Три пъти повече приемни семейства в страната за последните 3 години

У нас вече има над 1 200, чакат още 500 догодина
Обновена: 22 окт 2012 20:47 | 22 окт 2012 20:47, Красимир Ангелов
19
Три пъти повече приемни семейства в страната за последните 3 години
Снимка: Архив Булфото

Броят на приемните семейства у нас е нараснал тройно за последните три години, обяви заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова на регионалната конференция на Международната организация по приемна грижа.

Тя представи данни, според които у нас вече има над 1200 приемни семейства, като очакванията са през следващата година те да се увеличат с още 500.

По думите на Симеонова това е напълно възможно, защото само за един месец над 1300 души са подали молби за приемни родители във всички градове на страната.

Освен това ще се работи по специална програма и със семейства, при които има риск от изоставяне на децата.

Освен това Валентина Симеонова посочи, че са предприети действия за осигуряване на гъвкаво работно време за родителите, за да може съчетаването на двете дейности да стане по-леко.

Тя подчерта, че е изгладено и едно недоразумение от 2004 година - да се сключват трудови договори за осемчасов работен ден с приемните семейства. Сега договорите са за услуги, което означава, че приемните родители са самонаемащи се лица, които сами се осигуряват.

Според президента на Международната организация по приемна грижа (IFCO) Володимир Кузмински българското правителство е показало "много силна ангажираност" в постигането на промяна в положението на грижата за деца.

Той посочи, че IFCO организират международни конференции от 31 години, като целта на подобни срещи е представители на различни култури, на различни нации, на различни етноси да обменят опит помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
хммм преди 11 години
Спешно трябва да се въведе модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост или за 3-то и нагоре дете, детски и други социални плащания само за родители с мин. средно образование. Ако това не се въведе, ни чака задълбочаваща се *** следствие на което срив на социалната система и свръхпрестъпност. Ще се стигне до т.нар. граница на търпимост, следват междуетнически сблъсаци и война по оста ***-не-***. Катуница е ярък пример, че търпимостта на обществото към този паразитен етнос е стиг
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно, при тази безработица. Но като започнат и да ми се правят на алтруисти, ми идва наистина вповече.
6
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
IMA JELAE6I,ZA6OTO S TOVA SE IZDARJAT.IZ POMAKLAKA TOVA E OSNOVNOTO IM PREPITANIE.POLY4AVAT LYDI PARI,ZA DETETO OT DOMA TROHITE A DRYGOTO ZA TIAH.A ZA6O AZ KATO IMAM DVE DECA ,ZA OTGLEJDANETO IM NIKOE PRAVITELSTVO V BG NE SE ANGAJIRA DA MI OSIGYRQVA PO 650 LV NA DETE?
5
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
И какво получаваме от *** срещу всичките ни грижи за тях - наливаните в "интеграцията" им милиарди, безкрайната ни търпимост и толерантност? Гаври, терор, грабежи, убийства, безкраен паразитизъм !!!Събудете се, Българи !!! Нито троха български хляб за *** чума, никакво съдействие, никакво съчувствие. Не давайте нищо на ***, не купувайте нищо от ***, не ги търпете близо до вас.А за управляващите *** ***, както е казал Апостола: Смърт, смърт и пак СМЪРТ !!!
4
2
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Написаното от 6 доказва единствено, че антибългарската герберастка хунта трябва да бъде свалена от власт, при нужда насилствено и всичките и представители съдени за антибългарска дейност, апартейд и геноцид !!! Дори разстрелът е твърде меко наказание за борисов, дянков, тотю младенов и останалите изверги. Тия черни души са се зарекли да затрият бъларския народ, да развъждат с кръвта му *** *** и ние не трябва да имаме милост към тях.Български Патриотически Фронт
3
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
1 - за нещастие е точно така !!! Българката почти не може да се надява на държавна помощ за отглеждането на свое дете, нищо че е плащала осигуровки, данъци, но веднага получава заплата от над 600 лева, от нашите данъци, ако вземе у дома си *** изчадие за отглеждане, защото за управляващите българоубийци Българчето няма никаква стойност, а *** е златно !!!Крайно време е да се въведе наказание 20-годишен каторжен труд за ***, захвърлили малките си, за да им плащат издръжката !!!
2
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Срам и позор за всяко българско семейство, взело у дома си малък ***, за да го отглежда срещу заплащане !!! как не ви е срам да гледате близките си и съседите си в очите бе, *** !!!Аз не желая данъците ми да отиват за заплати на такива родоотстъпници.А да кажем ли каква е тая програма за "със семейства, при които има риск от изоставяне на децата"? Това е отпескане на още и още пари от джоба ни за *** - за да не си захвърлят *** !!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ???
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да попитам-колко пари се изплащат за едно дете в приемно семейство?Да не излезе така,че варианта вземи чуждо дете е по-добър от РОДИ СИ СВОЕ