Плевнелиев обмисля вето върху Закона за водите

Преглед на печата за 28 октомври
Обновена: 28 окт 2012 10:49 | 28 окт 2012 10:45,
63
Плевнелиев обмисля вето върху Закона за водите
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев обмисля да наложи вето върху Закона за водите, посочва на първа страница вестник "Труд". Държавният глава ще се възползва от конституционното си право, ако не се състои уедряването на ВиК сектора. Предложението на правителството е съществуващите в момента 65 дружества да се обединят в 28. Така предприятията ще са по-силни финансово и ще могат да инвестират в модернизация на мрежата. Общините обаче са против, защото цената на водата в малките селища ще поскъпне. Затова и депутатите са готови да отстъпят пред натиска им.

В интервю за изданието астрологът Светлана Тилкова-Алена предрича: "Ако ГЕРБ искат не само да спечелят най-много гласове догодина, но и отново да имат все по-невъзможния шанс да съставят самостоятелно правителство, ще трябва да си изяснят: оттук нататък ще ни управлява Бойко Борисов-Батманът или Борисов-държавникът. Цената на разминатите очаквания ще я плати народът, но и ще накаже ГЕРБ. Астрологичното тълкуване на звездните заложби определяше възход за ГЕРБ от втората и до края на третата година от управлението им. Този период вече мина. Ако предположим, че изборите са на 7 юли 2013 г. и премиерът Бойко Борисов не забравя, че няма как да се противопоставя на съдбата и да върви упорито срещу нея през последната година, ГЕРБ все още имат мъничък шанс да управляват самостоятелно. Такива са астрологичните дадености. Има ги, но всяка дума трябва да е премерена. А на премиера това му се удава трудно. От правилното общуване на правителството и най-вече на Борисов с народа до март 2013 г. зависи дали изборите ще са падение или възход за ГЕРБ."

Пред "Преса" народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева изразява своята увереност, че партията ще управлява сама още един мандат. "Аз си мисля, че на тези избори от ДПС ще бъдат неприятно изненадани. Хората в районите, където ДПС традиционно печели, видяха другото лице на политиката - онова, което е обърнато към тях", подчертава Караянчева. Тя определя методите на управление на ДПС като "силови, които се основават на здрава ръка и наливане на пари".

Летище София да премине в частни ръце, предложи изпълнителният му директор Веселин Пейков, съобщава под глава "Стандарт". Аеропортът може да бъде даден на концесия, а като втори вариант - директно приватизиран. "На много места в Европа и по другите континенти летищата са частни и ние би трябвало да следваме световния опит", каза още Веселин Пейков пред БНТ. Той не се ангажира с конкретни срокове. Ясно е едно - до 5 години летището трябва да е тотално променено. Старият Терминал 1 ще бъде съборен и на негово място построен нов, чиито размери бият и тези на Терминал 2.

Българинът Иван Трифонов, който заяви, че е автор на проекта за скока от Космоса, изпълнен от австриеца Феликс Баумгартнер, е разказал пред свои приятели, че ще направи полет от още по-голяма височина - 50 километра, отбелязва "Монитор". За момента Трифонов отказа публични изяви заради проблеми със спонсорите на Феликс.

Под заглавие "Антитабако лицемерие" Лилия Цачева анализира за "Труд" тоталната забрана за тютюнопушене. Авторът на статия прави паралел с рекламната кампания за отказване от вредния навик у нас и в Англия, и във Франция. Преди да забранят дима на закрито, 20 години тече кампания за вредата му. Рекламите на тютюн са табу по улиците, а у нас - те са на всяка крачка. Бегъл преглед на обществените поръчки на министерството на здравеопазването за пропаганда на здравословния живот и ограничаване на тютюнопушенето показва цинизма на тоталната забрана недвусмислено. От 2007 г. досега те са 3. Последният подписан договор за клипове против цигарите е от април 2012-а - след приемането на тоталната забрана. Колко са инвестираните от държавата пари да ни накара да живеем здравословно за целия този период - по груби сметки около 200 000 лв. "Смехория", обобщава Цачева.

На първа страница "24 часа" допълва по темата: Пушенето може да не се окаже фатално за жените, ако спрат на време. Която откаже цигарите до 30 г., печели още 10 г. Живот, сочи британско изследване. Екип от Оксфорд проучил над 1,2 млн. жени. Експертите установили, че заклетите пушачки имат 3 пъти по-висока смъртност от жените, които никога не са палили цигара, и умират поне 10 г. по-рано. Учените припомнят, че вредният навик освен коварни болести носи още негативни ефекти. Цигарите например състаряват кожата.

Според челото на "Монитор" фалшиви хапчета за полова мощ се търгуват в интернет. Те се предлагат от няколко сайта, регистрирани предимно в Холандия и Германия. Ментетата се доставят по пощата или по куриер. Изпълнителната агенция по лекарствата е с вързани ръце, тъй като няма правомощия да спре продажбите. Става дума за имитации на популярните с цветовете си синьо, жълто и бяло хапче.

Cлед 6 месеца с температури над нормата времето влиза в обичайните си рамки, съобщава "24 часа". Идващият ноември ще е типичен за сезона у нас или с много малко ще надскочи средните градуси, мерени през годините. Ще вали достатъчно, но кога дъждът ще бъде заменен от сняг и в равнините, е рано да се прогнозира, уточнява синоптикът на ТВ-МЕТ Симеон Матев. Още днес и утре сезонът започва да демонстрира променливия си характер. Първият сняг ще падне още утре по високите части на Рила и Пирин, а по-късно през деня - и на Витоша, прогнозира на първа страница "Преса". След силните ветрове ни очакват проливни дъждове в Родопите и по южните склонове на Рила и Пирин. В края на идната седмица градусите ще стигнат 21.

