85
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 години
СТРАНДЖАТА:Абе ти пи ли си хапчетата тази сутрин ?Тия лозунги ги имаш написани някъде на компютъра и на всеки сайт ги пействаш по няколко пъти, де що има място за коментари. Хващай пътя и заминавай, какво само мънкаш по сайтовете. Човек, на който са му криви всички още като се събуди определено има проблем. Хайде стига с тия лозунги.. освен ако не ти плащат на бройка.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
детски на всички деца, но само до второ или най-много трето, толкова ли е сложно - който го направи гласувам за него, ясни и просто без шикалкавене
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са за здраве а за болест, хората няма да станат по-здрави, напротив - по-болни, но то това е целта на здравната система да има повече клиенти, като на всеки бизнес, няма лошо - повече клиенти, повече оборот повече печалби
82
0
 
17
 
! Отговори
Anriana преди 11 години
Все едно от джоба си ще ги извади, така се е изказал!!! Тези пари са от работодателите и хората, които си внасят осигуровките! И най-много да вдигнат още данъчната тежесет, за да може да си позволи да "даде". Голяма част от хората, които плащат осигуровки си плащат пак, защото или нямат време или нерви да висят на опашки с ***, за да си използват това, което са си платили в моментите, в които им се наложи.
81
1
 
14
 
! Отговори
До 70 преди 11 години
Има бе как да няма една *** беше болна и за по малко от 5 минути бяха на адреса!Грижат се за електората!
80
1
 
15
 
! Отговори
До дедо йух преди 11 години
Не се хаби, бе човече. Кажи му гербераст и не го обиждай повече.Самото им признание, че са такива, говори за произход от най-помиярската прослойка на БКП - милиционери, партийни и комсомоски секретари, кадесари, векерета, които с доноси и действия са унищожили хиляди човешки съдби. И не са могли да се издигнат в служебната респективно партийната йерархия зарди ограничения си умствен капацитет(при някои липсващ). Има ли един гербераст от МС,НС, президентсво да е репресиран или наследник на такъв.
79
11
 
4
 
! Отговори
Същата песен преди 11 години
АЕЦ Белене ще струва минимум 11 млрд. ? . АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. от което следва, че подобна централа (АЕЦ Белене) на цена от 11 млрд. ? ще се изплати за около 220 години
78
0
 
0
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Ха наздраве !
77
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарите от dnes.bg са един от най-корумпираните онлайн новинарски сайтове. Тук цензурата в-у коментарите е най-голяма, обслужваща Тройната коалиция и анти-националистически новини !!! И това ще изтрият !!!
76
2
 
12
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Трябва да си луд или ГЕРБераст та да верваш на некаква си *** мутра/прякора му говори достатъчно-"ТИКВАТА"/
75
3
 
11
 
! Отговори
браво преди 11 години
Браво, най-накрая се сетиха, че трябва да се дават пари за здравеопазване. Трябва и заплатите на лекарите да са минимум 1000 лв, но не тези джипи-тата. Заедно със здравеопазването, трябва да се дадат и още много по-голяма сума и за образование. Стига с тия полицаи и чиновници!
74
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
82Всички пари в държавата са от хазната... - включително и твоята заплата... - ако имаш желание дари я...
73
1
 
13
 
! Отговори
ДЕДО ЙУХ преди 11 години
Каквото Боко обещае и Господ не може да ти го даде. Не вярвайте на доказаните лъжци.