Мощно земетресение от седма степен по скалата на Рихтер с епицентър Вранча заплашва да ни удари всеки момент, прогнозира "Телеграф", позовавайки се на румънски сеизмолози. "Вранча се тресе всеки ден, акумулирала е твърде много енергия", пише местният вестник "Евениментул зилей". Според изданието още тази година може да има трус с пропорциите на този от 4 март 1977 г. В отговор на това твърдение Бойко Рангелов от Геофизичния институт на БАН заявява: "Земетресение с такъв магнитуд с епицентър Вранча не би представлявало опасност за населението на България.

След доматите, царевицата и слънчогледа жестоката суша удари и ябълките, отбелязва на първа страница "Преса". В момента може да намерите всичко друго, но не и български ябълки, подчертава Димитър Домозетов, шеф на института по земеделие в Кюстендил. По думите му горещините довели до издребняването на плодовете, които били нападнати и от вредители. В момента пазарът е пълен с вносна стока, престояла с месеци в складове и хладилници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Дано не извършва МИСЛОВЕН ПРОЦЕС и дано му стигне времето през мандата , че в Израел каза горкият , че не спят и търсят смутителите на евроспокойствието у нас . И да внимава да не изчезне и водата от България
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак ли ново цакане на хората, две тарифи 3 м3 вода на човек и после пияната еко министърка цака
48
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Ще трябва да си изяснят: оттук нататък ще ни управлява Бойко Борисов-Батманът или Борисов-държавникът"Ясно е. Борисов не е бил и не може да бъде държавник ,заради което трябва да си ходи.Трябва да си ходят и цялата "камарила" около него наречена ГЕРБ
47
0
 
4
 
! Отговори
Предположение преди 11 години
На Росенчо, според мен, бойната задачка е да е архитект на коалиция догодина. С водеща роля на ГЕРБ. Те със сигурност няма да са мнозинство в следващия парламент, а ще се получи както с НДСВ през 2005-а. Ще има коалиция - двойна, тройна или четворна - няма значение. А колко крадлива ще е - това предстои да видим догодина. На Роската задачата ще е много трудна и ще видим как ще се справи.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росица Плевнелиева е могла да мисли,да бе да....Тази за нищто не става!
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахаТОИ МОЖЕЛ ДА МИСЛИ.ХАХАХАМИ ДА МОЖЕ ДА НАСРИЧА НАПИСАНОТО ОТ НЕГОВИТЕ ДЕСЕТИНА СЪВЕТНИЦИ,СЛЕД КОЕТО ОТИВА ДА СПИ.
44
11
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Нова победа над комунизма.
43
1
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Бива да знаеш , че *** " сокер-са" означават - Какво правиш, как си ?Тези две думи нямат място в края на изречението което си написал: "Плевнелиев е най достоиния ни президентг до сега сокерс а."Виждам, че си простичък гербераст и за това може да ти е простено.
42
0
 
5
 
! Отговори
брикета преди 11 години
След 10-на години аз ще съм ви президент!
41
1
 
18
 
! Отговори
Ще стане една.... преди 11 години
Преди една година ГЕРБ избра Росчо за президент (всички знаем, че голяма част от гласовете за Роско бяха измислени). Задачата на Росчо е да пази стола за Боко, до 2016 г. Ето защо Росето не бива да взема на сериозно. Догодина ще изгоним Боко от властта. Не мисля, че Сретен Йосич ще остави Боко читав до 2016 г. И тогава идва въпросът - К`во праим ? Отговорът е, през 2013 г. се освобождаваме от Бко, а през 2016 г. от Роската. Завинаги !
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хъц Въобще няма да гледа "тъпо и отчаяно".Станишко и Боби са в много добри отношения,почти до прегръдки.И двамата са на отчет при когото трябва,ВЕРВАЙТЕ МИ.Така че губещ ще е пак българският народ,защото изборната топка за БСП и ГЕРБ е една и съща,а и коша ,в който влиза - също.ВЕРВАЙТЕ МУ.
39
11
 
4
 
! Отговори
:) преди 11 години
Плевнелиев е най достоиния ни президентг до сега сокерс а
38
21
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 11 години
Напук на платената другарка,която зове себе си "социолог" ще проведена една не платена и не манипулирана анкета сред читателите на този сайт.Гордея се с президента палец нагоре +Срамувам се от президента палец надолу -
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пътят към дъното е постлан с бездействие
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото добро,което чакам от тях е да науча датата на следващите избори.Дано не са много жертвите сред българите,защото зимата ще бъде студена,тъмна и гладна.
35
2
 
11
 
! Отговори
pet преди 11 години
Аз се срамувам от нашите президенти, защото до сега избираме само мишочи като този
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакам с нетърпение момента,в който правителството или президента ще информират обществото за взето решение,следствие на което животът ще поевтинее.Как мислите,има ли такъв шанс,защото ако няма,то излиза,че всеки българин,средно грамотен,може да бъде министър-председател или президент.Не е необходим никакъв ценз,просто,щом не стигат парите,увеличават се цените,данъците,намаляват се заплати,пенсии и т.н.За подобни решение е необходим само 7-и или 8-и клас.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев обмисля вето.........................................ОБМИСЛЯ?!Това не е ли дейност на МОЗЪКА???? Има ли го????
32
1
 
7
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Патриот съм и подкрепям партия НФСБ!За мен най-точното изказване от трибуната на парламента след лятната ваканция на депутатите направи Лютви Местан от противоконцтитуционната,етническа партия ДПС.Цитирам по памет : "Най-доброто нещо,което може да направи парламента е да се саморазпусне и да насрочи предсрочни избори."
31
4
 
1
 
! Отговори
0=)>>>> преди 11 години
Ще пускам котака много форумни мишки плъзнахте!!!